Inmiddels maken er al meer dan een miljoen mensen gebruik van Azimo. Via de website of app kan je eenvoudig en snel geld versturen naar meer dan 80 verschillende landen.  Door het gebruik van Azimo kan je tot wel 90% goedkoper geld versturen naar al deze verschillende landen.

De historie van dit online betaalplatform

In 2012 is het platform gelanceerd. En sinds die tijd is het hard gegaan. Vele verschillende investeerders hebben geïnvesteerd in Azimo. Naast private investeerders hebben zij ook een financiering ontvangen van de Europese Investerings bank.

Nadat zij eerst hun diensten in verschillende landen hebben gelanceerd was het in 2019 de tijd voor Nederlands om te profiteren. Geld overmaken via Azimo is namelijk vele malen goedkoper dan dat je dit via een bank doet. 

Daarnaast is het aantal landen waar naartoe je geld kan versturen enorm. Met maar liefst 80 verschillende landen zit het land waar je geld naartoe wilt versturen er altijd wel bij. Inmiddels is het bedrijf ook toegevoegd aan het vergelijkingsplatform Monito.

Hoe werkt het overmaken van geld naar het buitenland?

De eerste keer dat je op deze manier geld gaat versturen, dien je een account aan te maken. Dit kost je echter slechts een paar minuten. Nadat je een account hebt aangemaakt, kan je direct geld versturen. Wil je daarna opnieuw geld gaan versturen, dan kun je eenvoudig inloggen en gaat het versturen van geld nog sneller.

Samenvattend dien je de volgende stappen te volgen om succesvol geld te versturen.

Account aanmaken
Azimo gegevens ontvanger
Betalen voor overboeking
Bevestiging Azimo

1.

2.

3.

4.

Binnen een paar minuten een account aanmaken (alleen de eerste keer). Daarna eenvoudig inloggen.

Het bedrag wat je wilt versturen en de (bank)gegevens van de ontvanger invoeren.

De betaling aan Azimo voltooien. Dit kan een bankoverschrijving zijn of via een creditcard.

Wachten op de bevestiging dat de transactie is uitgevoerd. Dit duurt doorgaans slechts een paar minuten.

Hoe betrouwbaar is geld overmaken op deze manier?

Een goede bron om te bekijken of wat er beloofd wordt overeenkomt met de praktijk, is Trustpilot. De beoordelingen op trustpilot spreken in onze ogen boekdelen. 

Met maar liefst een waardering van 4,6 van de maximale score van 5, is dit voor een waardering op Trustpilot uitermate hoog.

Daarnaast is deze waardering maar liefst gebaseerd op bijna 43,000 reviews. Ter vergelijking, een bank als ING scoort slechts een 1,7 via Trustpilot en bij de ABN AMRO is dit zelfs een 1,4.

Wat je terugleest op Trustpilot zijn termen zoals “snel”, “eenvoudig”, “goedkoop” en “betrouwbaar”.

Daarnaast wordt over het algemeen de app als zeer gebruiksvriendelijk beoordeeld.

Azimo betrouwbaarheid

8 verschillende awards een aanbevelingen

Niet alleen zijn de beoordelingen op Trustpilot erg positief, ook het aantal awards dat zij gewonnen hebben spreekt voor zich.. Zo noemt de gerenommeerde krant de Guardian het de “nbr 1 money saving apps” om de Guardian te quoteren “sending money is made easy and cheap”.. 

The World Bank schrijft “international money transfer made cheap and easy” en “send money to any bank with low fees”.

Goedkoop geld overmaken via Azimo

Geld overmaken via de app of website

Het is niet noodzakelijk om de app te downloaden, wat mogelijk is via de app store, maar de app maakt het allemaal nog sneller en eenvoudiger. 

Dat neemt niet weg dat de website ook gewoonweg super eenvoudig werkt. 

Op welk gebied onderscheidt Azimo zich?

Er komen meer en meer money transfer apps bij, maar Azimo onderscheidt zich op verschillende gebieden In onze ogen heeft de oprichter van dit bedrijf, Michael Kent, dan ook prima werk verricht. Dit soort apps levert mensen geld op. En dat is iets wat wij persoonlijk graag zien.

Cash pick up locations

Er wordt de mogelijkheid geboden om geld contant op te halen. Indien de ontvanger bijvoorbeeld niet beschikt over een bankrekening, dan is dit een ideale mogelijkheid. Hiermee gaan zij de concurrentie aan met Western Union. Tot op heden biedt bijvoorbeeld Transferwise deze mogelijkheid niet. 

Snelheid en eenvoud

Een overboeking via Azimo wordt razendsnel uitgevoerd. De ontvanger van het geld kan er normaal gesproken binnen een paar uur al over beschikken. Een internationale overboeking via een bank buiten het SEPA gebied neemt doorgaans 3 werkdagen in beslag.

Profiteer van de Introductieaanbieding

Omdat Azimo nog relatief nieuw is op de Nederlandse markt, geldt er nog steeds een introductie aanbieding. De eerste twee betalingen die je via hen uitvoert zijn geheel gratis. Er worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Daarnaast profiteer je ook van de voordelige wisselkoersen.

Wil je geld overmaken naar Turkije? Of eventueel geld overmaken naar Amerika? Via Azimo profiteer je altijd van lage transactiekosten en een voordelige wisselkoers. Dit geldt voor meer dan 80 verschillende landen.

Goedkoop geld overmaken via Azimo