Standaard heb je een tegenrekening nodig om een spaarrekening te openen. Dit is de enige bankrekening waar je geld naartoe kunt overmaken. Misschien lijkt dit omslachtig en lastig, maar het biedt zeker een ontzettend groot voordeel. Persoonlijk zou ik alleen een spaarrekening openen, waarbij je het geld slechts naar één tegenrekening kunt overmaken.
Bankfraude
Bankfraude is een groot probleem en zal zeer zeker ook niet gaan verdwijnen. In mijn opinie zal het probleem alleen maar groter worden. Je dient tegenwoordig uit te kijken bij bijna elke email die je ontvangt.
Daarnaast worden de oplichters steeds beter en professioneler. Dus zelfs als je denkt dat het jou niet zal overkomen, dat jouw bankrekening wordt geplunderd, ik zou er niet zeker van zijn.
Het voordeel van een tegenrekening
Doordat je bij het gebruik van een vaste tegenrekening, alleen geld naar deze specifieke rekening kan overmaken, beperk je het risico aanzienlijk. Indien jouw bankrekening wordt gehackt, dan kan iemand alsnog niet bij jouw spaargeld. En dit geldt ook vice versa.
Wanneer de inloggegevens van jouw spaarrekening worden gehackt, dan kan je dit geld alleen overmaken naar de bankrekening.
Hierbij is het verstandig en eigenlijk zou je dit altijd moeten instellen, dat je een bericht ontvangt wanneer er geld van de spaarrekening naar de bankrekening wordt overgemaakt. Heb je zelf geen geld overgemaakt? Dan weet je direct dat er iets mis is en kan je actie ondernemen.
Spaarrekening en betaalrekening bij verschillende banken
Breng je jouw spaarrekening en bankrekening bij dezelfde bank onder, dan dien je extra uit te kijken. Wanneer iemand toegang krijgt tot jouw bankomgeving, dan heeft deze persoon direct toegang tot alle bank- en spaarrekeningen.
Vanuit dat oogpunt vind ik het persoonlijk aan te raden, om een spaarrekening bij een andere bank onder te brengen. Je kunt bijvoorbeeld profiteren van de hogere rente bij een bank als de Bigbank. Bovendien bouw je dan direct een extra beveiliging in.
Zowel jouw betaalrekening en spaarrekening bij de Bigbank dienen dan te worden gehackt, alvorens iemand toegang krijgt tot jouw spaargeld.
Vanuit dat oogpunt is het ook verstandig, om beide apps niet op eenzelfde telefoon of laptop te installeren. Verstandig is dan, om bijvoorbeeld de app van de spaarrekening alleen op de laptop te installeren en de app van de bank alleen op de mobiele telefoon.