N26 zakelijke rekening

Heb je wel eens een N26 zakelijke rekening overwogen? De N26 is een mobiele bank die snel aan populariteit wint. Wij hebben onderzoek gedaan naar de N26 bank en dan met name de zakelijke variant. Op deze plek willen wij onze ervaringen en bevindingen met jou delen.

Wat is de N26 bank?

De N26 bank is een online bank, die in 2013 is opgericht. Het gaat hier om een Duitse bank. En dat is direct een groot pluspunt, aangezien Duitsland een zelfde depositogarantiestelsel kent als Nederland. Banktegoeden zijn dan ook tot 100,000€ door de Duitse overheid gedekt. Hier wordt toezicht op gehouden door de Bafin.

Binnen 2 jaar waren er 2,3 miljoen mensen die gebruik maakten van de diensten van de N26 bank. Deze groei zet gestaag door en inmiddels werken er al meer dan 500 mensen en hebben ze kantoren in steden zoals Berlijn en New York.

Bovendien heeft deze bank investeerders met een zeer goede reputatie. Zo zijn er leden van het Zalando management team, maar is ook het Singapore sovereign wealth fund ingestapt als investeerder.

Dit geeft in mijn ogen aan dat er veel vertrouwen is in het concept van de N26 bank.

Waarom is de N26 bank interessant?

Dat is eigenlijk een gemakkelijke vraag. N26 biedt een geheel gratis bankrekening. Met deze gratis rekening kan je gratis geld opnemen en ook gratis betalingen uitvoeren.

En wat vooral voor ondernemers interessant is, de betalingen zijn gratis in alle valuta`s.

En dat maakt een N26 zakelijke rekening dan ook direct erg interessant. Het is een geheel gratis betaalrekening

Normaal gesproken betaal je bij Nederlandse banken per transactie een klein bedrag. Bij sommig banken het je wel een aantal mutaties per maand gratis, maar dat is veelal niet afdoende. Heb je veel transacties per maand,, dan kan dit toch een aanzienlijke kostenpost opleveren.

De gratis rekening is geheel gratis. Er worden geen verborgen, extra kosten in rekening gebracht. Ben je opzoek naar een bankrekening en ga je rekeningen vergelijken, vergeet deze bank dan ook zeker niet mee te nemen in jouw vergelijking.

Geld storten

Dit kan  niet bij de N26 bank. Als je een N26 zakelijke rekening wil aanhouden en je werkt met contant geld, dan zal je dus nog een andere bankrekening moeten aanhouden.

Zzp`ers of een kleine MKB`er, kan hiervoor eventueel een privé rekening gebruiken. Na het storten van het geld op de privérekening kan je het geld doorstorten naar de N26 zakelijke rekening.

De bankkaart

Als je een rekening opent ontvang je een gratis mastercard. Dit is echter geen creditcard zoals je dit gewend bent.

Het lijkt meer op een soort van prepaid creditcard. Als je er geen geld op hebt staan dan kan je er niet mee betalen.

Wel is het zo dat je geen bankkaart op een bedrijfsnaam kan krijgen. Deze staat altijd op een persoon. Dit maakt de kaart voor grote onderneming dan ook minder geschikt. Het is meer een zzp rekening, of een rekening voor kleine ondernemers.

De betaalde N26 zakelijke rekening

Er is ook een rekening die 9,90€ per maand kost. Voor dit bedrag kan je dan wel gratis geld opnemen in alle valuta.

Indien je veel reist en regelmatig buiten de eurozone geld opneemt, dan kan dit interessant zijn. Daarnaast krijg je dan ook een verzekeringspakket van de Allianz erbij. Deze verzekering bestaat uit:

  • Een doorlopende reisverzekering
  • Uitbreiding van de garantietermijn voor aankopen gedaan met de N26 kaart en wel tot 1 jaar extra garantie.
  • Verzekering voor contant geld, tot 4 uur na de geldopname.
  • Diefstalverzekering in binnen- en buitenland voor de mobiele telefoon.

Hoe kan je een zakelijke rekening openen?

De N26 bank is gericht op gemak. Je kan op de website van de N26 bank eenvoudig online een rekening openen zonder rompslomp. Dit wordt de N26 business rekening genoemd.

Mijn conclusie

In mijn ogen is een zakelijke rekening van N26 een makkelijke manier om te besparen op de bankkosten. We willen er dan ook wijzen dat je per jaar toch een aanzienlijke besparing kan realiseren.

Alleen een N26 zakelijke rekening is misschien niet afdoende om alle bankzaken te regelen. Maar zelfs in dat geval zou je kunnen overwegen een tweede rekening te openen bij de N26 bank. Door deze te gebruiken voor betalingen en ontvangsten en periodiek geld over te boeken naar de andere zakelijke rekening kan je toch aanzienlijk besparen.

Voordelen:

  • Gratis betalingen doen en gratis betalingen ontvangen in alle valuta.
  • Een gratis bankkaart.
  • Gratis geld opnemen.

Nadelen:

  • Geen bankkaart op naam van het bedrijf maar altijd een privé persoon, hetgeen het minder geschikt maakt voor grotere ondernemingen.
  • Geen mogelijkheid om direct geld te storten op de rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *