Online geld versturen buitenland

Online geld versturen naar het buitenland is op verschillende manieren mogelijk. Hierbij dien je niet alleen aan jouw bank te denken. 

Via websites van bedrijven zoals Currencyfair, Azimo, Transferwise en Remitly is dit namelijk ook mogelijk. En dan ook nog eens vele malen voordeliger dan dat je een betaling zou uitvoeren via banken zoals de Rabobank, ABN AMRO of de ING.

Goedkoop online geld versturen naar het buitenland.

Zoals hierboven al aangegeven komen er steeds meer mogelijkheden bij om op een goedkope manier geld te versturen naar het buitenland. Indien je dit gewoon via jouw bank doet, de nieuwe online banken uitgezonderd, dan ben je eigenlijk een dief van jouw eigen portemonnee. 

Alleen via banken zoals de N26 en bunq betaal je namelijk geen opslag op de wisselkoers en worden er ook geen torenhoge transactiekosten in rekening gebracht.

Transferwise

Transferwise is een van de eerste bedrijven die zijn ingesprongen op de markt voor internationale overboekingen. Dit omdat het om een gigantisch grote markt gaat, waar ook nog eens heel veel geld wordt verdiend. 

Dien je geld over te maken naar het buitenland, waarbij het om een sepa land gaat, dan heeft het gebruik van Transferwise doorgaans niet zo heel veel zin. 

Tenzij je geld overmaakt in een andere valuta dan de euro. In dat geval kan je ook via Transferwise veel geld besparen. Door online geld te versturen naar het buitenland via Transferwise, kan je tot wel 8 keer goedkoper geld overmaken, dan dat je op dit moment gewend bent.

Lage transactiekosten
Gunstige wisselkoers
Dezelfde dag geld bijgeschreven
Overzichtelijke website

Transferwise

Door het gebruik van de website van Transferwise is het mogelijk om binnen een paar minuten geld over te maken naar verschillende landen. Hierdoor kan je tot wel 90% besparen op de kosten die andere banken in rekening brengen.

Azimo

Azimo maakt gebruik van hetzelfde principe zoals Transferwise dit doet. Dit is eenvoudigweg het aanhouden van bankrekeningen in verschillende landen. Hierdoor wordt het geld wat naar de ontvanger dient te worden overgemaakt gewoon vanaf een lokale bankrekening worden uitbetaald. Dit is een dermate simpele methode, dat er voor de aanbieders weinig kosten aan zijn verbonden. 

Dit voordeel wordt doorgegeven aan de klant. De transactiekosten zijn dan ook slechts een fractie van hetgeen je gewend bent bij een internationale overboeking via de welbekende banken. Daarnaast werken deze banken ook nog eens met een wisselkoersopslag, hetgeen bij Azimo niet het geval is.

Gebruiksvriendelijke website en App
Eenvoudig geld besparen
Geld overmaken gaat razendsnel
Besparingen tot wel 90%

Azimo

Doordat Azimo onder toezicht staat van de Engelse autoriteiten, is jouw geld in goede handen. Het overmaken van geld via Azimo wordt hierdoor tot wel 90% goedkoper. Als introductieaanbieding worden er bij de eerste twee transacties geen transactiekosten in rekening gebracht.

Currencyfair

Naast hetgeen Azimo en Transferwise aanbieden, biedt Currencyfair nog een andere mogelijkheid. Bij currencyfair is er namelijk ook sprake van een peer to peer valutamarkt. 

Dit biedt je de mogelijkheid om vreemde valuta aan te kopen tegen een koers die jezelf kan bepalen. Van de voortgang van het proces ontvang je bericht op jouw e mailadres.

Wel dienen er dan verkopers te zijn die hun valuta tegen de door jouw voorgestelde koers willen verkopen. Op die manier kan online geld versturen naar het buitenland nog goedkoper zijn. Uiteraard dien je wel een realistische wisselkoers op te geven waartegen je buitenlandse valuta zou willen kopen.

 

Lage transactiekosten
Peer 2 Peer valutamarkt
Trustpilot beoordeling van 4,7
Geld razendsnel bijgeschreven

Currencyfair

Naast de mogelijkheid tot het online overmaken van geld naar het buitenland, biedt Currencyfair ook een peer 2 peer valutamarkt aan. Op die manier kan je goedkoop aan jou vreemde valuta komen of jou valuta tegen een goede koers verkopen.

