Coop Pank is een Letse bank die in 2017 is opgericht. Het gaat dus om een nog erg nieuwe bank. De bank is met name gericht op hun thuismarkt Letland. Alleen bepaalde spaarproducten worden buiten Letland aangeboden. Hierdoor kunnen dus ook Nederlanders een termijndeposito afsluiten bij de Letse bank.

SpaarproductRente
Deposito 1 jaar3,50%
Deposito 2 jaar1,75%
Deposito 3 jaar2,00%
Rente per 19/05/2023

Aanbod van spaarproducten

Hetgeen er van de Coop Pank wordt aangeboden via Raisin is beperkt. Er bestaat alleen de mogelijkheid om een termijndeposito met de looptijd van 1 jaar af te sluiten. Om een termijndeposito te openen dien je minimaal 5.000€ te storten en het maximale bedrag bedraagt 100.000€.

Het is in onze opinie zowiezo niet verstandig om een saldo van meer dan 100.000€ aan te houden. Al het meerdere wordt namelijk niet gedekt door het depositogarantiestelsel. Sparen in het buitenland zonder dat het spaargeld onder het depositogarantiestelsel valt, is in onze opinie geen goed idee. 

SpaarproductRente
Deposito 1 jaar3,50%
Deposito 2 jaar1,75%
Deposito 3 jaar2,00%
Rente per 19/05/2023

De structuur van de bank

Het gaat bij de Coop bank om een coöperatieve bank. De bank is in principe dus eigendom van de klanten. Je kunt dit vergelijken met de Rabobank in Nederland. De grootste aandeelhouder is de Coop Eesti. 

Dit is een grote speler binnen de detailhandel in Estland. Sinds eind 2019 is deze onderneming genoteerd aan de Nasdaq Tallinn stock exchange.

Letse bank

Hoe kan je een termijndeposito openen

Er bestaat maar één mogelijkheid om als Nederlander een termijndeposito bij de bank te openen. Dit dien je te doen via Raisin. 

Het online openen van een termijndeposito is vrij eenvoudig. Door dit te doen via Raisin, krijg je direct toegang tot tal van deposito`s en flexibele spaarrekening van de meer dan 20 aangesloten banken. Hierbij dien je dan slechts eenmalig het KYC proces te doorlopen.

De Coop Pank biedt Nederlanders de mogelijkheid om een termijndeposito met de looptijd vanaf 1 jaar af te sluiten. Dit met een aantrekkelijke rente.

Andere spaarmogelijkheden via Raisin

Van de spaarproducten die Raisin aanbiedt is de Coop Pank in onze opinie niet de beste optie. Ten eerste kan je bij andere banken een hogere rente ontvangen. Daarnaast bieden andere banken ook meer mogelijkheden tot het openen van een termijndeposito, of zelfs een vrij opneembare spaarrekening. 

Zo ontvang je bij een vrij opneembare spaarrekening bij de Renault bank een hogere rente. Ook op het gebied van termijndeposito`s zijn er banken die een hogere rente aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn:

Deposito rente:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Rente flexibele spaarrekening:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Bekijk alle spaarproducten

Waarom een spaarrekening openen via Raisin?

Er zijn verschillende redenen waarom een spaarrekening openen via Raisin zinvol is. In veel gevallen is het enkel mogelijk om via Raisin een spaarrekening te openen. Je kunt namelijk bij de Coop Rank als Nederlander zijnde niet direct een rekening openen.

Daarnaast maakt Raisin het gemakkelijk. Na de registratie bij Raisin is het openen van een termijndeposito bij Coop Rank erg eenvoudig. Ook zullen zij jou ondersteunen, indien het onverhoopt misgaat en je een beroep dient te doen op het depositogarantiestelsel. Vanuit het oogpunt van de taalbarrière is dat een groot voordeel. De kans dat je hier aanspraak op dient te doen is echter weer erg klein.