Een ZZP lening is erg duur

ZZP lening sneller verstrekt maar enorm duur

Als ZZP'er kan het lastig zijn om een zakelijke lening af te sluiten. Bij de meeste banken moet u als ondernemer tenminste 3 jaar ingeschreven staan bij de KvK en bovendien moet u positieve jaarcijfers kunnen aanleveren.En dan nog is een zzp lening ontzettend duur.

En zonder goede jaarcijfers is het vrijwel onmogelijk om als ZZP'er geld te lenen. Enkele partijen springen daar handig op in. De Volkskrant noemt ze zelfs 'kredietcowboys'. Ze bieden zakelijke leningen aan tegen extreem hoge rentepercentages. Enkele van die partijen zijn OPR, Ferratum en Yeaz.

Geld lenen bij de bank voor ZZP’ers lastig

Het blijkt nog steeds lastig voor ZZP'ers te zijn om een financiering bij de bank af te sluiten. Een zakelijke lening bij de reguliere bank zit er vooral voor startende ondernemers niet in. Zo blijkt dat 2/3 van de aanvragen voor een zakelijk krediet wordt afgewezen.

De Hogeschool Utrecht onderzocht dat al in 2015. Anno 2018 is er nog niets veranderd. Bent u een zelfstandige zonder personeel? Dan kunt u geld lenen bij de gewone bank wel op uw buik schrijven. In dit geval is op zoek gaan naar de goedkoopste bank dan ook eigenlijk zinloos.  Indien je de goedkoopste bank hebt gevonden zal deze naar alle waarschijnlijkheid toch geen lening verstrekken.

Toch een zakelijke financiering afsluiten? Dat kan!

Wilt u als ondernemer toch een lening afsluiten ondanks dat de bank uw leningaanvraag heeft afgewezen? Volgens de Volkskrant maakt u dan de beste kans op een zakelijk krediet bij instellingen zoals B2Businesslening, Yeaz of OPR bedrijfskrediet. De Volkskrant zal u dat echter niet adviseren. Al kan u daar eenvoudig geld lenen en zelfs tot vrij hoge bedragen. U betaalt daar dan wel de hoofdprijs voor!

Het gaat wel erg eenvoudig....

Bij deze bedrijven blijkt een 'ZZP lening' afsluiten wel erg eenvoudig te zijn. Dat blijkt uit het artikel van de Volkskrant. Men stelt niet al te veel lastige vragen en kijk niet raar op als u direct een lening van €10.000 of meer heeft afgesloten. Als een aanvraag zo soepeltjes verloopt, dan kan het toch haast niet anders dat er iets niet in de haak is? Is dit niet te mooi om waar te zijn?

Schrikbarend hoge rentes

Er zit inderdaad een addertje onder het gras. U leent namelijk als ZZP'er dan wel snel geld en tot hoge bedragen, maar dan wel tegen belachelijk hoge rentetarieven! Wees dus waakzaam. Hoeveel rente u betaalt bij Yeaz: Vanaf 18% per jaar... En bij B2Businesslening tot wel 38% per jaar. OPR Bedrijfskrediet doet het voor ongeveer dezelfde rentepercentages: Vanaf 30% per jaar! Dan is de rente op een creditcard nog erg laag vergeleken bij deze percentages.

Mag dat wel?

Mogen deze bedrijven wel zulke hoge tarieven rekenen aan ZZP'er? Ja, dat mag volgens het artikel in de Volkskrant. Want de maximum rentetarieven voor consumenten (14%) gelden niet voor ondernemers. Voor ZZP'ers geldt geen maximale rentepercentage.

Waar wel voordelig zakelijk lenen?

Bent u ZZP'er en kan u niet bij een reguliere bank terecht voor een lening? Als u geen vermogende vrienden of familieleden heeft, dan houdt het al snel op voor u. Toch kunt u misschien toch nog een financiering verkrijgen via een informal investor. Informal investors worden ook wel 'Business Angels' genoemd.

Dit zijn investeerders die vaak een ondernemersachtergrond hebben en geld kunnen inbrengen. Naast een financiële injectie helpen zij u ook op weg met hun ervaring. Vooral voor jonge ondernemers of innovatieve bedrijven zijn informal investors interessant. In ruil voor een financiële injectie staat u aandelen in uw bedrijf aan hen af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *