Online bankrekening openen

Indien je op zoek bent naar een bankrekening, omdat je wilt overstappen of gewoon een nieuwe bankrekening wilt openen, dan kan je ook een online bankrekening openen in plaats van een standaard bankrekening openen bij de welbekende banken in Nederland. Een online bankrekening openen heeft als voordeel dat deze soms gratis is, maar bijna altijd een goedkopere optie is. 

Je kan een rekening eenvoudig online en binnen 5 minuten openen. Je hoeft er de deur niet voor uit. 

Wat zijn de opties om gratis een online bankrekening te openen?

Voor een gratis bankrekening bestaan er de volgende opties:

Deze rekeningen zijn geheel gratis. Het enige wat je doorgaans hoeft te betalen is de verzendkosten voor de bankkaart. Dit is slechts eenmalig en kost minder dan 10€. Na deze eenmalige betaling heb je dan verder geen maandelijkse kosten.

Binnen 5 minuten een nieuwe bankrekening openen

Een rekening openen is erg eenvoudig. Je dient jezelf te registreren en daarna de app te downloaden. Nieuwe banken maken gebruik van een bankieren app waarmee je eenvoudig al jouw bankzaken kan regelen.

Daarnaast zijn er ook handige overzichten beschikbaar. Je kan verschillende notificaties instellen, bijvoorbeeld als er een overboeking heeft plaatsgevonden zodat je eenvoudig inzicht kan houden in jouw uitgaven.

Voordelig betalen in buitenlandse valuta

Zowel de N26 bank als revolut maken gebruik van de diensten van Transferwise. Deze dienst zorgt ervoor dat je goedkoop betalingen kan uitvoeren in buitenlandse valuta. 

Dit is tot wel 6 keer goedkoper dan via een ABN AMRO of Rabobank. Voor deze dienst hoef je verder niks te betalen en je krijgt deze er gewoon automatisch bij.

Wil je een gezamenlijke rekening openen?

In dat geval kan je niet terecht bij de genoemde N26 bank of de Revolut. Er bestaat helaas geen mogelijkheid tot het openen van een gezamenlijke rekening. 

De bankrekening is strikt gebonden aan een persoon en naam. Wel is er de mogelijkheid om zowel een rekening voor jezelf als voor jouw partner te openen.

Hierdoor is het ook niet mogelijk om een rekening op een bedrijfsnaam te openen. Je kan als zzp`er echter wel gewoon een bankrekening openen en deze strikt zakelijk gebruiken. 

Wel dien je dan op jouw factuur duidelijk te vermelden dat de betalingen niet met de bedrijfsnaam dienen te worden uitgevoerd, maar op de bankrekening die op jouw naam staat.

Ook geldt er een minimumleeftijd van 18 jaar om een rekening te kunnen openen. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van een identiteitsbewijs, waarvan je een kopie dient te uploaden via de website. 

Is jouw geld veilig bij een online bank?

Ook een online bank dient in het bezit te zijn van een bankvergunning. Zo heeft de N26 bank een Duitse bankvergunning en vallen zij ook onder het depositogarantiestelsel. De Revolut heeft een bankvergunning in Letland en opereert vanuit Engeland.

Op zich is het positief dat zijn een bankvergunning via Letland hebben. Aangezien Letland onderdeel uitmaakt van de Europese Unie en in tegenstelling tot Engeland geen plannen heeft om de Europese Unie te verlaten, vallen de tegoeden onder het Europese depositogarantiestelsel.

Tip: De N26 bank heeft op dit moment een actie in samenwerking met Booking.com. Indien je een hotel boekt via Booking.com en deze betaalt via de N26, krijg je maar liefst een cashback van 10%. Alleen dat is voor mijzelf al een reden om een rekening te openen. Per maand zijn er verder geen kosten aan verbonden, dus dit is gewoon een simpele manier van geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *