Op zoek naar een low cost money transfer service? Dan ben je bij TransferGo aan het juiste adres. 

Supersnel geld overmaken

Via TransferGo is het mogelijk om binnen 30 minuten geld op de bankrekening van de ontvanger te laten bijschrijven. Hiervoor betaal je slechts een bedrag van 2,99€. 

Wil je geld overmaken naar Marokko, dan is het dus mogelijk dat de ontvanger van het geld in Marokko, het geld al binnen 30 minuten op zijn rekening heeft staan.

Supersnel geld overmaken

Is het niet van belang dat het geld dermate snel op de rekening van de ontvanger staat, dan kan je voor een andere verzendmethode kiezen. Is het bijvoorbeeld voldoende dat het geld de volgende dag wordt bijgeschreven dan bedragen de transactiekosten slechts 0,99€.

Een spoed transfer via een bank

Via banken zoals de ABN AMRO, Rabobank of ING is het ook mogelijk om snel geld over te maken naar het buitenland. In dat geval betaal je echter wel een veelvoud van hetgeen je via TransferGo dient te betalen.

Zo rekent de ABN AMRO een bedrag van 18€ voor een spoedoverboeking via het internet. Doe je dit via een bankkantoor, dan wordt er zelfs een bedrag van 34€ in rekening gebracht.

Welke wisselkoers wordt er gehanteerd?

De koers die gehanteerd wordt bij het uitvoeren van een money transfer, is voordeliger dan dat je dit bij een bank bent gewend. Daarnaast is er sprake van volledige transparantie betreffende de wisselkoers. 

Je weet van tevoren precies tegen welke wisselkoers een transactie zal worden uitgevoerd. Dit geldt ook voor de transactiekosten.

Je kunt van tevoren precies zijn hoeveel vreemde valuta de ontvanger zal krijgen bijgeschreven.

 

Beoordeling Trustpilot:
Regulerend land:
Geld verzenden naar:
Actief sinds:
Aantal actieve klanten:

4,8
Engeland
> 65 landen
2012
> 2 miljoen

Hoe gaat geld overmaken via TransferGo in zijn werk?

Om een betaling te kunnen uitvoeren dien je jezelf eerst te registreren. Registreren is overigens erg eenvoudig en gaat ook erg snel. Wel dien je jouw mobiele telefoon bij de hand te houden. Je dient jezelf te identificeren via een sms die naar jou wordt verstuurd.

1. Vul jouw mobiele telefoonnummer in.

TransferGo telefoonnummer

2. Vul de per sms verstuurde code in

SMS code

3. Bedenk een pincode waarmee je in de toekomst eenvoudig kan inloggen.

Pincode

4. Voer jouw mailadres in. Vergeet niet de email te bevestigen.

TransferGo email

5. Voer de gegevens in zoals hieronder weergegeven

Persoonlijke gegevens

6. Tenslotte dien je nog jouw adresgegevens in te vullen.

Adres

Nu kan je direct aan de slag en goedkoop geld overmaken naar het buitenland via TransferGo.

Direct goedkoop geld overmaken

Het afrekenen van een betaling

Indien je geld wilt overmaken naar iemand in het buitenland, dan heb je twee mogelijkheden om deze betaling af te rekenen. Je kan dit doen via een bankbetaling of je kan via een creditcard betalen. 

Hoe krijgt de ontvanger het geld uitbetaald?

Je kan het geld overmaken naar de bankrekening van de ontvanger.Je  kan het geld echter ook op een creditcard laten storten. Indien je een betaling uitvoert, naar een land dat het IBAN stelsel hanteert, dan heb je alleen het IBAN nummer en de naam van de ontvanger nodig. 

Bij een overboeking naar een ontvanger naar een land dat niet het IBAN stelsel hanteert, dien je naast het rekeningnummer van de ontvanger, ook de BIC code of de swiftcode van de ontvangende bank in te voeren.

Daarnaast dien je dan ook aanvullende adresgegevens in te voeren, terwijl bij een overboeking via IBAN de naam van de ontvanger voldoende is. 

Is het veilig om geld over te maken op deze manier?

TransferGo is in Engeland geregistreerd als een payment provider. Hierdoor staan zij onder toezicht van HM Revenue & Customs (HMRC) en worden zij gereguleerd door de  UK Financial Conduct Authority (FCA). 

Het gaat dus om een bedrijf dat in het bezit is van alle benodigde vergunningen waardoor zij ook direct onder toezicht staan. 

TransferGo is in 2012 opgericht. De manier van werken vertoont veel overeenkomsten met bedrijven zoals Azimo, Transferwise, Currencyfair en Remitly. Ook zij houden een wereldwijd netwerk aan van bankrekeningen, zodat zij geld altijd van een lokale bankrekening kunnen uitbetalen.

De groei van het bedrijf en netwerk

Het netwerk van bankrekeningen beslaat inmiddels ongeveer 65 verschillende landen. Dit netwerk wordt continu uitgebreid, zodat er steeds meer sprake is van een wereldwijde dekking. 

Het team dat TransferGo heeft opgericht is nog steeds actief binnen de onderneming. Zo is de huidige CEO, Daumantas Dvilinskas, een van de co founders. De overige co founders zijn Justinas Lasevicius, Arnas Lukosius en Edvinas Sersniovas.

Sinds de oprichting in 2012 heeft TransferGo een indrukwekkende groei doorgemaakt. Inmiddels hebben zij meer dan 2 miljoen actieve klanten. Al deze klanten besparen door het gebruik van TransferGo veel geld, bij het verzenden van geld over de landsgrenzen. Deze besparing kan wel oplopen tot 90% ten opzichte van hetgeen banken in rekening brengen.