Skrill maakt onderdeel uit van de Paysafe group. Dit is een van de marktleiders op het gebied van oplossingen voor online betalingen. Je ziet dan ook bij behoorlijk wat webshops het logo van Paysafe voorbij komen, hetgeen aangeeft dat zij de betaling uitvoeren.

Welke diensten worden aangeboden door Skrill?

Met het oprichten van Skrill is Paysafe ingesprongen op de markt van betalingen in vreemde valuta. Skrill biedt hiervoor een online wallet aan, waarmee je online kunt betalen. Je kunt bovendien ook een prepaid mastercard aanvragen, waarmee je ook contant geld kunt opnemen bij geldautomaten.

Op deze pagina leggen wij de focus op de diensten met betrekking tot grensoverschrijdende betalingen en dan met name de betalingen buiten de SEPA zone.

Goedkoop betalen in vreemde valuta

Net zoals dit bij Transferwise het geval is, kan je door het gebruik maken van de diensten van Skrill besparen op de transactiekosten bij het uitvoeren van betalingen in vreemde valuta. 

Geld overmaken op deze manier kan je ontzettend veel geld besparen ten opzichte van het uitvoeren van een betaling via een bank.

Het aantal aanbieders op dit gebied is de laatste jaren ontzettend toegenomen. Na de komst van Transferwise zijn er ook bedrijven zoals Currencyfair en Instarem inmiddels actief op hetzelfde terrein.

Transacties in alle denkbare valuta

Wat je in de praktijk vaak ziet, is dat niet een en dezelfde aanbieder de goedkoopste is op het gebied van betalingen in alle buitenlandse valuta. 

Zo is Skrill een goed optie om betalingen uit te voeren in valuta zoals de Indiase Rupee en Australische dollar. Voor het uitvoeren van betalingen in Amerikaanse Dollars, zijn er betere opties zoals Transferwise en Instarem.

De beste tarieven vind je door te vergelijken

Om eenvoudig de voordeligste optie te vinden voor een overboeking in een buitenlandse valuta, kan je tegenwoordig ook gebruik maken van een handige vergelijkingssite. Dit is Monito. Deze website geeft voor elke mogelijke valuta de verschillende aanbieders en bijbehorende kosten weer.

Vindt direct de beste wisselkoers!

Betalen via Skrill

Om een betaling uit te voeren, dien je een Skrill account aan te maken. Daarbij heb je al dan niet de keuze om ook een skrill card aan te vragen bij het openen van een bank account (De website is in het Engels, dus je zal Engelse benamingen tegenkomen zoals bank account, send money, to your account etc.).

Hoeveel geld kan je besparen?

Je kan wel zeggen dat je heel veel geld kunt besparen. Overboekingen kunnen wel tot 8 keer goedkoper uitvallen dan bij een overboeking via een bank. Bij een overboeking van 100€ zal de ontvanger ongeveer 15% meer dollars ontvangen. Dat is in onze ogen een erg snelle en gemakkelijke besparing.

Deze besparingen zijn niet alleen voor consumenten beschikbaar. Ook bedrijven kunnen eenvoudig veel geld besparen. Misschien nog wel meer dan consumenten, omdat zij doorgaan veel meer transacties uitvoeren in andere valuta dan de euro.

Is het veilig om gebruik te maken van Skrill?

Zoals hierboven al aangegeven maakt Skrill onderdeel uit van de Paysafe group. Dit is een van de grootste aanbieders van oplossingen voor online betalingen. Je kunt dus wel zeggen dat Skrill onderdeel uitmaakt van een grote onderneming met een zeer goede reputatie.

Daarnaast is bij online betalen het veiligheidsaspect het allerbelangrijkste. Het is dus veilig om te stellen dat geld overboeken via Skrill veilig is.

Kopen en verkopen van cryptocurrency

Niet alleen kan je via Skrill betalingen uitvoeren in bijna alle denkbare valuta, je kan ook cryptocurrency verhandelen. Je kan eenvoudig door gebruik te maken van de online wallet cryptocurrency aankopen en verkopen. Dit is een aanvullende dienst waar zij zich onderscheiden ten opzichte van een Transferwise.