De western union transactiekosten

Western Union heeft lange tijd een monopolie gehad op gebied van geld versturen naar het buitenland. Helaas zijn de Western Union transactiekosten in onze opinie wel aan de hoge kant. Echter, wanneer je wilt dat de ontvanger het geld cash in handen krijgt, dan zijn er weinig andere opties.

Transactiekosten en wisselkoers

Vaak heeft Western Union promoties en aanbiedingen op het gebied van transactiekosten. Zo loopt er op dit moment een actie waarbij bijvoorbeeld de transactiekosten voor het versturen van geld naar Amerika slechts 0,99€ bedragen. 

Daarbij kan de ontvanger het geld contant ophalen. Echter, de wisselkoers die in rekening wordt gebracht is uitermate onvoordelig. En dit is niet altijd direct even duidelijk.

Verkijk je niet op de geadverteerde lage transactiekosten

Vandaag, 6 september is de gehanteerde wisselkoers door Western Union $1,1007. Gaan we kijken bij wisselkoers.nl wat de officiele wisselkoersen is, dan is deze $1,1837. 

Op een overboeking van 200€ verlies je 16,60€ op de wisselkoers. Voor een bedrag van 200€, krijgt de ontvanger $220,15 in handen.

In onze opine zijn deze promoties met lage transactiekosten een beetje misleidend.

Nog steeds is het geld versturen via Western Union ontzettend duur.

Western union transactiekosten

Andere mogelijkheden om geld te versturen

Gaan we andere mogelijkheden bekijken, dan krijgt de ontvanger fors meer dollars in handen. Via Transferwise zal de ontvanger $234,54 ontvangen. 

Indien we alle aanbieders op het gebied van internationaal geld versturen bekijken, dan  krijgt de ontvanger via Azimo zelfs $236,71 in handen. We maken hierbij gebruik van Monito, de vergelijkingssite op dit gebied.

Wat nu als de ontvanger het geld niet perse cash dient te ontvangen?

Wel is het zo, dat op die manier, de ontvanger het geld niet cash in handen krijgt. Het wordt gestort op een bankrekening van de ontvanger. Tegenwoordig heb je echter meer dan voldoende online banken, waar je gratis een bankrekening kan openen. 

Indien je regelmatig geld naar het buitenland verstuurd, is het in ogen ogen verstandig dat de ontvanger een gratis bankrekening opent bij een online bank. Op die manier kan je dan het geld laten storten op deze bankrekening. Hiermee ga je veel geld besparen. 

De transactiekosten van Western Union zijn in onze ogen gewoonweg erg hoog.

Is het ontvangen van contant geld noodzakelijk?

Is het echt een must dat degene naar wie je het geld verstuurd het direct cash in handen krijgt? Dan heb je eigenlijk geen andere optie dan gebruik te maken van Western Union. 

Daarnaast hebben zij een zeer uitgebreid kantorennetwerk waardoor je op die manier naar bijna elk land ter wereld wel geld kan versturen.

Geld versturen via een overschrijving, Ideal of creditcard

De manieren waarop je geld kunt versturen zijn door middel van het gebruik van creditcards of een bankoverschrijving. Dit proces is vrij eenvoudig.

Het ophalen van het geld door de ontvanger is ook vrij eenvoudig.

Door een formulier in te vullen met gegevens zoals de naam van de verzender, het te verwachte bedrag en een transactiecode kan je bij een willekeurig kantoor van Western Union, het geld ophalen.

Nadat je geld hebt overgemaak krijg je binnen 30 minuten een e mail met de details. 

Betalen via ideal of creditcard

De code die je ontvangt via de e mail, dien je vervolgens aan de ontvanger van het geld door te geven, zodat hij of zij bijna op elke plek in de hele wereld het geld kan gaan ophalen.

De beste deals voor het internationaal geld versturen, vind je in onze opinie via Monito. Deze vergelijkingssite vergelijkt bijna elke aanbieder op dit gebied met elkaar. Is het noodzaak dat de ontvanger het geld direct contant in handen krijgt, dan ben je aangewezen op Western Union. Wel dien je dan de transactiekosten van Western Union te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *