Euram Bank is een Oostenrijkse bank. Je kunt ook als Nederlander een spaarrekening openen bij deze bank. Lees op deze pagina alles over de rente en voorwaarden.

SpaarproductRente
Deposito 6 maanden0,01%
Deposito 1 jaar0,01%
Deposito 2 jaar0,10%
Rente per 05/06/2023

Actuele spaarrente

De actuele spaarrente bij de Euram Bank blijft op dit moment nog ver achter bij de rente die andere banken bieden. Op dit moment is dit de spaarrente die je kunt ontvangen:

SpaarproductRente
Deposito 6 maanden0,01%
Deposito 1 jaar0,01%
Deposito 2 jaar0,10%
Rente per 05/06/2023

Een deposito openen

Sparen bij de Euram Bank via Raisin is eenvoudig. Het vereist wel een tussenstap, te weten een account openen bij Raisin. Dit spaar platform bemiddelt tussen spaarders en banken. 

Hierbij neemt het platform de aangesloten banken het nodige werk uit handen, aangezien zij zorg dragen voor het Know Your Customer proces. Dit proces dient ervoor te zorgen dat banken hun klanten kennen en hierdoor zeker stellen dat spaargeld niet afkomstig is uit criminele activiteiten, of wordt aangewend ter financiering van terroristische activiteiten. Dit is gebaseerd op Europese wetgeving.

Nadat je het KYC-proces hebt doorlopen, kun je eenvoudig een deposito openen bij alle bij Raisin aangesloten banken. Het KYC proces is namelijk geldig voor alle aangesloten banken.

Algemene voorwaarden

Voordat je gaat sparen bij een bank is het altijd goed om te letten op de algemene voorwaarden. Vaak is het zo dat algemene voorwaarden pas een rol gaan spelen, op het moment dat je tegen een probleem aanloopt.  Op dat moment is het echter al te laat om deze dan nog te beoordelen. Een aantal belangrijke aspecten van de algemene voorwaarden zijn als volgt:

  • De minimale inleg bij een deposito bedraagt 5.000
  • Rente wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd. Wanneer je een deposito opent voor 2 jaar, dan ontvang je pas rente na twee jaar. Over de opgebouwde rente ontvang je dus geen rente.
  • Tussentijds een deposito sluiten en het geld opnemen is alleen mogelijk met instemming van de bank. 

Meer over de Euram Bank

Euram Bank is een private bank. De aandelen zijn in handen van verschillende investeerders en ook het management heeft een belang in het bedrijf. Hierbij willen wij opmerken dat de Euram Bank niets van doen heeft met de Euram Investment Group. Dit zijn twee totaal verschillende bedrijven.

De doelgroep van de bank zijn vermogende particuliere klanten. De activiteiten laten zich vergelijken met banken zoals Van Lanschot. 

Depositogarantiestelsel

Het Oostenrijkse depositogarantiestelsel is van kracht. Aangezien Oostenrijk bekendstaat als een economisch stabiel en sterk land, is dit iets waar je jezelf weinig tot geen zorgen over hoeft te maken. De Oostenrijkse nationale bank staat garant voor spaartegoeden tot 100.000€ per rekeninghouder.

Bronbelasting

Om een vrijstelling te ontvangen voor de bronbelasting, dien je elk jaar opnieuw een woonplaatsverklaring te overleggen.

Het is van belang dat je dit doet, want anders wordt er 25% bronbelasting ingehouden. 

Deze bronbelasting is niet in zijn geheel te verrekenen met de Nederlandse belasting, aangezien je maximaal 15% bronbelasting in een Nederlandse belastingaangifte kunt verrekenen. Wel is het zo dat dit bij de huidige spaarrente van de bank weinig invloed heeft, aangezien de rente praktisch te verwaalozen is.

Euram Bank bronbelasting

Een hogere spaarrente ontvangen

Om eerlijk te zijn is de spaarrente bij de Euram Bank erg laag. Er zijn dan ook betere alternatieven, waarbij je ook met de zekerheid van het depositogarantiestelsel een aanzienlijk hogere rente kunt ontvangen. De banken die op dit moment de hoogste spaarrente aanbieden zijn als volgt:

Deposito`s:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Vrij opneembare spaarrekening:

BankRente
Renault Bank2,15%
Nordax Bank2,14%
InBank2,11%
Klarna1,95%

Bekijk alle spaarproducten