Virtuele creditcard

Bij online betalingen wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een virtuele creditcard. In tegenstelling tot een fysieke creditcard, is deze virtuele kaart echter alleen geschikt voor online aankopen.

Een virtuele creditcard aanvragen

Je hebt inmiddels aardig wat keuzes bij het uitkiezen van een virtuele creditcard. Het is in de praktijk echter wel zo dat bijna alle kaarten uiteindelijk worden uitgegeven door Visa of Mastercard. Open je bijvoorbeeld een rekening bij de N26 bank, in de vorm van N26 standard, dan ontvang je een virtuele Mastercard.

Ook bij de Openbank ontvang je een virtuele prepaid Mastercard.

  • Gratis virtuele mastercard
  • Lage transactiekosten bij vreemde valuta
  • Virtuele creditcard van Mastercard
  • Een bankrekening zonder kosten
  • Direct 25 bankrekeningen openen
  • Inclusief prepaid creditcard

Internetfraude wordt een steeds groter probleem

Internetfraude is al een groot probleem, maar dit probleem wordt alleen maar groter. Nederlanders zijn in 2020  maar liefst 30 miljoen euro kwijtgeraakt door allerlei vormen van online fraude. 

Het gebruik van een virtuele creditcard kan het risico dat je ook slachtoffer wordt van online fraude enigszins verminderen.

Doordat je eerst geld op de kaart dient te zetten, is het bedrag wat kan worden gestolen beperkt. Dit heb je dan wel zelf in de hand. Zet je grote saldo`s op de kaart, dan neemt het risico uiteraard toe. Door hier verstandig mee om te gaan en vaker kleinere bedragen te storten, minimaliseer je het risico aanzienlijk.

Prepaid creditcard versus virtuele creditcard

De gelijkenis tussen deze type creditcards is dat je eerst saldo dient te storten voordat je de creditcard kunt gebruiken. Met een fysieke prepaid creditcard kan je overigens wel gewoon terecht in winkels en restaurant.

Ook geld opnemen is mogelijk. Dit alles is met de virtuele kaart niet mogelijk.

Voordat je daadwerkelijk geld gaat opnemen met een prepaid creditcard is het wel verstandig te kijken wat de kosten hiervan zijn. Bij sommige aanbieders kan dit namelijk best wel duur zijn.

virtuele en prepaid creditcards

Vervanging of aanvulling

In onze opinie is een virtuele creditcard dan ook een goede aanvulling, maar geen complete vervanging van de fysieke creditcard. Waar je niet terecht kunt met de virtuele creditcard kan je dan de fysieke kaart gebruiken. 

Op dit punt is een bankrekening bij Knab het overwegen waard. Bij deze bank kan je bij het openen van een bankrekening bij een gratis creditcard aanvragen. Wel dien je dan aan de acceptatievoorwaarden te voldoen, om hiervoor in aanmerking te komen.

Een nummer in plaats van een fysieke kaart

Zoals de naam al aangeeft ontvang je geen fysieke kaart. Je ontvangt een nummer, een beveiligingscode en een vervaldatum. Hiermee kan je vervolgens terecht bij online winkels. 

Bij het online winkelen werkt een virtuele creditcard eigenlijk precies hetzelfde als een fysieke creditcard. Je dient dezelfde gegevens in te vullen. Dit is het creditcardnummer een vervaldatum en een cvc code. Je hebt alleen geen fysieke kaart in handen, waarvan je de gegevens kan aflezen.

Geen krediet

Bij een gewone creditcard hoort normaal gesproken een kredietlimiet. Hierdoor heb je als het ware extra geld achter de hand. Het nadeel hiervan is wel dat er een bkr toetsing zal worden uitgevoerd bij het aanvragen van een kaart. 

Ook dien je over voldoende discipline te beschikken om de uitgaven onder controle te houden. En daarnaast ook de rekeningen op tijd te betalen.

Want de rente die in rekening wordt gebracht is erg hoog.

Het laten oplopen van een creditcard saldo is dan ook iets waar met  name in Amerika veel mensen door in de problemen komen.

Bestedingslimiet

Dat je eerst saldo dient te storten kan zien als nadeel van een virtuele creditcard. Heb je bijvoorbeeld in een noodsituatie direct extra geld nodig, dan zal deze virtuele kaart je niet uit de brand helpen. Je kan het echter ook als een voordeel zien. Het grote voordeel is dat je jouw uitgaven met een online creditcard eenvoudig in de hand houdt.

Betalen in vreemde valuta

Een virtuele creditcard van de N26 bank biedt gunstige wisselkoersen. Door online aankopen in bijvoorbeeld Amerikaanse dollars op die manier af te rekenen, zal de aankoop goedkoper uitvallen dan dat je via een bankoverschrijving betaald. 

De N26 hanteert namelijk geen wisselkoersopslag. Alleen dit is in onze ogen al een goede reden om een gratis bankrekening met virtuele creditcard aan te vragen bij de N26 bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *