Wat levert sparen bij de Banca Privata Leasing op? Je leest het op deze pagina. Daarnaast bespreken we ook het andere belangrijke thema en dat is het depositogarantiestelsel.

SpaarproductRente
Deposito 6 maanden2,15%
Deposito 1 jaar2,90%
Deposito 4 jaar3,35%
Rente per 01/06/2023

De actuele rentestanden

Sparen bij Banca Privata Leasing is mogelijk via deposito`s. Deze kun je openen met een minimale looptijd van 6 maanden. De bijbehorende rentestanden zijn als volgt:

SpaarproductRente
Deposito 6 maanden2,15%
Deposito 1 jaar2,90%
Deposito 2 jaar3,20%
Deposito 4 jaar3,35%
Rente per 01/06/2023

Hoe open je een deposito?

Een deposito openen bij de Banca Privata Leasing via Raisin is de enige mogelijkheid om een deposito te openen. Dit bemiddelingsplatform heeft het mogelijk gemaakt om te kunnen sparen bij de Italiaanse bank.

Zonder tussenkomst van deze website is het niet mogelijk om te gaan sparen bij de Italiaanse bank. Raisin is geen bank maar treedt puur en alleen als bemiddelaar op. Daarnaast nemen zij de bank bepaalde werkzaamheden uit handen. Een spaarrekening openen is vervolgens mogelijk bij alle bij Raisin aangesloten banken.

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

De Banca Privata Leasing is in het bezit van een Italiaanse bankvergunning. Dit zorgt ervoor dat  het Italiaanse depositogarantiestelsel van toepassing is. De kenmerken van dit garantiestelsel zijn als volgt:

  • Saldo`s tot 100.000 euro per rekeninghouder worden gegarandeerd door de Italiaanse nationale bank
  • In het geval van een calamiteit is de nationale bank van Italië verplicht om binnen 7 werkdagen de spaarders schadeloos te stellen.

Sparen bij deze Italiaanse bank is qua risico vergelijkbaar met sparen bij een Nederlandse bank. Wel is het zo dat de Italiaanse overheid verantwoordelijk is voor de uitvoering van het depositogarantiestelsel. Echter, doordat de EU hier ook op toeziet zie ik hier persoonlijk geen probleem.

Historie van de bank

De Banca Privata Leasing is opgericht in 1987. De onderneming richtte zich in eerste instantie op leasing.

Om deze activiteiten te financieren is er later (in 2011) ook een bank, met volledige bankvergunning, aan de groep toegevoegd. Op die manier krijgt de bank eenvoudiger en goedkoper toegang tot kapitaal.

De bank bezit geen kantorennetwerk, waardoor de overheadkosten relatief beperkt zijn. Dit verlaagt het risico dat een bank loopt. Daarnaast kunnen zij een hogere spaarrente aanbieden aan hun klanten.

Historie Banca Privata Leasing

Wordt er bronbelasting ingehouden?

Niet inwoners van Italië worden automatisch vrijgesteld van het betalen van bronbelasting. De gehele rente die je hebt opgebouwd wordt dan ook uitgekeerd.

Wordt er rente op rente vergoed?

De rente ontvang je aan het einde van de looptijd van een deposito. Sluit je een deposito voor 3 jaar af, dan ontvang je na 3 jaar de opgebouwde rente. Hierdoor is er geen sprake van rente op rente. 

Sluit je een deposito voor 6 maanden af, dan kan je naar 6 maanden een nieuwe deposito openen waarbij je ook de ontvangen rente stort. Op die manier kan je wel rente op rente ontvangen.

Kan je tussentijds geld opnemen?

Tussentijds geld opnemen is slechts zeer beperkt mogelijk. Er is sprake van een uitzondering bij overlijden, in welk geval het geld met de opgebouwde rente automatisch vrijvalt. 

In andere situaties dien je jezelf te wenden tot de bank, met het verzoek het geld op te nemen. Het is dan aan de bank of zij hiermee instemmen. In ieder geval zal je er dan wel rekening mee moeten houden dat de opgebouwde, maar nog niet uitgekeerde rente, zal komen te vervallen.

Andere alternatieven om een hoge rente te ontvangen

Er zijn inmiddels tal van banken waar je een relatief hoge rente kunt ontvangen. Wij hebben de actuele rentestanden van verschillende banken op een rij gezet:

Deposito`s:

BankLooptijdRente
Banca Progetto3 jaar4,00%
Rietumu2 jaar3,85%
Haitong3 jaar3,80%
Imprebanca3 jaar3,75%
Orange Bank3 jaar3,70%

Spaarrekeningen:

BankRente
Renault Bank2,15%
Nordax Bank2,14%
InBank2,11%
Klarna1,95%

Begin direct met sparen!