Rentepunten ing

Rentepunten van de ING kan je inwisselen voor allerlei cadeaus. Dit kan je doen bij de rentepuntenwinkel van de ING. De vraag is uiteraard of je daarmee  echt iets bespaard. Wij hebben dit eens nader bekeken.

Hoe kom je aan ING rentepunten?

Je kan de rentepunten op verschillende manieren verdienen, die je vervolgens kunt inwisselen bij de rentepuntenwinkel. Vaak ontvang je bij het aanvragen van een product van de ING eenmalig een relatief hoog aantal rentepunten. 

Bij het openen van een spaarrekening met variabele rente bedraagt dit 2500 punten. Daarna ontvang je voor elke euro rente die je ontvangt 100 punten. Helaas is de rente op dit moment 0%, dus je kan hierbij ook vergeten dat je extra punten gaat sparen.

Indien je in het bezit bent van een betaalrekening, dan ontvang je elke maand 300 rentepunten van de ING. Wel dient er dan maandelijks een bedrag van minimaal 700€ binnen te komen. Het in het bezit hebben van een creditcard zorgt voor 200 extra rentepunten per maand.

Wanneer je in het bezit bent van een betaalrekening, zal je jaarlijks minimaal 3600 punten ontvangen. Ben je ook in het bezit van een creditcard, dan zit je jaarlijks al op 6000 rentepunten.

De keuzes in de rentepuntenwinkel

Het aanbod van producten, waardebonnen en dergelijke in de ING rentepuntenwinkel is zeer ruim te noemen.

Dat is een groot pluspunt van het spaarplan. De vraag blijft uiteraard of je echt wat bespaard. 

Rentepuntenwinkel

Een ander positief punt is dat de ING de prijzen in de rentepuntenwinkel vergelijkt met een aantal grote aanbieders.

Voor electronica is dit bijvoorbeeld de Mediamarkt, BCC en Wehkamp. De prijzen die hierbij worden genoemd kloppen en ook blijkt dat de prijs via de rentepuntenwinkel de goedkoopste is. Er zal best wel een keer een uitzondering zijn, maar doorgaans is dit transparant en eerlijk.

Waardebonnen aanschaffen

Zoals in bovenstaand voorbeeld, kan je op een Airfryer 10 euro besparen door het inwisselen van rentepunten. Persoonlijk vinden wij de waardebonnen aantrekkelijker. Zo kan je voor 500 punten een voucher ontvangen van 20% korting op een Bosch wasmachine. Als je dan een wasmachine van 900€ koopt, dan bespaar je maar liefst 180€.

Ook kan je een kortingsvoucher van HP vinden, met een waarde van 50€, voor hetzelfde aantal van 500 punten. 

Onze conclusie

Rentepunten zijn zeker nog de moeite waard. Dan wel de punten die je ontvangt voor de betaalproducten. Bij het sparen ontvang je slechts eenmalig een aantal punten, omdat er geen rente wordt uitgekeerd en dus ook geen ING punten. 

Daarnaast zijn er bij het sparen alternatieven beschikbaar, waarbij je wel nog rente ontvangt. Dit levert je meer op dan hetgeen je kunt besteden in de rentepunten winkel.

Hetgeen je per jaar dient te betalen voor een betaalrekening, kan je grotendeels weer terugverdienen door slim om te gaan met de punten die je ontvangt. Daarnaast is de ING de enige bank die deze extra aanbiedt.

Het spaarprogramma is eerlijk en transparant. Er wordt  niet gewerkt met fictieve verkoopprijzen, zoals je op verschillende aanbiedingen websites vaak tegenkomt. Het lijkt er dan op dat je een hoge korting ontvangt, maar in de praktijk is dit niet het geval. Hiervoor verdient de ING zeer zeker een compliment.

Hogere rente ontvangen

Ontvang je toch liever een hogere rente, dan de rentepunten van de ING. Dit zijn een aantal opties, waarbij je nog wel rente ontvangt:

 • 0,35% rente ontvangen
 • Eenvoudig online te openen
 • 0,16% rente ontvangen
 • Zweedse bank
 • 0,17% variabele rente
 • Onbeperkt storten en opnemen
 • 0,17% bij een eenjarige deposito
 • Belgische bank
 • 0,50% bij een eenjarige deposito
 • Sparen met depositogarantiestelsel
 • Eerste 6 maanden 2% rente
 • 0,2% rente na 6 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *