Revolut bank

Uiteraard ontvang je bij het premium en metal pakket ook alle producten van het standaard pakket. Zoals je kan zien kan je met het standaard pakket voor 0 euro per maand al een bankrekening openen. Bovendien een bankrekening met vele extra voordelen.

Is bankieren bij Revolut aan te raden?

Wat is onze opinie betreffende de Revolut bank? Na een uitgebreide beoordeling zijn wij van mening dat deze online bank je veel geld kan besparen. Vooral op het gebied van internationaal betaling en geld opnemen buiten de eurozone is dit een eenvoudige manier van geld besparen.

Het nadeel is dat er vanaf een bedrag van 200€ kosten in rekening worden gebracht voor geld opnemen bij de geldautomaat. 

Uiteraard ontvang je bij het premium en metal pakket ook alle producten van het standaard pakket. Zoals je kan zien kan je met het standaard pakket voor 0 euro per maand al een bankrekening openen. Bovendien een bankrekening met vele extra voordelen.

Is bankieren bij Revolut aan te raden?

Wat is onze opinie betreffende de Revolut bank? Na een uitgebreide beoordeling zijn wij van mening dat deze online bank je veel geld kan besparen. Vooral op het gebied van internationaal betaling en geld opnemen buiten de eurozone is dit een eenvoudige manier van geld besparen.

Het nadeel is dat er vanaf een bedrag van 200€ kosten in rekening worden gebracht voor geld opnemen bij de geldautomaat.

Depositogarantiestelsel

Het depositogarantiestelsel is niet direct van toepassing bij Revolut. Geld wordt wel ondergebracht bij een andere Tier A bank, maar biedt niet de zekerheid die het depositogarantiestelsel biedt. Vanuit dat oogpunt geven wij zelf de voorkeur aan de N26. Daarbij is de N26 een Duitse bank, terwijl als gevolg van de Brexit Revolut niet langer een bank uit de Europese Unie is.

Neem je maandelijks meer contant geld op, dan is het aangezien dat het een gratis rekening is, nog steeds een prima optie als een tweede bankrekening. Op die manier kan je profiteren van de voordelen op het gebied van internationaal bankieren. 

De revolut card - Verschillende opties

Na het openen van een rekening en het storten van geld kan je direct een revolut card aanvragen. Er zijn verschillende kaarten waaruit je kan kiezen. Zo  is er is een prepaid creditcard in de vorm van een mastercard.

Er is echter ook een maestro kaart beschikbaar waarmee je ook in Nederland kan betalen in winkels en op andere plekken.

De mastercard kaart laat zich het beste vergelijken met een prepaid creditcard. Je dient er dus saldo op te hebben staan alvorens je deze kan gebruiken. Dit is voor gebruik in Nederland wel een nadeel. Creditcards worden in Nederland nog steeds niet overal geaccepteerd. Gezien het feit dat je ook voor een maestro card kan kiezen is dit in de praktijk echter geen probleem.

Een groot voordeel is dat je alleen eenmalig verzendkosten dient te betalen voor het ontvangen van de kaart. Dit kost je eenmalig 6€. Daarna is deze kaart geheel gratis. Aan het gebruik kunnen eventueel  wel kost verbonden zijn. Je hebt echter standaard elke maand limieten waarbij er geen gebruikskosten in rekening worden gebracht.

Gebruik je de kaart meer dan deze gratis limieten, dan worden er wel gebruikskosten in rekening gebracht. Deze zijn dan echter nog steeds erg laag en gaan je veel minder kosten dan bij gebruik van andere banken.

Wanneer je de Revolut app download en een rekening opent, dan begin je direct met geld besparen. Zowel de app als de bijbehorende bankrekening zijn bovendien helemaal gratis.

Open direct een gratis bankrekening

Wil jij eenvoudig geld besparen en profiteren van de vele voordelen van deze bankrekening? Met de zekerheid van het depositogarantiestelsel?

De virtuele  card

Dit is in mijn ogen vrij revolutionair in vergelijking met andere banken. Met deze virtuele kaart kun je online betalingen verrichten. Er komt echter geen fysieke pas in de vorm van plastic aan te pas. Je kunt er dus niet mee betalen in winkels of restaurants.

Bij elke rekening bij de revolut bank kan je 5 gratis virtuele kaarten aanvragen. Betalen met elk van deze virtuele kaarten worden van dezelfde revolut account afgeschreven.

Het bankieren via de Revolut bank gaat via een app.

De Revolut app is een overzichtelijke app, waarmee je eenvoudig al jouw betalingen en ontvangsten kan bijhouden. Zo biedt de Revolut app de mogelijkheid om:

 • Verschillende budgetten in te stellen, om zo optimaal overzicht in jouw uitgaven te behouden.
 • Je kan meldingen instellen zodat je een berichtje ontvangt zodra er een bedrag wordt afgeschreven.
 • Ook automatisch sparen is mogelijk. Dit kan door jouw betalingen automatisch te laten afronden waarbij het verschil apart wordt gezet.

Geld storten en opnemen

Je kan bij een geldautomaat geld opnemen met de Revolut card. Maandelijks is dit tot een bedrag van 200 euro gratis. Daarna wordt er een klein bedrag aan kosten in rekening gebracht. 

De gratis geldopname geld wereldwijd. Dus ook bij atm withdrawals in Amerika wordt er tot een bedrag van 200€ geen extra kosten in rekening gebracht.

Wil je maandelijks meer geld contant opnemen, dan zijn er de rekeningen te openen waarvoor er een klein bedrag in rekening wordt gebracht. De betaalde rekeningen bieden echter ook direct andere voordelen, zoals een doorlopende reisverzekering.

Vooral buiten de eurozone kan je enorm veel geld besparen.

De historie van de Revolut bank

Deze online bank is in 2015 opgericht door Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko. Dit zijn twee Russen met uitgebreide ervaring in de financiële wereld.

Op andere pagina`s lees ik wel eens dat mensen sceptisch zijn doordat de oprichters Russisch zijn. In mijn ogen is dit compleet onterecht.

Wat veel belangrijker is zijn de investeerders in dit bedrijf. Dan kom je namen tegen zoals Balderton Capital en Seedcamp. Dit zijn toonaangevende venture capitalists, die niet zomaar geld steken in een bedrijf. Dit zijn bedrijven die eerder bijvoorbeeld geld in Facebook, Dropbox en Skype hebben geïnvesteerd.

En ik kan vanuit eigen ervaring vertellen dat je met hele goede plannen moet komen, die bovendien sterk onderbouwd zijn, om dit soort partijen binnen te halen als investeerders. Dit zegt mij persoonlijk veel, maar dan ook veel meer dan de herkomst van de oprichters van het bedrijf.

De Revolut bank is overigens gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, nog steeds het financiële centrum van Europa.

De huidige omvang van deze online bank

Inmiddels zijn er al meer dan 8 miljoen klanten  en zijn er meer dan 350 miljoen transacties uitgevoerd. Dit met een waarde van meer dan 50 miljard euro. Een kleine speler kan je de Revolut bank dan ook niet meer noemen.

Geld overmaken tegen de interbancaire wisselkoers

Indien je op vakantie gaat naar een land waar ze niet de euro gebruiken, dan kan je van tevoren de wisselkoersen checken. Kom je echter thuis en bekijk je jouw bankafschriften dan zie je dat jouw geldopnames en betaling worden afgerekend tegen een veel onvoordeligere wisselkoers.

Het unieke van Revolut is dat zij transacties afrekenen tegen de zogenaamde interbancaire exchange rate. Dit is de officiële wisselkoers zonder dat hier een opslag op wordt toegepast.

Het volgende is een beetje een technisch verhaal, maar wel belangrijk om het voordeel van het gebruik van Revolut te begrijpen. 

Geen opslag op de wisselkoers

Valuta's worden continue verhandeld op een open markt. Daardoor is er net zoals bij aandelen het geval is, een bied en een vraagprijs. Dit zijn de interbancaire wisselkoersen. Het gemiddelde van de bied en vraagprijs is de zogenaamde middenkoers.

Ga je bijvoorbeeld op de website van de ABN AMRO de wisselkoersen bekijken, dan is deze middenkoers hetgeen zij laten zien. Het frappante is dat dit niet de koers is waartegen je vreemde valuta kan kopen. Er wordt namelijk een opslag toegepast op deze koerst, wat de winstmarge voor de bank is. 

Er wordt erg geheimzinnig gedaan over hoeveel dit exact is. Op zich is dit vreemd aangezien er op veel vlakken wetgeving is op het gebied van transparante prijzen. Denk bijvoorbeeld aan boekingskosten in de reisbranche. Op het gebied van bankieren is dit echter nog steeds niet transparant.

Bij overboekingen via Revolut betaal je gewoon de interbancaire koers, zonder opslag. Hetzelfde geldt wanneer je geld ontvangt. Vooral bij grote bedragen kan dit behoorlijk oplopen.

Een rekenvoorbeeld van de mogelijke besparing

Daarnaast wordt er tot een bedrag van 6.000 euro geen kosten in rekening gebracht voor overboekingen in vreemde valuta.

Als we het eerder genoemde ABN AMRO als voorbeeld nemen dan kan hetgeen je bespaart op internationale overboekingen door het gebruik van Revolut gigantisch oplopen. Het hangt er vanaf hoeveel transacties je maandelijks uitvoert, omdat er bij de ABN AMRO ook een vast bedrag aan kosten in rekening wordt gebracht.

Als je uitgaat van 24 transacties van 250$, dan zal je bij de ABN AMRO alleen al aan transactiekosten 216€ kwijt zijn. Daarnaast zal je ook snel een 2% koersverlies oplopen, door de wisselkoersopslag. 

In totaal zit je dan rond de 350€ wat het kost om de Dollars over te maken. En hoeveel dit kost via Revolut? Exact 0€.

Fiduciaire currencies

Op de website van Revolut kom je de termen fiat currencies en fiduciaire currencies tegen. Dit houdt niks anders in dan geld wat geen intrinsieke waarde heeft. De waarde wordt voor deze valuta bepaald door de open markt en nationale banken. 

Een voorbeeld hiervan is een biljet van 50€, wat eigenlijk gewoon een stukje papier is. In het verleden had je gouden munten en de waarde van deze munt was gelijk aan de waarde van het gewicht van goud.

Onze conclusie

In onze ogen is de Revolut bank net zoals de N26 bank een prima optie om een bankrekening te openen. Is het niet als jouw primaire bankrekening, dan in ieder geval als een extra bankrekening om te profiteren van de voordelen die deze bankrekening jou biedt. 

Tenslotte is het openen van een bankrekening geheel gratis en het voordeel op het gebied van internationaal bankieren en betalen in het buitenland kan je gewoonweg veel geld besparen. In verband met het depositogarantiestels geven wij persoonlijk wel de voorkeur aan de N26 bank.

Open vandaag nog een gratis bankrekening bij Revolut of de N26 en begin direct met geld besparen.

Open direct een gratis bankrekening

Jouw geld is zeker door het Duitse depositogarantiestelsel. Daardoor kan je ook als Nederlander profiteren van de voordelen van de N26 bank.

6 Thoughts on “De Revolut bank | Gratis bankieren”

 • Revolut alweer een niet zo nuttig product voor nederlanders, je hebt er vrijwel niets aan want storten en opnemen kost geld en je mag maar heel beperkte bedragen betalen
  Een vriend van mij heeft dan ook de rekening weer snel opgeheven.
  Maar het verschil tussen deze buitenlandse banken en de nederlandse word steeds kleiner dat geef ik toe
  Deze willen dwingen dat je geen contant geld meer opneemt en gaan je steeds meer laten betalen
  Terugkomend op die product.
  Geen van deze oplossingen werkelijk nuttig te noemen en zeker niet zo goedkoop als men hier je wijs wil maken. Overal zijn kosten aan verbonden en uiteraard zeer kleine limieten.
  Storten moet op zeer ingewikkelde manieren en kosten veel geld als ze al mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *