Bij de Openbank kan je inmiddels ook een spaarrekening openen. Dit kan in de vorm van de welkom spaarrekening, welke na 6 maanden automatisch overgaat op een open spaarrekening. 

De eerste 6 maanden ontvang je via de welkom spaarrekening 2% rente. Deze rente ontvang je over de eerste 5.000€ op de spaarrekening en dat voor een periode van 6 maanden.

De rente voor het saldo boven de 5,000€ bedraagt op dit moment 0,2%.

De hoge rente op de welkom spaarrekening zou je als een welkomstbonus kunnen zien.

Open spaarrekening

Vestigingsland:
Bankvergunning:
Depositogarantiestelsel:
Rente:
Type spaarrekening:
Kosten:
Nederlandse website:

Spanje
Europees, Spanje
Ja
2% tot 5,000€ / 0,2%
Vrij opneembaar
0€
Ja

De extra hoge rente van 2% voor de eerste 6 maanden geldt per rekeninghouder. Dus ga jezelf en gaat ook jouw partner een welkomst spaarrekening openen, dan ontvang je beide deze 2 procent rente.

Over de Openbank

De Openbank is een online bank. De Openbank is aangesloten bij de Spaanse Santander bank. 

Een spaarrekening van de Openbank valt onder het depositogarantiestelsel. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je jouw geld kwijtraakt in het geval van een faillissement. Dit is onze ogen een uitermate belangrijk gegeven. Omdat de bank in het bezit is van een Europese bankvergunning is de Europese regelgeving en de toezicht hierop van kracht. 

Je gaat dus niet zomaar sparen bij of andere willekeurige bank. De bank Santander is groter dan welke Nederlandse bank dan ook. 

Een spaarrekening in combinatie met een gratis open betaalrekening

Naast het openen van een spaarrekening is het ook mogelijk om bij deze online bank een gratis betaalrekening te openen. 

Op die manier heb je dus naast een spaarrekening, waarbij je nog steeds rente ontvangt, ook een betaalrekening tot je beschikking, waarvoor je niet maandelijks hoeft te betalen. Ook is er geen sprake van extra kosten, zoals bijvoorbeeld voor het ontvangen van een betaalpas.

Alleen bij het pinnen in het buitenland en dan in een andere valuta dan de euro of buiten de eurozone wordt er een klein bedrag in rekening gebracht.

Gratis betaalrekening

De rente op een open spaarrekening

De eerste 6 maanden ontvang je dus een rente van maar liefst 2%. Na deze periode ontvang je nog steeds 0,20% rente. 

Dit is fors hoger dan de rente die je ontvangt op een spaarrekening bij een Nederlandse bank. Zo ontvang je via de ABN Amro zelfs bij een termijndeposito van 10 jaar op dit moment slechts een vaste rente van 0,05%. 

Dan is de rente bij een open spaarrekening maar liefst 4 keer zo hoog. Daarnaast is het geld ook nog eens vrij opneembaar. Van een negatieve spaarrente is bij een open spaarrekening dan ook geen sprake.

Ik wil een hoge rente ontvangen

Betalen, beleggen en sparen

Voor een online bank biedt de Openbank inmiddels een uitgebreid pakket van diensten aan. Naast de mogelijkheid tot het openen van een gratis bankrekening, een spaarrekening met een relatief hoge rente, kan je ook een beleggingsrekening openen. 

Bij het beleggen wordt er gebruikt maakt van robo advisor. Dit is een vorm van automatisch beleggen, waarbij jezelf de controle behoudt.

Open direct een gratis bankrekening

Eenvoudig en snel een spaarrekening openen

Een nieuwe spaarrekening open je gewoon online. In feite regel je alles eenvoudig online. Openen, onderhouden en opzeggen doe je namelijk allemaal online.

Ga je een open spaarrekening openen? In dat geval is het slim om eerst de welkom spaarrekening te openen. Na 6 maanden wordt deze spaarrekening automatisch omgezet naar de open spaarrekening. 

Op die manier profiteer je van de extra hoge rente voor de eerste 6 maanden.

En als je toch een spaarrekening opent, waarom dan ook niet direct de betaalrekening gratis openen?

Open spaarrekening openen

Door de hoge rente komen er steeds meer nieuwe klanten bij voor de Openbank. Onze verwachting is dat het aantal klanten in de toekomst alleen nog maar verder zal gaan stijgen. Je hoeft er bijna niks voor te doen en op die manier profiteer je toch van een aanzienlijk hogere rente. En dan nog niet te spreken over de mogelijkheid tot het openen van een gratis bankrekening.