Wirex is een zeer innovatief fintech bedrijf. Naast dat zij een multi currency rekening aanbieden hebben zij in de Wirex app ook verschillende cryptocurrencies geïntegreerd.

Crypto en traditionele valuta in één app

Wirex biedt ontzettend veel mogelijkheden. Zoveel, dat het even tijd kost om het allemaal uit te zoeken. Dit is in mijn opinie direct een van de grootste nadelen. Het kost je even tijd om uit te zoeken hoe alles werkt. Maar daarna kan je ontzettend veel geld gaan besparen door het gebruik van de kaart en de app.

Betalen in buitenlandse valuta zonder wisselkoersopslag

De truc is dat je buitenlandse valuta kunt aankopen tegen de officiële interbancaire koers zonder wisselkoersopslag. Stel je gaat naar het Verenigd koninkrijk. In dat geval kan je van tevoren Britse ponden aanschaffen en deze plaatsen in jouw Britse Ponden rekening. 

Dit is de goedkoopste manier om aan Britse Ponden te komen die ik ben tegengekomen. Vervolgens betaal je in Engeland dan gewoon met het Britse Pond, die je hebt aangekocht tegen de officiële wisselkoers. 

Wirex card

Daarnaast kan je dan geld opnemen van de Britse Ponden rekening. Tot een bedrag van 400 euro is dit gratis. Daarboven dien je 2% commissie te betalen. En iet te vergeten, geld overmaken naar Engeland wordt op deze manier ook  vele malen goedkoper.

Let goed op bij het opnemen van geld

Ga je in vreemde valuta pinnen, dan krijg je vaak de optie om te kiezen hoe je wil dat het bedrag wordt afgeschreven van jouw bankrekening. Hierbij heb je dan de keuze tussen:

  • Het bedrag dat je opneemt wordt direct omgerekend in Euro`s, tegen de koers van de eigenaar van de geldautomaat.
  • Je rekent de valuta niet om. Het bedrag wordt dan afgeschreven in buitenlandse valuta en de bank waar je jouw bankrekening hebt lopen voert de omrekening uit. In het Engels is dit de optie “Continue without conversion". 

Het is erg belangrijk dat je de tweede optie kiest. Alleen dan profiteer je van de gunstige wisselkoersen van Wirex.

Het is overigens wel mogelijk dat de eigenaar van de pinautomaat in kosten brengt. Deze dien je uiteraard te betalen. Dit zijn echter geen kosten die in rekening worden gebracht door Wirex.

Pinnen en kosten

De drie verschillende opties

Wirex biedt op dit moment 3 verschillende mogelijkheden voor het openen van een rekening. Bij elke rekening hoort een Wirex card, waarmee je in winkels en restaurants, waar visa of mastercard wordt geaccepteerd, kan betalen.

Standaard - 0€ per maand

Dit is de gratis optie. Je kan dan gebruik maken van de multi currency rekening. Daarnaast ontvang je 0,5% cryptocurrency cashback voor al jouw uitgaven die je fysiek met de Wirex card doet. Deze cashback geldt bij de standaard gratis rekening niet voor online aankopen.

De cashback ontvang je in WTX, de Wirex Token. 

Rekening openen

Premium 9,99€ per maand

Het verschil tussen een premium en standaard rekening zit hem in de cashback. De cashback bij Premium is 1%, zowel voor online als offline aankopen. Daarnaast ontvang je ook maar liefst 4% bonus over jou WTX saldo.

Rekening openen

Elite 29,99€ per maand

Bij elite is de cashback 2% voor zowel online als offline aankopen. Daarnaast ontvang je een jaarlijkse bonus van 12% over het WTX saldo.

Bij zowel Elite als Premium ontvang je daarnaast speciale aanbiedingen van verschillende partners.

Rekening openen

Crypto wallets

Wat Wirex uniek maakt zijn de verschillende crypto wallets die je kunt aanmaken. Dit is mogelijk voor de meest gangbare cryptocurrencies. Hierdoor kan je eenvoudig en snel switchen tussen traditionele en digitale valuta`s. Dit doe je eenvoudig via de Wirex app

Het uitvoeren van transacties in cryptocurrencies wordt mogelijk gemaakt door de blockchain technologie die is geïntegreerd.

Over Wirex

Het bedrijf is in 2014 opgericht door Pavel Matveev and Dmitry Lazarichev. Inmiddels hebben zij al 3 miljoen klanten en is er voor 3 miljard dollar aan transacties uitgevoerd. Het streven van de onderneming is om de economie verder te digitaliseren, waarbij zij als visie hebben “bring crypto and traditional currency together, in a cashless society”.

Dit hebben zij tot op heden zeker in de praktijk gebracht.

Inmiddels hebben zij meer dan 250 mensen in dienst. Naast het hoofdkantoor in Londen hebben zij kantoren in Singapore, Kiev, Tokio, Toronto, Dallas en Atlanta.

De toekomst

In onze opinie is het bedrijf uitermate vooruitstrevend en een echte bedreiging voor bestaande banken. Hetgeen zij in relatief korte tijd hebben bereikt belooft veel voor de toekomst. Onlangs hebben zij via crowdfunding 3.7M GBP opgehaald, om op die manier de verdere groei te financieren.

Wel speelt de algemene toekomst en het succes van cryptocurrencies hierbij een belangrijke rol. Indien in een aantal jaren zou blijken dat crypto toch een zeepbel was, dan verdwijnt een grote gedeelte van het business model van de onderneming.

Het bedrijf is erg vooruitstrevend maar loopt misschien ook wel iets vooruit op de toekomst.