Sparen bij Banca Promos is mogelijk via een termijndeposito. Vanaf een looptijd van 6 maand kun je op deze manier sparen bij deze Italiaanse bank.

SpaarproductRente
Deposito 6 maanden0,01%
Deposito 1 jaar0,50%
Deposito 18 maanden0,50%
Rente per 01/06/2023

Actuele rentestanden

Op dit moment is de actuele spaarrente die Banca Promos vergoedt laag te noemen. De rente is zelfs lager dan hetgeen je bij de grote Nederlandse banken ontvangt.

SpaarproductRente
Deposito 6 maanden0,01%
Deposito 1 jaar0,50%
Deposito 18 maanden0,50%
Rente per 01/06/2023

Hoe kun je een deposito openen

Mocht je toch een deposito willen openen, om op die manier spaargeld te spreiden over verschillende banken om optimaal beschermd te zijn bij een faillissement, dan dien je eerst de website van Raisin te bezoeken. Dit bemiddelingsplatform is namelijk de enige manier om daadwerkelijk een deposito te openen.

Nadat je een account hebt geopend, dient deze eerst te worden goedgekeurd. Hierbij wordt het Know Your Customer principe gehanteerd. Je zult dan ook een identificatieproces moeten doorlopen. 

Bij Rasin kan je terecht om te sparen bij meer dan 20 verschillende banken. Een account openen zorgt ervoor dat je bij alle aangesloten banken terecht kunt.

Welke voorwaarden zijn er van kracht?

Er zijn een aantal  voorwaarden waar je rekening mee dient te houden

  • Bij het openen van een deposito dien je minimaal een bedrag van 10.000 euro te storten.
  • De rente bij een deposito wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd. Dit zorgt ervoor dat je geen rente op rente ontvangt.
  • Normaal gesproken zul je moeten wachten tot de vervaldatum van een deposito, voordat je jouw geld kunt opnemen. Alleen bij overlijden is het zonder meer mogelijk om het geld op te nemen. In alle andere situaties houdt de bank zich het recht voor, om zelf te beslissen of zij mee willen werken aan een voortijdige beëindiging.

Historie van de bank

De historie van de bank gaat meer dan 40 jaar terug. Het gaat om een effectenbank die zich richt op de meer vermogende klanten. Hierbij worden speciaal op maat gemaakte beleggingsmogelijkheden aangeboden. De laatste jaren is de bank ook actief geworden op het gebied van bedrijfsadviezen.

Je zult in het straatbeeld dan ook geen filialen van de Banca Promos tegenkomen. 

Is het depositogarantiestelsel van kracht

De rente mag dan wel laag zijn, wel geniet je van de zekerheid dat het depositogarantiestelsel biedt. Het bedrag tot en met 100.000 euro zal je terugkrijgen op het moment dat de bank failliet gaat. Of zelfs wanneer de bank zich in de situatie bevindt dat zij het geld niet direct naar jou kunnen overmaken.

De uitvoerende organisatie is hierbij het Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi, FITD). Dit is het Italiaanse garantiefonds zoals we dat in  Nederland ook kennen. 

Wordt er bronbelasting ingehouden?

Italië houdt geen bronbelasting in bij de uitbetaling van rente aan buitenlandse spaarders. Hierbij is het ook zo dat je geen woonplaatsverklaring of dergelijke hoeft aan te leveren.

Meer rente ontvangen

Het is op dit moment zeer goed mogelijk om een hogere rente te ontvangen dan de rente bij Banca Promos via Raisin. Deze rente kan zelfs fors oplopen. Hierbij is het ook zo dat banken spaarrentes regelmatig aanpassen. Daarom zorgen wij ervoor dat de overzichten van spaarrente op onze website regelmatig worden aangepast. 

Deposito`s:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Vrij opneembare spaarrekening:

BankRente
Renault Bank2,15%
Nordax Bank2,14%
InBank2,11%
Klarna1,95%

Bekijk alle spaarproducten