Naamswijzigingen bij bunq

bunq is een bank die volop in ontwikkeling is. Daardoor hebben zij recent een aantal naamswijzigingen doorgevoerd. De naamswijzigingen bij bunq zorgen ervoor dat de benamingen van de verschillende producten sluiten beter aansluit bij hetgeen er wordt aangeboden.

Wel is het zo dat je namen van producten waarmee je bekend was niet langer tegen zal komen. Hetgeen er wordt aangeboden met de verschillende producten blijft echter gelijk.

De nieuwe benamingen van de verschillende pakketten

In onderstaande tabel kan je de nieuwe namen van de verschillende pakketten terugvinden:

OudNieuw
Premium TrialTrial
TraveleasyTravel Personal
PremiumeasyMoney Personal
BusinesseasyMoney Business
Premium SuperGreeneasyGreen Personal
Business SuperGreeneasyGreen Business

Eenvoudig bankieren blijft de norm

Wat opvalt bij de naamsvwijzingen bij bunq is het gebruik van het woord easy. In onze ogen doet dit de verschillende producten van bunq recht aan. De bankproducten van bunq zijn namelijk eenvoudig en overzichtelijk. Bankzaken worden op deze manier niet moeilijker gemaakt dan strikt noodzakelijk.

De app die je gebruikt bij het bankieren is bijvoorbeeld super overzichtelijk.

Blijven de prijzen gelijk?

Met de naamsveranderingen zijn de prijzen van de verschillende producten niet gewijzigd. Zo is het easyTravel plan te verkrijgen voor eenmalig 9,99€. Voor het easyMoney pakket ben je 7,99€ kwijt, waarmee je gebruik kan maken van het voordeel van zeroFX. Dit houdt in dat er geen toeslag op de wisselkoers wordt toegepast. 

Uiteraard zijn alle pakketten te gebruiken met zowel Google Pay en Apple Pay, zodat je bijna overal jouw bunq bankrekening kan gebruiken.

CO2 neutraal bankieren

Inmiddels bestaat de bunq bank alweer 5 jaar. In deze 5 jaar hebben zij veel bereikt.

Niet alleen wordt consumenten de kans geboden om eenvoudig al hun bankzaken te regelen. 

Door het aanbieden van het easyGreen pakket kan je ook CO2 neutraal bankieren.

Niet alleen ontvang je een metal kaart, ook heb je volledige controle over wat er met jouw geld wordt gedaan. Zo voorkom je dat jouw geld wordt geïnvesteerd in projecten of bedrijven waar jij jouw geld liever niet naar toe ziet gaan.

co2 vrij bankieren

En om het helemaal CO2 neutraal te maken, worden er daarnaast bij het easyGreen pakket ook bomen geplant om de CO2 uitstoot te neutraliseren. Naast de voordelen op milieugebied biedt het easyGreen pakket daarnaast ook een uitgebreide aankoopgarantie. 

De ontwikkeling van bunq

Zoals hierboven al aangegeven bestaat bunq inmiddels 5 jaar. Dit is voor een bank natuurlijk niet erg lang. Een bank zoals de Rabobank is opgericht in 1895 en bestaat inmiddels 125 jaar. Als je dit in ogenschouw neemt, dan heeft bunq veel bereikt in deze relatief korte periode.

Naast hetgeen zij zelf aanbieden, hebben zij ook de nodige invloed op andere banken. Nieuwe toetreders zorgt altijd voor meer concurrentie. Dit houdt bestaande bedrijven scherp. 

Indien deze bestaande bedrijven niet innoveren, dan zullen zij vroeger of later de concurrentieslag verliezen. Ook op dit punt heeft bunq dus de nodige invloed. Hierop hebben de naamswijzigingen bij bunq niet direct invloed, maar het geeft wel aan dat zij erg actief zijn.

Zo zal het ons niet verbazen als op termijn andere bestaande banken de ZeroFX optie zullen overnemen. Een bank zoals de N26 biedt deze optie ook. Banken zoals de ABN AMRO, Rabobank, ING berekenen daarentegen nog steeds een opslag op de wisselkoers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *