Online bankrekening openen

Ben je op zoek naar een nieuwe bank, omdat je wilt overstappen of gewoon een nieuwe bankrekening wilt openen? Dan kan je ook een online bankrekening openen. Dit in plaats van een standaard bankrekening bij een van de welbekende banken in Nederland. 

Een online bankrekening openen heeft als voordeel dat deze in sommige gevallen geheel gratis is. Maar bijna altijd is dit een goedkopere optie voor een bankrekening. 

Je kan een rekening eenvoudig online openen en dat binnen 5 minuten.  Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit. 

Wat zijn de opties om gratis een online bankrekening te openen?

Voor een gratis bankrekening bestaan er de volgende opties:

Deze bankrekeningen zijn geheel gratis. Het enige wat je in sommige gevallen dient te betalen zijn de verzendkosten voor de bankpas. Dit is in dat geval slechts eenmalig en is bij bijvoorbeeld de n26 en de Openbank ook nog geeneens het geval. 

Dien je toch eenmalig te betalen, dan is het in ieder geval zo dat er daarna verder geen maandelijkse kosten in rekening worden gebracht. Dit maakt het ook interessant om gewoon een extra betaalrekening te openen.

    • Een 100% gratis bankrekening
    • Geld besparen via Transferwise
    • Binnen 8 minuten geregeld
    • Dekking via het depositogarantiestelsel

Gratis N26 bankrekening

Bij de N26 bank kan je geheel gratis een bankrekening openen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen verbonden aan deze bankrekening, zoals een voordelige wisselkoers en eenvoudig gebruik maken van Transferwise. Deze rekening is inclusief een gratis bankpas!

    • Maximaal 25 bankrekeningen openen
    • Gescheiden & En/of rekeningen mogelijk
    • Betalingen uitvoeren via Transferwise
    • Uitermate geavanceerde app

Bankieren bij bunq

Bunq is met recht de bank met vrijheid. Papierwerk komt er niet aan te pas en je hebt totale vrijheid om jouw geld te beheren. Jouw geld goed budgetteren is eenvoudig net zoals sparen. In vreemde valuta betaal je altijd tegen de echte bancaire wisselkoers. Dit kan je wel tot 3% besparen.

    • Gratis een bankrekening openen
    • Helder inzicht in de uitgaven
    • Mogelijkheid om verzekeringen af te sluiten
    • Ook een spaarrekening openen

Openbank

Openbank behoort tot het Spaanse Santander. Dit is een van de grotere banken ter wereld. Via de Я42 betaalpas kan je hierdoor dan ook waar ter wereld gratis pinnen bij een van de 40,000 geldautomaten van de bank Santander.

Online banken waar je een bankrekening kan openen die niet gratis zijn:

Binnen 5 minuten een nieuwe bankrekening openen

Een rekening openen is erg eenvoudig. Je dient jezelf te registreren en daarna de app te downloaden. Nieuwe banken maken gebruik van een bankieren app waarmee je eenvoudig mobiel kan bankieren en op die manier via de app al jouw bankzaken kan regelen.

Daarnaast zijn er ook handige overzichten beschikbaar. Zo kun je verschillende notificaties instellen, bijvoorbeeld als er een overboeking heeft plaatsgevonden, zodat je eenvoudig inzicht kan houden in jouw uitgaven. Via ideal is het doorgaans ook mogelijk om te betalen.

Voordelig betalen in buitenlandse valuta

Zowel de N26 bank als revolut maken gebruik van de diensten van Transferwise. Deze dienst zorgt ervoor dat je goedkoop betalingen kan uitvoeren in buitenlandse valuta. Dit is tot wel 6 keer goedkoper dan via banken zoals de ABN AMRO of Rabobank.

Voor deze dienst hoef je verder niks te betalen en je krijgt deze er gewoon automatisch bij. Bunq is ook een bank waar je voordelig buitenlandse betalingen kan uitvoeren. Deze bankrekening is echter niet gratis. Daartegenover staat dat je door het openen van een bankrekening bij bunq wel kan profiteren van een gratis overstapservice. Dit is inmiddels bij alle banken van Nederlandse origine het geval.

Online bankrekening openen vreemde valuta

Wil je een gezamenlijke rekening openen?

In dat geval kan je niet terecht bij de genoemde N26 bank, Revolut of de Openbank terecht. Er bestaat helaas bij deze banken geen mogelijkheid tot het openen van een gezamenlijke rekening. 

De bankrekening is strikt gebonden aan een persoon en naam. Wel is er de mogelijkheid om zowel een rekening voor jezelf als voor jouw partner te openen.

Bij bunq en KNAB is het inmiddels wel mogelijk om een gezamenlijke rekening te openen. 

Een bankrekening openen op naam van een bedrijf

Doordat bij de N26, Openbank en Revolut de bankrekening op persoonlijke titel staat, is het ook niet mogelijk om een rekening op een bedrijfsnaam te openen. Je kan als zzp`er echter wel gewoon een bankrekening openen en deze strikt zakelijk gebruiken. 

Wel dien je dan op jouw factuur duidelijk te vermelden dat de betalingen niet met de bedrijfsnaam dienen te worden uitgevoerd, maar op de bankrekening die op jouw naam staat.

Wie kan er een online bankrekening openen?

De enige voorwaarde die geldt voor het openen van een online bankrekening is de minimumleeftijd van 18 jaar. Daarnaast dien je ook in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs om een rekening te kunnen openen. Jouw identiteit wordt gecontroleerd aan hand van dit identiteitsbewijs, waarvan je een kopie dient te uploaden via de website. 

Is jouw geld veilig bij een online bank?

Bij buitenlandse banken is het altijd verstandig om  te controleren of het veilig is om jouw geld hier onder te brengen. Ook een online bank dient in het bezit te zijn van een bankvergunning. Zo heeft de N26 bank een Duitse bankvergunning en vallen zij hierdoor ook onder het depositogarantiestelsel. De Revolut heeft een bankvergunning in Letland en opereert vanuit Engeland.

Op zich is het positief dat zijn een bankvergunning via Letland hebben verkregen. Aangezien Letland onderdeel uitmaakt van de Europese Unie en in tegenstelling tot Engeland geen plannen heeft om de Europese Unie te verlaten, vallen de tegoeden ook onder het Europese depositogarantiestelsel.

bankvergunning online banken

Tip: De N26 bank heeft op dit moment een actie in samenwerking met Booking.com. Indien je een hotel boekt via Booking.com en deze betaald via de N26, krijg je maar liefst een cashback van 10%. Alleen dat is voor mijzelf al een reden om een rekening te openen. Per maand zijn er verder geen kosten aan verbonden, dus dit is gewoon een simpele manier van geld besparen.

Is er sprake van extra of verborgen kosten?

Online banken hanteren een transparante kostenstructuur. Alleen bij betalingen en geldopnames buiten de eurozone kan er eventueel sprake zijn van extra kosten. Deze kosten zijn overigens niet hoger dan dat andere banken in rekening brengen.

Daarnaast is in sommige gevallen het aantal keer dat je gratis kan pinnen beperkt. In de meeste gevallen zijn de keren dat je gratis kan pinnen echter meer dan voldoende.

One Thought on “Online bankrekening openen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *