De Imprebanca is gedeeltelijk in handen van Generali Italia S.p.A., een van de grootste verzekeraars ter wereld. Sparen bij de bank is mogelijk via verschillende termijndeposito`s.

SpaarproductRente
Deposito 6 maanden1,60%
Deposito 1 jaar3,00%
Deposito 3 jaar3,20%
Rente per 13/06/2023

Spaarrente en voorwaarden

De minimale looptijd van de aangeboden deposito's bedraagt 3 maanden. De langste looptijd bedraagt 5 jaar. Onderstaand een overzicht van de actuele spaarrente:

SpaarproductRente
Deposito 6 maanden1,60%
Deposito 1 jaar3,00%
Deposito 2 jaar3,15%
Deposito 3 jaar3,20%
Deposito 4 jaar3,20%
Deposito 5 jaar3,20%
Rente per 13/06/2023

Een deposito openen via Raisin

Een spaarrekening openen in de vorm van een deposito bij Imprebanca kan via spaarbemiddelaar Raisin. Of beter gezegd, moet via Raisin. Dit is namelijk voor ons Nederlanders de enige optie. Gezien de hoge rente die de bank aanbiedt, is dit de tussenstap in onze opinie meer dan waard. Samenvattend ziet het openen van een deposito er als volgt uit:

  1. Aanmelden bij Raisin
  2. Het doorlopen van het Know Your Customer proces, dat wordt uitgevoerd door Raisin. Na afronding van dit proces kan het een aantal werkdagen duren, voordat zij dit hebben gecontroleerd en hebben goedgekeurd.
  3. Openen van een deposito bij Imprebanca. Je kunt echter na de registratie bij Raisin er nog steeds voor kiezen om bij een andere aangesloten bank te gaan sparen. Ook kun je gewoon direct meerdere spaarrekeningen en deposito`s bij verschillende banken openen.

Inmiddels zijn er meer dan 20 verschillende banken aangesloten bij het bemiddelingsplatform. Op dit moment zijn dit onderstaande banken:

Alior BankCKV bankJT Banka
Banca Privata leasingCoop PankKlarna bank
Banca ProgettoEuram BankLHV Bank
Banca PromosFjord BankOrange Bank
BFF BankHaitong BankPrivatbanka
BluOr bankImprebancaRenault bank
CiviBankInbankRietumu Bank
YounitedNordax Bank

De algemene voorwaarden

Zaken die opvallen bij het doornemen van de algemene voorwaarden zijn als volgt:

De uitkering van de rente vindt altijd plaats aan het einde van de looptijd. Ongeacht of de looptijd 3 maanden of 5 jaar bedraagt.

Sparen is mogelijk vanaf een bedrag van 10.000€. Er geldt daarnaast ook een maximum van 100.000€.

Raisin wil niet dat spaarders meer geld gaan storten, dan eventueel wordt vergoed via het depositogarantiestelsel

Je dient er rekening mee te houden dat het geld alleen aan het einde van de looptijd kan worden opgenomen. Bij voortijdige beëindiging van een deposito ben je afhankelijk van de medewerking van de bank.

Imprebanka betrouwbaar

Meer over Imprebanca

De Imprebanca bestaat sinds 2008. Het gaat om een private bank, waarbij de aandelen in handen zijn van een grote groep investeerders. Hierbij is 60% van de aandelen in handen van een veertigtal investeerders. Daarnaast hebben Banca Finnat Euramerica en Generali Italia S.p.A beide een belang van 20% in de bank.

De bank richt zich op het bedienen van vermogende particuliere klanten en daarnaast ook  de zakelijke markt.

Het toezicht van de centrale bank zorgt ervoor dat de bank inzicht dient te verschaffen in hun financiën. Tot op heden heeft de bank hierbij altijd ruimschoots voldaan aan de verplichtingen en vereisten, met betrekking tot bijvoorbeeld de kernkapitaalratio.

Is er een depositogarantiestelsel van kracht?

Voor sparen bij Imprebanca is het depositogarantiestelsel van Italië van kracht. Dit omdat de bank in het bezit is van een Italiaanse bankvergunning. Hierbij geldt er ook een limiet van 100.000€, dat wordt uitgekeerd bij een faillissement.

Bronbelasting

Je hoeft je als Nederlandse spaarder niet druk te maken om de bronbelasting. Deze bronbelasting is namelijk niet van toepassing op spaarders die geen inwoner van Italië zijn.

Bij welke bank ontvang je de hoogste spaarrente?

We werken regelmatig het overzicht van actuele spaarrentes van banken bij, om op die manier overzicht te houden in welke bank de hoogste spaarrente aanbiedt. 

De deposito rekeningen van de Imprebanca bieden zeker een aantrekkelijke spaarrente, maar niet de hoogste spaarrente op de markt. Er zijn depositorekeningen waarbij je een nog hogere rente kunt ontvangen.

Rente bij een deposito:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Rente bij een vrij opneembare spaarrekening:

BankRente
Renault Bank2,15%
Nordax Bank2,14%
InBank2,11%
Klarna1,95%

Bekijk alle spaarproducten