Remitly

Remitly is in Nederland nog niet zo heel erg bekend. Dat neemt niet weg dat online geld versturen naar het buitenland via Remitly ook goedkoop en betrouwbaar is. Het geld dat je via Remitly overmaakt staat razendsnel op de bankrekening van de ontvanger. Per e mail wordt je op de hoogte gehouden van de voortgang hiervan.

En dat tegen slechts een fractie van de kosten die banken in rekening brengen. Het is dus niet alleen goedkoper, de ontvanger kan ook nog eens sneller over het geld beschikken.

 

Snel, goedkoop en betrouwbaar
Introductieaanbieding voor nieuwe klanten
Trustpilot beoordeling van 4,5
Snel geld voor de ontvanger

Remitly

Remitly is hard aan de weg aan het timmeren. Zeker met de introductie aanbieding voor nieuwe klanten, waarbij voor de eerste twee transacties geen transactiekosten dient te betalen maakt dit een erge interessante optie. Zo kan je nog meer geld besparen.

Geld overboeken naar het buitenland via een bank

De N26 bank en bung maken gebruik van Transferwise. Door een bankrekening te openen bij deze banken, profiteer je dus automatisch van de voordelige wisselkoers en de lage transactiekosten. 

Een bankrekening openen bij de N26 bank is daarnaast ook nog eens geheel gratis. bunq daarentegen berekend wel een klein bedrag per maand. Via internetbankieren is het via deze banken ook nog eens super eenvoudig om geld over te maken naar het buitenland.

Nederlandse banken brengen hoge kosten in rekening wanneer het gaat om een overboekingen naar een land, dat niet tot het sepa gebied behoort. Hier dien je goed op te letten, omdat het niet altijd even transparant is hoeveel er nu precies in rekening wordt gebracht. 

Daarnaast wordt er ook een toeslag toegepast, bovenop op de wisselkoers die een bank zelf dient te betalen.

Gebrek aan transparantie

Dit kosten van de wisselkoersopslag zijn in onze ogen gewoon extra kosten, die ook niet altijd even transparant zijn. Uiteindelijk ontvang je bijna altijd veel minder buitenlandse valuta voor jouw euro`s, dan waar je op had gerekend. 

En of dat nog niet genoeg is, de bank van de ontvanger brengt ook nog eens kosten in rekening. Het geld overmaken naar het buitenland is voor banken dan ook een echte winstmachine. 

Let er ook op dat een overboeking in euro, naar een land dat niet tot het sepa gebied behoort, niet gratis is. Zo zijn er aan geld overmaken naar Turkije, ook al maak je geld over in euro`s, hoge kosten verbonden. 

Daarnaast is er ook nog sprake van kosten die voor rekening van de ontvanger zijn. Internationaal geld overmaken via banken is nu eenmaal een dure aangelegenheid.

Waarom zijn de kosten bij banken zo hoog?

Want indien je bekijkt wat bedrijven zoals Transferwise, Currencyfair en Azimo in rekening brengen, dan kan het toch niet zo zijn dat de kosten voor eenzelfde transactie bij de ABN AMRO of ING vele malen hoger zijn? 

Indien dit wel het geval is, dan zullen ze hier intern toch echt wat aan moeten gaan doen. Ook bij Western Union liggen deze kosten veel hoger. 

In onze ogen is het namelijk opvallend dat er nog steeds mensen zijn die gewoon geld overmaken via de genoemde banken en bij het online geld versturen naar het buitenland geen gebruik maken van websites zoals Transferwise. 

Banken die dergelijke kosten in rekening brengen zijn in onze ogen echt niet meer van deze tijd. 

Heb je daarentegen een bankrekening bij de N26 of bij bunq, dan kan je gewoon via jouw eigen bank geld overmaken naar een land buiten Europa. 

De opkomst van Fintech bedrijven

Omdat er zoveel geld wordt verdiend op dit gebied, zijn er dan ook verschillende aanbieders bijgekomen die hierop inspringen. 

Daarnaast verwachten wij persoonlijk dat er nog sprake zal zijn van nieuwe toetreders, omdat deze markt zo enorm groot is en er daardoor genoeg geld te verdienen is. Ook nog voor nieuwe toetreders op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *