De app van Revolut bevat een cryptocurrency-functie. Je kan echter alleen cryptocurrency verhandelen in de vorm van kopen, verkopen en opslaan. Je kan de cryptovaluta wel versturen naar iemand anders met een Revolut rekening. Cryptovaluta naar iemand anders verzenden is tot op heden nog niet mogelijk. Het is dan ook niet de core business van Revolut om zich te richten op de cryptomarkt.

Dus ook al is het enigszins beperkt wat je kan doen op het gebied van cryptomunten, het is wel een leuke eerste kennismaking met deze trend.

Welke cryptomunten kan je kopen en verkopen?

Op dit moment kan je via Revolut de volgende digitale valuta kopen en verkopen:

  • Bitcoin
  • Ether
  • Litecoin
  • Ripple
  • Bitcoin Cash

Met meer dan 1,000 verschillende cryptomunten die er op de markt zijn, is het aantal beschikbare munten dus vrij beperkt. Wel zijn dit de gangbare valuta die het meest verhandeld worden. Vergeet niet dat het overgrote gedeelte van de 1,000 verschillende digitale valuta geen tot heel weinig waarde bezit.

Wat kost het handelen in crypto via Revolut?

Er wordt een commissie berekend bij het aankopen en verkopen. Deze commissie bedraagt 1,5% van het aankoop of verkoopbedrag.

Er wordt samengewerkt met Bitstamp om de transacties te verwerken. Daarnaast worden ook de koersen door Bitstamp aangeleverd. De koers wordt eigenlijk net zoals dat bij aandelen het geval is, bepaald door vraag en aanbod. 

Bitstamp is een Luxemburgse cryptocurrency exchange, met alle benodigde licenties. Je kan wel zeggen dat dit een autoriteit is op het gebied van het verhandelen van cryptomunten.

Blockchain technologie en Bitcoinadres

De Blockchain technologie is behoorlijk ingewikkeld en als dit nieuw voor je is, dan is dit redelijk lastig om te begrijpen. Normaal gesproken heb je een Bitcoin Adres nodig om Bitcoins te kunnen versturen en ontvangen. Deze krijg je niet als je via Revolut Bitcoins aanschaft. De munten worden ook niet specifiek in een eigen rekening opgeslagen.

Wordt cryptocurrency verhandelen een corebusiness voor Revolut?

Inmiddels worden er al meer dan 100,000 transacties per dag afgehandeld. Wat Revolut in de toekomst gaat doen op het gebied van cryptocurrency is nog niet helemaal duidelijk. 

Echter gezien het volume wat op dit moment al wordt behandeld, lijkt het mezelf niet ondenkbeeldig dat zij in de toekomst op dit gebied meer diensten gaan aanbieden. 

Cryptocurrency verhandelen is erg risicovol

Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat cryptovaluta uitermate risicovol zijn. De koers kan van de een op de andere dag gigantisch dalen of stijgen. De eerste instappers in de Bitcoin zijn bijna allemaal wel miljonair geworden. Er zijn aan de andere ook meer dan voldoende mensen die later zijn ingestapt en op die manier ontzettend veel geld zijn verloren.

Het kopen en verkopen van munten zoals de Bitcoin, Ripple en Ether is mijn ogen dan eigenlijk ook geen beleggen. Het is meer een vorm van speculeren. 

Zelf vind ik cryptocurrency verhandelen gewoon leuk. Om met kleine bedragen toch af en toe eens wat Bitcoins te kopen of te verkopen. Maar dat zijn echter bedragen waar ik niet wakker van lig indien ik dit geld zou verliezen. Daarvoor is het voor mij persoonlijk gewoonweg te risicovol.