Monito is een start up en is een vergelijkingssite voor overboekingen in vreemde valuta. Het aantal aanbieders die het mogelijk maken om geld over te boeken naar een bankrekening in het buitenland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. 

Hierdoor vond Monito het tijd een vergelijkingssite te bouwen om het op die manier eenvoudig te maken om de voordeligste aanbieder te vinden.

Vindt direct de beste wisselkoers!

Hoeveel geld kan je besparen?

Om een voorbeeld te geven van de mogelijke besparing, hebben we een test uitgevoerd met het overmaken van 100€ naar een bankrekening in Amerika. 

Overboeken via:Ontvangen bedrag:
ABN AMRO$101,01
Currencyfair$112,76
Instarem$112,66
Worldremit$111,86
Transferwise$111,49

Uit de bovenstaande tabel blijkt dat je ontzettend veel geld kan besparen. De ontvanger van de lokale valuta kan wel bijna 12% meer ontvangen dan bij het gebruik van een Nederlandse bank.

Hierbij dienen we wel te vermelden dat bij bijvoorbeeld Currencyfair de eerste 10 overboekingen gratis zijn. Dit is in de berekening meegenomen. Echter, de transactiekosten na deze eerste 10 gratis overboekingen zijn nog steed minimaal.

Vindt direct de beste wisselkoers!

Kan je direct geld overboeken via Monito?

Transfer services biedt Monito zelf niet aan. Zij maken het alleen gemakkelijk om de goedkoopste money transfer service te vinden. Op die manier hoef je niet langer zelf verschillende websites af te gaan en deze te vergelijken.

Door het gebruik van Monito kan je eenvoudig geld besparen. 

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk super simpel. Door op de website van Monito het bedrag in te geven dat je wilt overmaken en naar welk land je dat wilt doen, krijg je direct een overzicht van verschillende aanbieders. 

Bij elke aanbieder wordt er dan exact, tot op de cent nauwkeurig aangegeven hoeveel de ontvanger in vreemde valuta zal ontvangen.

Voor welke landen kan je een overboeking vergelijken?

Een ander groot voordeel van de website van Monito is dat je elk land dat je maar kan bedenken is opgenomen in de vergelijker. Wil je bijvoorbeeld vreemde valuta overmaken naar Sri Lanka, dan krijg je ook voor die overboeking de meest voordelige methode aangereikt. 

Ook dit bespaart ontzettend veel tijd. Want niet alle aanbieders van money transfers bedienen elk land. Daardoor moet je soms meerdere websites afgaan om op die manier de meest voordelige aanbieder te vinden.

Besparen op zowel transactiekosten en wisselkoersopslag

Traditioneel bereken banken zowel een vast bedrag aan transactiekosten als ook een opslag op de wisselkoers. Hierdoor wordt het betalen in vreemde valuta zo ontzettend duur. Wat alle aanbieders in de vergelijker gemeen hebben is dat er geen wisselkoersopslag wordt toegepast. 

Daarnaast zijn de transactiekosten slechts een fractie van de kosten die in rekening worden gebracht door banken zoals de ABN AMRO, ING, Rabobank en ga zo maar door. En vergeet niet dat de wisselkoers die je op een wisselkoers calculator van de ABN AMRO te zien krijgt, niet de wisselkoers is die in rekening wordt gebracht. Hierop wordt nog de wisselkoersopslag op toegepast.

Welke aanbieders zijn in de vergelijker opgenomen?

Eigenlijk kan je wel zeggen dat alle mogelijkheden worden weergegeven. Uiteraard is de bekende speler Transferwise opgenomen in de vergelijking. Maar ook de minder bekende aanbieders zoals Instarem, Skrill, Azimo en Remitly worden vergeleken.

Welke ontwikkelingen zijn er nog meer te verwachten?

Door de komst van online banken en online brokers is er de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van bankieren. Persoonlijk zijn wij ervan overtuigd dat dit alleen nog maar het begin is. Er zullen nog vele nieuwe ontwikkelingen volgen. Alleen is het de vraag welke dit zullen zijn.