De rente in landen buiten Nederland wordt ook steeds verder naar beneden aangepast. Zo kon je voorheen bij de LHV bank nog een fatsoenlijke rente ontvangen. Helaas is de rente bij de LHV bank nu ook 0% bij termijndeposito`s.

Waarom sparen bij de LHV bank

Helaas kunnen we op dit moment niet echt een goed antwoord geven op deze vraag. Bij zowel een termijndeposito van 6 maanden en een jaar, bedraagt de rente 0%. Het enige argument wat we nog kunnen bedenken is het spreiden van spaargeld.

Doordat het depositogarantiestelsel bedragen tot 100.000€ dekt, is het verstandig om bij grotere vermogens, het geld te verdelen over spaarrekeningen bij verschillende banken. Bij de LHV bank is het depositogarantiestelsel van toepassing. 

Indien je over een groot vermogen beschikt, zou je een termijndeposito bij de LHV bank kunnen gebruiken, om te profiteren van aanvullende zekerheid via het depositogarantiestelsel.

Belasting betalen

Een voordeel van het sparen bij een bank in Estland, is dat Estland geen bronbelasting in rekening brengt aan niet ingezetene. Hier hoef je zelf verder niks voor te regelen. Wel dien je uiteraard het geld dat je op een termijndeposito bij de LHV bank hebt staan  tijdens de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting  op te geven in Box 3.

Geen rente, wel een eenmalige bonus

Ook al ontvang je geen rente, je kan via Raisin nog wel altijd profiteren van een welkomstbonus. Op die manier ontvang je tenminste nog iets. Wel is dit eenmalig. Het is dus de vraag of dit loont.

Een termijndeposito openen is al mogelijk vanaf een bedrag van 500€. Het maximale bedrag dat je kunt storten bedraagt 100.000€.

Andere aanbiedingen via Raisin

Persoonlijk zijn wij van mening dat er betere aanbiedingen via Raisin te vinden zijn. Indien je het enigszins dicht bij huis wilt houden, dan zijn er spaarproducten beschikbaar bij de volgende banken. Niet alleen spaar je dan dichter bij huis, de rente ligt ook hoger.

  • 0,35% rente ontvangen
  • Eenvoudig online te openen
  • 0,16% rente ontvangen
  • Zweedse bank
  • 0,17% variabele rente
  • Onbeperkt storten en opnemen
  • 0,17% bij een eenjarige deposito
  • Belgische bank
  • 0,50% bij een eenjarige deposito
  • Sparen met depositogarantiestelsel

Raisin is een platform dat spaarproducten van verschillende banken aanbiedt. Je zou het kunnen vergelijken met bijvoorbeeld energievergelijkers of alles-1-een vergelijkers. Uiteindelijk ga je dus gewoon sparen bij de bank die je uitkiest en niet bij Raisin zelf. 

Over de LHV bank

De LHV bank is de 4e grootste bank van Estland. Zij beschikken over een vermogen van 4 miljard euro. De LHV bank behoort tot de LHV groep, van wie de aandelen zijn genoteerd op de beurs in Tallin.

Een jaar geleden kon je de aandelen nog voor 14€ kopen. Inmiddels dien je 45€ voor een aandeel neer te tellen.

LHV bank Estland

Dit geeft wel aan dat de onderneming op dit moment erg goed presteert en ook snel aan het groeien is.

Inmiddels is de bank ook in het bezit van een kantoor buiten de Baltische Staten. Dit kantoor is gevestigd in de Finse hoofdstad Helsinki.

Estland voorloper of fintech gebied

Veel mensen hebben een verkeerd beeld van Estland. Zo is de schuld van de overheid een van de laagste in Europa. Veel lager dan bijvoorbeeld Nederland en Duitsland. 

Daarnaast speelt het land een voortrekkersrol op het gebied van met name Fintech. Maar ook op andere technologische vlakken is het land sterk ontwikkeld. Veel startups komen uit de Baltische staten en dan met name Estland.