De CiviBank biedt een groot assortiment van spaarproducten. Naast een vrij opneembare spaarrekening zijn er ook tal van deposito`s die je kunt afsluiten. Op deze pagina bespreken we de spaarrente en voorwaarden van de bank.

SpaarproductRente
Vrij opneembaar1,50%
Deposito 6 maanden3,50%
Deposito 1 jaar3,35%
Rente per 05/06/2023

Actuele rentestanden

De actuele spaarrente bij de CiviBank is op dit moment als volgt:

SpaarproductRenteSpaarproductRente
Vrij opneembaar1,50%Deposito 3 jaar2,50%
Deposito 3 maanden0,99%Deposito 4 jaar2,30%
Deposito 6 maanden3,20%Deposito 5 jaar2,35%
Deposito 9 maanden3,25%Deposito 7 jaar2,40%
Deposito 1 jaar3,35%Deposito 8 jaar2,45%
Deposito 18 maanden3,20%Deposito 10 jaar2,50%
Deposito 2 jaar3,25%
Rente per 05/06/2023

Bekijk alle spaarproducten

Een spaarrekening openen bij de CiviBank

Civi Bank online sparen vereist eerst een registratie op de website van Raisin. Dit bemiddelingsplatform maakt de spaarproducten van de bank toegankelijk voor Nederlandse spaarders. Een andere mogelijkheid bestaat er niet. In het kort is dit wat je dient te doen, om bij de CiviBank via Raisin te gaan sparen:

  1. Ga naar de website van Raisin en maak een account aan.
  2. Doorloop het KYC proces en wacht op goedkeuring (dit kan 3 werkdagen in beslag nemen).
  3. Open vervolgens een vrij opneembare spaarrekening of een termijndeposito. Dit kan via CiviBank online 2.0. Sparen bij een van de andere banken aangesloten bij het platform is ook mogelijk.

Algemene voorwaarden

Elke bank heeft zijn algemene voorwaarden. Wat er bij deze bank uitspringt is het volgende.

  • Je dient bij zowel een vrij opneembare spaarrekening en een deposito minimaal 20.000 euro te storten.
  • Het is altijd mogelijk om geld vervroegd op te nemen. Hierbij komt dan wel de opgebouwde rente te vervallen.
  • De rente wordt aan het einde van de looptijd van een deposito uitgekeerd. Dit zorgt ervoor dat bij een deposito met een lange looptijd de effectieve rente lager uitvalt. Je ontvangt dan geen rente over de opgebouwde rente. Het zogenoemde rente-op-rente-effect. Bij een vrij opneembare spaarrekening wordt de rente jaarlijks uitgekeerd.

Depositogarantiestelsel

De CiviBank is een Italiaanse bank. De nationale bank van Italië heeft een bankvergunning afgegeven, waardoor zij ook garant staan voor de bank.

Het Italiaanse depositogarantiestelsel kent net zoals in Nederland een maximale garantstelling van 100.000 euro per rekeninghouder per bank.

Mocht het mis gaan met de bank, dan dien je jezelf te wenden tot de Italiaanse centrale bank om schadeloos te worden gesteld. Raisin zal hierbij assisteren. Echter, de kans dat dit in de prakijk nodig gaat zijn, schatten wij zelf als minimaal.

Civi Bank depositogarantiestelsel

Wordt er bronbelasting ingehouden?

In Italië wordt er bij buitenlandse spaarders geen bronbelasting ingehouden. Hiervoor is er geen woonplaatsverklaring of ander document nodig. De vrijstelling ontvang je namelijk automatisch. Dit maakt een spaarrekening openen bij deze bank extra eenvoudig.

Historie van de bank

De bank werd opgericht in 1886. Het gaat om een coöperatieve bank met een beperkt kantorennetwerk in het noordoosten van Italië. Daar heeft de bank ongeveer 70 bankkantoren. De bank richt zich de laatste jaren met name op het ondersteunen bij verduurzamingsprojecten.

Met 100.000 actieve klanten en een balanstotaal van ongeveer 1,8 miljard euro, gaat het om een vrij kleine bank.

Spaarrente bij andere banken

De rente bij de CiviBank is goed te noemen. Toch zijn er nog andere banken die een nog net iets hogere spaarrente aanbieden. Daarnaast is het altijd verstandig om de actuele rentestanden te bekijken, aangezien deze regelmatig wijzigen. 

Vooral bij een deposito, waarbij je geld voor een langere periode vastzet, kan dit uiteindelijk veel geld schelen. Voor een vrij opneembare spaarrekening vinden wij persoonlijk ook de Renault Bank erg interessant.

Deposito`s:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Vrij opneembare spaarrekening:

BankRente
Renault Bank2,15%
Nordax Bank2,14%
InBank2,11%
Klarna1,95%

Bekijk alle spaarproducten