Er zijn steeds meer mensen die gebruik maken van een gratis bankrekening bij Revolut. Ondanks dat, blijft het aantal mensen dat daadwerkelijk een bankrekening opent bij deze online bank nog beperkt. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit met betrouwbaarheid te maken. Bij het openen van een bankrekening is de betrouwbaarheid van een bank uiteraard het allerbelangrijkste. Is Revolut betrouwbaar, is dan ook uitermate belangrijk om te beantwoorden, voordat je daadwerkelijk een bankrekening opent.

Is Revolut betrouwbaar of niet

De herkomst van Revolut

De oprichters van deze online bank zijn Nikolay Stornsky en Vlad Yatsenko. Dit zijn twee Brits-Russische ondernemers die in juli 2015 deze online bank hebben opgericht. Inmiddels hebben investeerders al ruim $836 miljoen geïnvesteerd in dit fintech bedrijf. Door de oprichting van hun fintech bedrijf hebben zij gratis bankieren mogelijk gemaakt.

Waarom zijn wij van mening dat Revolut betrouwbaar is?

Is Revolut betrouwbaar? In onze ogen is dit zeer zeker het geval. Dit baseren wij op het volgende:

1. Investeringen door gerenommeerde partijen

De investeerders zijn allemaal grote spelers die bijvoorbeeld ook in bedrijven zoals Netflix en Facebook hebben geïnvesteerd. En ik kan je verzekeren, dit zijn geen partijen die zomaar geld stoppen in een bedrijf indien zij er geen volledig vertrouwen in hebben. Daarnaast hebben deze investeerders ook te maken met hun imago, wat extreem belangrijk is.

Zij zullen dus ook zeker geen geld investeren in een bedrijf wat in hun ogen niet betrouwbaar is. En het onderzoek wat zij uitvoeren alvorens definitief geld te investeren in een bedrijf is zeer omvangrijk en gedetailleerd. 

2. Een Engels bedrijf met een Engelse en Europese bankvergunning

De bank staat geregistreerd als een Engels bedrijf. Op het moment dat zij hun bankvergunning aanvroegen was Engeland nog onderdeel van de Europese Unie. Hierdoor zijn zij zowel in het bezit van een Engelse bankvergunning als wel een vergunning van de Europese Unie.

3. Tegoeden worden gestalt bij een Tier A bank

Tegoeden worden niet automatisch gedekt door het depositogarantiestelsel. Wel is het door de vergunning die zij bezitten verplicht om tegoeden van klanten bij een andere bank te stallen. In het geval van een faillissement van Revolut zullen deze tegoeden buiten schot blijven. Echter, meer zekerheid kan er niet geboden worden door het depositogarantiestelsel. Dit ontbreekt dus helaas bij Revolut. Gratis bankrekeningen bij de Openbank of bij de N26 bieden deze zekerheid wel. 

Na de uittreding van Groot Brittannië uit de EU, is Revolut begonnen met het verplaatsen van bankrekeningen naar een Europese onderneming. Dit gaat om de entiteit van Revolut in Litouwen. Hierdoor zal er voor de klanten weinig veranderen. Inwoners van Groot Brittannië blijven gewoon klant bij de Engelse entiteit.

   • Gratis betaalrekening.
   • Hoge waardering voor de app.
   • Voordelig betalen in vreemde valuta.
   • Duits depositogarantiestelsel.

> Gratis bankrekening openen <

   • Altijd gratis pinnen bij Banco Santander.
   • Geen maandelijkse kosten.
   • Hoge rente bij sparen.
   • Spaans depositogarantiestelsel.

> Gratis bankrekening openen <

4. Dagelijks duizenden nieuwe klanten

Inmiddels heeft deze online bank meer dan 1,5 miljoen klanten en er komen dagelijks bijna 8,000 nieuwe klanten bij. Een dergelijk aantal nieuwe klanten krijg je niet indien je niet betrouwbaar bent.

5. Strikte procedures om wet- en regelgeving na te leven

Witwas praktijken zijn voor banken heden ten dage een van de belangrijkste aandachtspunten. Banken dragen de verantwoordelijkheid om hier op toe te zien. Doen zij dit niet in afdoende mate, dan lopen zij het risico van torenhoge boetes. Dus ook op dit gebied is Revolut ontzettend strikt en besteden zij veel geld en aandacht om witwassen te voorkomen.

6. Transparantie wat betreft kosten

Bij Revolut weet je waar je aan toe bent. Alle kosten zijn helder en duidelijk. Het openen van de standaard bankrekening is gratis. Hetgeen waarvoor je wel dient te betalen wordt allemaal helder en duidelijk weergegeven. En bovendien hoef je hiervoor geen boekwerk door te lezen zoals bij andere banken nogal eens het geval is. Hierdoor kan je ook bijna direct zien dat dit een goedkope bank is. Of misschieten zelfs de goedkoopste. 

Onze conclusie over de betrouwbaarheid van Revolut

Gezien het bovenstaande is in onze ogen Revolut betrouwbaar.

Dit kort samenvattend ziet er als volgt uit:

Is Revolut betrouwbaar conclusie

Grote gerenommeerde investeerders hebben grote belangen in deze onderneming. Het is echt geen bedrijf wat in handen is van twee ondernemers uit Londen of Rusland.

Wel is het zo dat de activiteiten grotendeeels vanuit Litouwen worden aangestuurd. Daar is in principe niks mis mee, maar ze doen er wel een beetje geheimzinning over. Het bedrijf is in het bezit van alle benodigde vergunningen. Behalve het feit dat hierdoor tegoeden indirect worden gewaarborgd, staan zij hierdoor ook onder strikt toezicht.

Er bestaat volledige transparantie met betrekking tot de kostenstructuur. Er is geen sprake van verborgen kosten of een complexe kostenstructuur waardoor het lastig wordt om te bepalen wat nu de daadwerkelijke kosten zijn van de bankrekening en banktransacties.

Gegeven het bovenstaande kan je in onze opinie dan ook zeggen dat indien iemand je vraagt is Revolut betrouwbaar, dat het hier om een betrouwbare bank gaat. Zeker niet minder betrouwbaar dan banken die al decennialang actief zijn.

Neem bijvoorbeeld banken zoals de ABN AMRO en ING. Deze banken hebben in het verleden al hoge boetes opgelegd gekregen door het niet correct naleven van wet- en regelgeving. Hiervan is bij Revolut nog geen sprake van geweest.