Het Italiaanse Banca Progetto maakt sinds eind 2015 onderdeel uit van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management. De relatief hoge rente die wordt aangeboden, maakt het interessant om hier te gaan sparen.

Progetto rente
SpaarproductRente
Vrij opneembaar2,25%
Deposito 1 jaar3,55%
Deposito 3 jaar4,00%
Rente per 19/05/2023

Spaarrekening en termijndeposito

Banca Progetto biedt een semi vrij opneembare spaarrekening aan. Je kan  het gehele bedrag van de spaarrekening opnemen met een opzegtermijn van 4 dagen. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden. 

Daarnaast worden er ook verschillende termijndeposito`s aangeboden, waarbij de rente die je ontvangt, hoger is. Wel dien je dan de looptijd van de termijndeposito vol te maken. De huidige rentestanden zijn als volgt:

SpaarproductRente
Vrij opneembaar2,25%
Deposito 6 maanden3,30%
Deposito 1 jaar3,55%
Deposito 2 jaar3,85%
Deposito 3 jaar4,00%
Rente per 19/05/2023

Depositogarantiestelsel

Zoals bij spaarproducten die via Raisin worden aangeboden standaard, is ook hier het depositogarantiestelsel van toepassing. Het uitvoerende land is hier Italie. Net zoals in Nederland bedraagt de garantie maximaal 100.000€ per rekeninghouder. Dit bedrag wordt gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi.

Over Banca Progetto

De Banca Progetto is opgericht in 1994 en maakt sinds december 2015 deel uit van het Amerikaanse Oaktree Capital Management Hoofdkantoren van de bank vind je terug in Milaan en Rome.

De bank is voortgekomen uit de reorganisatie van Banca Popolare Lecchese. Na de overname door Oaktree, is de naam veranderd in de huidige naam Banca Progetto. In totaal zijn er zo rond de 100 medewerkers actief bij de bank, verdeeld over de verschillende kantoren in Italië. Buiten Italië zal je geen kantoren van deze bank tegenkomen. De bank biedt beleggingsproducten, leningen en financieringsproducten voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf aan. Zij richten zich dus niet op de grote multinationals. 

Italiaanse Banca Progetto

Oaktree Capital management

Oaktree Capital management beheert op dit moment een portefeuille van 156 miljard dollar aan investeringen. Ook zijn zij genoteerd aan de beurs in New York. Met meer dan 1000 medewerkers, die actief zijn in 19 verschillende steden, is dit een grote investeringsmaatschappij.

Het is niet bekend wat de strategie is met betrekking tot de investering in de Italiaanse bank. Persoonlijk zou het mij niet verbazen, als op de termijn de bank opnieuw naar de beurs wordt gebracht. 

Het is toch vaak zo, dat investeringsmaatschappijen een bedrijf aankopen, dit bedrijf weer op de rit zetten en vervolgens weer afstoten. Op die manier kunnen de hoogste winsten worden behaald.

Een termijndeposito openen en een hoge rente ontvangen? Dat is mogelijk. Registreer je eerst bij Raisin en dan kan je eenvoudig bij de Italiaanse Banca Progetto een termijndeposito openen. Met depositogarantiestelsel!

Meer spaarmogelijkheden in verschillende landen

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Raisin, om op die manier een spaarrekening of termijndeposito bij Banca Progetto te openen, zal je direct zien dat er nog talloze andere spaarmogelijkheden bij andere banken beschikbaar zijn.

Naast de mogelijkheid om een deposito of spaarrekening bij banken in Oost Europa te openen, kan je inmiddels ook terecht bij de Renault bank, Klarna of CKV. Dit zijn banken in respectievelijk Frankrijk, Zweden en België. Veel mensen geven toch de voorkeur aan een bank in West Europa, waarvoor je ook bij Raisin prima terecht kunt.