In welke supermarkt kun je met een creditcard betalen

In welke supermarkt kun je met een creditcard betalen? Dit worden er steeds meer. Doordat Google Pay en Apple Pay op steeds meer plekken wordt geaccepteerd, kun je ook met een creditcard betalen. Je kunt namelijk jouw creditcard verbinden aan jouw account. Wel kun je dan alleen contactloos betalen met een mobiele telefoon of met een smartwatch.

Dit geldt niet alleen voor creditcards. Zo kan je op deze manier ook met betalen met een N26 bankrekening. Voorheen was dit niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor bunq. Je hoeft alleen de app te downloaden en het betalen per telefoon te activeren.

Supermarkten die creditcards accepteren

Op dit moment zijn dit de supermarkten die creditcards accepteren:

  • Jumbo
  • Lidl
  • Aldi
  • Dirk van den Broek
  • Dekamarkt

Visa en Mastercard zijn de meest geaccepteerde creditcards in supermarkten. Met een American Express kaart kan je maar op weinig plekken terecht.

Op zich is het opmerkelijk dat de Lidl en Aldi creditcards accepteren en Albert Heijn daarentegen niet. Bij AH to go kan je overigens wel terecht met een creditcard.

Nederlanders en creditcards

Betalen met je creditcard is voor bijvoorbeeld Amerikanen bijna standaard. Zij zijn dan ook verbaasd wanneer zij in een Nederlandse supermarkt niet terecht kunnen met hun creditcard. Nederlanders maken relatief weinig gebruik van creditcards ten opzichte van inwoners van andere landen.

Waarom niet alle supermarkten deze mogelijkheid tot betalen aanbieden is mij een raadsel. Een proef bij de Jumbo toonde aan dat de omzet met 8% steeg. Er is dus zeker vraag naar deze manier van betalen. Wel zijn er voor supermarkten kosten verbonden aan deze manier van betalen. Deze kosten wegen echter niet op tegen de omzetstijging die de Jumbo liet zien.

Punten sparen en later betalen

Behalve het voordeel dat je door het gebruik van een creditcard pas aan het eind van de maand de rekening hoeft te betalen, kun je vaak ook punten sparen voor verschillende spaarprogramma`s. Omdat de wekelijkse boodschappen toch een groot onderdeel uitmaken van het geld dat er maandelijks uitgaat, kan je op die manier extra snel punten sparen. Wellicht kan je op deze manier een vliegticket bij elkaar sparen. 

Punten sparen creditcard

Uitstel maar geen afstel

Dat je met een creditcard kunt betalen is aantrekkelijk wanneer je even krap bij kas zit. Echter, je dient nog steeds gewoon op een later tijdstip te betalen. Je loopt dan het risico dat je een onverwacht hoge rekening ontvangt. 

Kun je deze niet binnen de gestelde termijn betalen, dan zijn hier hoge kosten aan verbonden. In onze opinie is het dan ook niet verstandig om met een creditcard geld uit te geven dat je eigenlijk niet hebt. Vroeger of later zal je hierdoor in de problemen terechtkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *