Is sparen bij de BFF Banking Group interessant? In onze opinie zijn met name de kortlopende deposito`s interessant vanwege de hoge rente die je bij sparen kunt ontvangen.

SpaarproductRente
Deposito 3 maanden3,00%
Deposito 6 maanden3,50%
Deposito 1 jaar3,50%
Rente per 01/06/2023

Actuele rentestanden

Sparen bij de BFF Banking Group is mogelijk via verschillende deposito's. De kortste looptijd bedraagt hierbij 3 maanden. Wanneer je op zoek bent naar een deposito met een lange looptijd, dan kun je jouw geld ook voor een periode van 5 jaar vastzetten. De spaarrente bij de verschillende looptijden zijn als volgt:

SpaarproductRente
Deposito 3 maanden3,00%
Deposito 6 maanden3,50%
Deposito 9 maanden3,50%
Deposito 1 jaar3,50%
Deposito 18 maanden3,50%
Deposito 2 jaar3,00%
Deposito 3 jaar2,65%
Deposito 4 jaar2,65%
Deposito 5 jaar2,65%
Rente per 01/06/2023

Bekijk alle spaarproducten

Hoe werkt het openen van een deposito?

Voor het openen van een deposito zijn er twee stappen nodig. Ten eerste dien je jezelf aan te melden via de website van Raisin. Daar open je een account dat vervolgens toegang verschaft tot de deposito`s van de BFF Banking Group. 

Daarnaast krijg je dan ook direct toegang tot al van andere deposito`s en spaarrekeningen van banken zoals Klarna, Renault Bank en nog veel meer. Dus ook als je niet specifiek op zoek bent naar een deposito maar naar een vrij opneembare spaarrekening, dan biedt Raisin tal van interessante alternatieven.

Is de BFF Banking Group betrouwbaar?

Je komt als bank niet zomaar in het bezit van een bankvergunning. Je dient hierbij te voldoen aan tal van eisen. Daarnaast is er na het ontvangen van een vergunning ook sprake van toezicht. Je mag er daardoor ook van uit gaan, dat banken vanuit de Europese Unie, die in het bezit zijn van een bankvergunning, betrouwbaar zijn.

Hierbij is het ook zo dat de nationale bank van een land de verplichting vanuit het depositogarantiestelsel op zich neemt. 

Mocht de bank failliet gaan, dan zullen de belastingbetalers van het land dat de vergunning heeft afgegeven, opdraaien voor de compensatie van de spaarders. Dit zorgt ervoor dat autoriteiten van landen serieus omgaan met het houden van toezichtDe BFF Group is groot geworden op het gebied van factoring. Inmiddels bieden zij tal van financieringen aan. De bank heeft uitsluitend zakelijke klanten en daarnaast ook een aantal non-profitorganisaties.

BFF Group betrouwbaar

Is het depositogarantiestelsel van kracht?

Spaargeld valt onder het Italiaanse depositogarantiestelsel. De voorwaarden zijn hierbij gelijk aan de voorwaarden waaraan we in Nederland gewend zijn. De maximale uitkering bij een faillissement bedraagt ook in Italië 100.000 euro per rekeninghouder per bank. 

Let er wel op, dat wanneer er meerdere banken onder een en dezelfde vergunning opereren, dat dan de verschillende spaarsaldo`s bij elkaar worden opgeteld.

Is er sprake van bronbelasting?

Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele bronbelasting die kan worden ingehouden. Wanneer je niet in Italië woont is hier namelijk geen sprake van.

De hoogste rente ontvangen

De rente bij de BFF Banking Group is in onze ogen een eerlijke rente. Wel zijn er nog andere alternatieven waarbij je een nog hogere rente kunt ontvangen. De actuele spaarrentes zijn op dit moment als volgt:

Deposito`s:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Vrij opneembare spaarrekening:

BankRente
Renault Bank2,15%
Nordax Bank2,14%
InBank2,11%
Klarna1,95%

Bekijk alle spaarproducten

Naast het ontvangen van een hogere rente, kan het ook zinvol zijn om spaargeld over meerdere banken te spreiden. Dit is het geval wanneer je over meer dan 100.000 euro aan spaargeld beschikt. Wanneer je het volledige saldo bij een en dezelfde bank zou storten, dan zou je bij een faillissement fors gedupeerd kunnen worden. De limiet die je vergoed krijgt, ligt namelijk standaard op 100.000 euro. Spreiden van geld kan ook een reden zijn om een spaarrekening te openen.