De Haitong Bank maakt deel uit van het Chinese Haitong Securities. De bank heeft echter ook een Portugese bankvergunning in hun bezit. Uiteindelijk kun je als Nederlander sparen bij de Portugese branche.

SpaarproductRente
Deposito 3 maanden2,90%
Deposito 6 maanden3,55%
Deposito 3 jaar4,05%
Rente per 08/06/2023

Actuele spaarrente

De Haitong Bank biedt een meer dan aantrekkelijke spaarrente. Daarnaast is sparen al mogelijk met een korte looptijd van 3 maanden. Spaargeld langer vastzetten is ook mogelijk via een termijndeposito met een looptijd van maximaal 3 jaar.

De actuele spaarrente is als volgt:

SpaarproductRente
Deposito 3 maanden2,90%
Deposito 6 maanden3,55%
Deposito 1 jaar3,65%
Deposito 2 jaar4,00%
Deposito 3 jaar4,05%
Rente per 11/06/2023

Sparen bij de Haitong Bank via Raisin

Om een deposito te openen, is het noodzakelijk om een account te openen bij Raisin. Alleen op die manier krijg je toegang tot de spaarproducten van de Haitong Bank. Dit bemiddelingsplatform biedt de mogelijkheid om te sparen bij tal van banken, waar je als Nederlander niet rechtstreeks terecht kunt. Inmiddels zijn er meer dan 20 banken aangesloten.

Een eenmalige registratie bij Raisin biedt toegang tot alle spaarproducten van de aangesloten banken. Daarbij is het ook zo dat er regelmatig nieuwe banken bijkomen. Dit zijn op dit moment de aangesloten banken:

Alior BankCKV bankJT Banka
Banca Privata leasingCoop PankKlarna bank
Banca ProgettoEuram BankLHV Bank
Banca PromosFjord BankOrange Bank
BFF BankHaitong BankPrivatbanka
BluOr bankImprebancaRenault bank
CiviBankInbankRietumu Bank
YounitedNordax Bank

Algemene voorwaarden

Er zijn een aantal punten uit de algemene voorwaarden die aandacht verdienen. Dit zijn:

  • Sparen is mogelijk vanaf een bedrag van 10.000 euro. Daarnaast is het niet mogelijk om in totaal voor meer dan 100.000 euro te sparen bij de Haitong Bank. Wanneer je een groter bedrag zou willen storten, dan is dit wel mogelijk  via een van de andere bij Raisin aangesloten banken.
  • Ongeacht de looptijd van een deposito wordt de rente pas bij de einddatum van een deposito uitgekeerd.
  • Voor de einddatum van een deposito het geld opnemen, is slechts beperkt nodig. Er worden geen situaties vermeld waarbij dit mogelijk is. Het is wel mogelijk om een verzoek in te dienen bij de bank en dan zal de bank beslissen of zij hieraan mee willen werken.

Meer over de Haitong Bank

Zoals al vermeld, maakt de bank deel uit van Haitong Securities. Dit is een grote investeringsmaatschappij uit China die wereldwijd actief is. Met een balanstotaal van meer dan 100 miljard euro kun je met recht spreken over een zeer groot bedrijf. Het bedrijf is in 1988 opgericht en is genoteerd aan de beurs in Hong Kong. Wereldwijd worden er 21 miljoen klanten bediend. De beurswaarde van het bedrijf ligt zo rond de 14 miljard euro. 

Depositogarantiestelsel

De deposito`s worden aangeboden onder een Portugese bankvergunning. Hierdoor is het Portugese depositogarantiestelsel van kracht. Het maximale bedrag dat je bij een faillissement vergoed krijgt, bedraagt 100.000 euro.

Bronbelasting

De Haitong bank bezit een bankvergunning van de Portugese centrale bank. 

De deposito`s worden echter aangeboden door de bank in Spanje. Hierdoor is de regelgeving op het gebied van Spaanse bronbelasting van kracht.

Om vrijstelling te verkrijgen van de bronbelasting, die 19% bedraagt, dien je een Nederlandse woonplaatsverklaring te overleggen. Deze is eenvoudig aan te vragen bij de Nederlandse belastingdienst.

Haitong Bank via Raisin

Maximaal rendement uit jouw spaargeld halen

De Haitong Bank biedt op dit moment een van de hoogste spaarrentes. Door een spaarrekening te openen bij deze bank, kun je het rendement uit sparen optimaliseren. 

Daarnaast zijn er nog andere banken die een interessante rente aanbieden. Dit kan ook interessant zijn wanneer je over meer dan 100.000 eur beschikt en het geld over meerdere spaarrekeningen wilt verdelen.

Rente bij een deposito:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Rente bij een vrij opneembare spaarrekening:

BankRente
Renault Bank2,15%
Nordax Bank2,14%
InBank2,11%
Klarna1,95%

Bekijk alle spaarproducten