Bekijk onze Orange Bank review voordat je daadwerkelijk bij deze bank gaat sparen. Waar dien je op te letten en is dit wel de beste optie?

SpaarproductRente
Deposito 3 maanden3,00%
Deposito 6 maanden3,15%
Deposito 1 jaar3,65%
Rente per 13/06/2023

Actuele spaarrente

De hoogte van de spaarrente is een van de belangrijkste criteria om te kiezen voor een bank. Dit levert deposito sparen bij de Orange Bank op dit moment op:

SpaarproductRente
Deposito 3 maanden3,00%
Deposito 6 maanden3,15%
Deposito 1 jaar3,65%
Deposito 2 jaar3,65%
Deposito 3 jaar3,65%
Rente per 13/06/2023

Is de Orange Bank in Nederland actief?

De Orange Bank is niet direct in Nederland actief. Wel is het door het gebruikmaken van het bemiddelingsplatform van Raisin mogelijk om een deposito te openen. Dit is dan ook een noodzakelijke tussenstap die je als eerste dient te zetten.

Je zult tijdens de registratie bij Raisin merken dat je een Know Your Customer proces dient te doorlopen. Dit is nu eenmaal verplicht volgens Europese wetgeving. Het is wel zo dat je dit niet nogmaals hoeft te doen, wanneer je uiteindelijk bij de Orange Bank een termijndeposito gaat openen. 

Door eenmalig bij Raisin het KYC proces te doorlopen kun je bij een van de meer dan 20 aangesloten banken sparen, zonder dat je dit proces een tweede keer hoeft te ondergaan. 

Hierbij is het ook van belang om te vermelden dat het bemiddelingsplatform van Raisin de deposito`s toegangelijk maakt en niet de Raisin bank. Sparen doe je dan ook bij een van de aangesloten banken en niet bij het bemiddelingsplatform.

Meer over de Franse bank

De Organe Bank is onderdeel van het telecombedrijf Orange Group.

Deze beursgenoteerde onderneming bedient meer dan 280 miljoen klanten in 26 verschillende landen.

De bank is in 2017 opgericht en is voor de onderneming een relatief goedkope manier om aan kapitaal te komen. Daarnaast opereert het bedrijf als een normale bank, waar je jouw normale bankzaken kunt onderbrengen. Hierbij wordt vooral ingezet op innovatieve producten en dan met name gericht op mobiel bankieren.

Orange Bank sparen Raisin

Depositogarantiestelsel

Doordat er sprake is van een volledige bankvergunning verstrekt door de Franse autoriteiten, vallen spaartegoeden bij de bank onder het Franse depositogarantiestelsel. Ook in Frankrijk geldt er hierbij de limiet van 100.000 euro per rekeninghouder per bank, die maximaal wordt vergoed bij een faillissement.

Is er sprake van bronbelasting?

Hoe zit het met sparen bij de Orange Bank en bronbelasting? Doordat het Spaanse bijkantoor van de bank de deposito`s aanbiedt, is de Spaanse wetgeving op het gebied van bronbelasting van toepassing. 

Het goede nieuws is dat Nederlandse spaarders een volledige vrijstelling kunnen ontvangen voor de bronbelasting van 19%. Vraag je niet op tijd de vrijstelling aan, dan zal er 19% worden ingehouden. Via Raisin ontvang je ondersteuning bij het verkrijgen van de vrijstelling.

Spaarrente bij andere banken

Is sparen bij de Orange bank via Raisin een verstandige keuze? De rente is zeker aantrekkelijk te noemen en in ieder geval fors hoger dan bij de grote Nederlandse banken. 

Er zijn echter nog een aantal andere opties waarbij je een nog net iets hogere rente kunt ontvangen. Daarentegen staat wel dat de Orange Group een gedegen en betrouwbare onderneming is, met een lange geschiedenis. Dat is zeker ook een pluspunt.

Sparen loont weer

Spaarrekeningen en deposito sparen zijn door de sterke stijging van de rente weer lonend. Door een Raisin rekening te openen, profiteer je bovendien van een extra hoge rente. Niet alleen bij de Orange Bank maar ook bij tal van andere aangesloten banken. De actuele spaarrentes zijn als volgt:

Rente bij een deposito:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Rente bij een vrij opneembare spaarrekening:

BankRente
Renault Bank2,15%
Nordax Bank2,14%
InBank2,11%
Klarna1,95%

Bekijk alle spaarproducten

Andere alternatieven zijn Easy Savings van bunq en de Bigbank, die beide ook een aanzienlijk hogere rente aanbieden dan de grote Nederlandse banken.

Gaat de rente nog verder stijgen?

De vraag is hoever de rente gaat stijgen. Persoonlijk verwacht ik dat we tegen het einde van het jaar 2023 het hoogtepunt bereiken. Daarbij verwacht ik ook dat dan de economie dermate gaat afkoelen, dat een verdere rentestijging niet verantwoord is. 

Dit blijft echter koffiedik kijken. Er kan zomaar iets gebeuren waardoor dit weer heel anders uitpakt. Je kunt namelijk wel stellen dat de wereld steeds onvoorspelbaarder wordt. De grote gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op.