Snel, goedkoop en betrouwbaar geld overmaken naar het buitenland? Dat kan via Remitly. Gunstige exchange rates en lage transactiekosten, dat maakt geld versturen naar het buitenland voordelig via Remitly.
Geld overboeken binnen de SEPA zone, zolang dit maar in euro`s is, is bij banken gratis. Geld overboeken naar een land dat niet tot de eurozone behoort, of in een andere valuta dan de euro, is bij banken niet gratis. Zo is bijvoorbeeld het geld overmaken naar Engeland niet gratis.
De transactiekosten die banken in rekening brengen verschillen per bank. Daarnaast werken bijna alle banken ook met een wisselkoersopslag. Uitzonderingen hierop zijn de N26 bank, bung en Revolut. Bij alle andere banken wordt er gewerkt met een wisselkoersopslag van tussen de 0,8% en 1,2%.
Hierdoor is de wisselkoers die je bijvoorbeeld terugvindt in onze currency converter slechts een indicatie.
Beoordeling Trustpilot:
Regulerend land:
Geld verzenden naar:
Actief sinds:
Jaarlijks transactievolume:
4,5
Verenigde Staten
> 100 landen
2011
+/- 4 miljard USD
Banken zullen bij een daadwerkelijke overboeking op de getoonde koers een toeslag toepassen.
Hoeveel geld kan je besparen?
Stel je gaat 200€ overmaken naar Turkije. Hoeveel Turkse Lira krijgt de ontvanger dan op zijn bankrekening gestort? Wij hebben dit doorgerekend op verschillende websites en het resultaat hiervan zie je hier beneden:
- Remitly 1,858
- Transferwise 1,833
- Azimo 1,822
- ING 1,792
Ontvang een speciale aanbieding als nieuwe klant!
Speciaal voor diegene die voor het eerst geld gaat overmaken via Remitly, hebben zij een speciale aanbieding in petto. Hiermee bespaar je nog meer geld, dan dat dit al het geval was.
Benieuwd wat de speciale aanbieding is? Via de onderstaande button kun je exact zien hoeveel je kunt besparen.
Hoe gaat geld overmaken in zijn werk?
In plaats van geld direct over te maken naar de ontvanger, maak je geld over naar Remitly. Hierbij geef je dan op wie het geld uiteindelijk dient te ontvangen. Daarbij dien je de normale gegevens zoals een bankrekeningnummer, bic code en naam en het adres van de ontvanger in te voeren.
Vervolgens wordt er dan voor gezorgd dat het geld razendsnel op de bankrekening van de ontvanger staat.
Je kan geld versturen via de website, maar je kan ook de app downloaden, zodat je snel en waar je ook bent, geld kan versturen naar het buitenland. Wel dien je jezelf de eerste keer te registreren. Via de app kan je vervolgens eenvoudig de status van jouw betaling bijhouden.
Inmiddels is het mogelijk om geld te versturen naar meer dan 100 verschillende landen. Daarnaast is het ook aangemerkt ale een van de meest innoverende bedrijven.
De ervaringen van gebruikers
In Nederland is Remitly dan nog niet zo bekend als Transferwise, dat wil niet zeggen dat dit geen grote speler is op het gebied van het internationale betalingsverkeer.
Op Trustpilot vind je dan ook ruim 30,000 beoordelingen terug. De gemiddelde score van 4.5 is in onze ogen een prima score. Een veel hogere score dan de score van bijvoorbeeld Nederlandse banken zoals de Rabobank, ING en ABN AMRO. Wel scoort Currencyfair met een 4,7 nog net iets hoger.
Om een indruk te geven van wat gebruikers van Remitly vinden, onderstaand een aantal voorbeelden:
An excellent app for sending money
The money arrived as promised
Simply brilliant
Gezien het grote volume aan transacties wat er wordt uitgevoerd, zijn er ook een aantal negatieve reacties. Echter, meestal gaat het dan om situaties waarbij bijvoorbeeld de gebruiker niet alle benodigde informatie correct heeft verstrekt.
Wie zijn de founders van deze money transfer onderneming?
Er zijn 3 zogenoemde founders van deze onderneming. Het Fintech bedrijf is overigens in 2011 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Seattle in de Verenigde Staten.
Matt Oppenheimer is afgestudeerd van Harvard en is afkomstig van de Barclays bank. Zijn inspiratie heeft hij opgedaan gedurende zijn werkzaamheden voor Barclays in Kenya. Dit heeft hem doen beseffen hoe lastig en vaak ook duur het is, om geld te versturen naar het buitenland.
Aangezien de markt van internationale betalingen een markt is met een omvang van 600 miljard dollar, is hij hier met de oprichting van Remitly op ingesprongen. Hij is overigens nog steeds actief als CEO van de onderneming.
Een ander oprichter is de huidige COO, Josh Hug. Hij is afkomstig van een van de initiële investeerders. Daar was hij werkzaam als coach voor startende ondernemers.
Shivaas Gulati is een engineer oorspronkelijk afkomstig uit India. Hij heeft zich zijn hele carrière toegelegd op het ontwikkelen van nieuwe producten gericht op de financiële wereld.
Ook Jeff Bezos gelooft in Remitly
Een van de allerrijkste personen op aarde heeft geïnvesteerd in Remitly. Het persoonlijke investeringsfonds van Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, heeft namelijk geïnvesteerd in dit fintech bedrijf. En hij is niet de enige.
Ook investeeringensmaatschappijen zoals Techstarts, DN Capital en Treshold hebben allemaal een belang in het Fintech bedrijf.