N26 maestro

Steeds meer zaken regel je online. Het grote voordeel hiervan is dat je weinig merkt van landsgrenzen. Een goed voorbeeld hiervan zijn online banken. Deze banken, zoals de N26, Revolut en bunq timmeren hard aan de weg. En het goede nieuws is dat er nu ook een N26 maestro kaart beschikbaar is. Met deze maestro card kan je overal in Nederland terecht. Zo kan je nu ook gewoon jouw boodschappen betalen bij een Albert Heijn of Jumbo.

De Duitse N26 bank

De N26 is een bank van Duitse herkomst. Het unieke van deze bank is dat je hier terecht kunt voor een gratis bankrekening. Was er tot voor kort alleen de mogelijkheid tot het aanvragen van een debit mastercard, daar is er nu ook de N26 maestro card beschikbaar.

Overigens dien je de mastercard niet te verwarren met een credit card. Het is een debitcard wat eigenlijk te vergelijken is met een prepaid creditcard.

N26 maestro Duitse bank

Was er tot voor kort alleen de mogelijkheid tot het aanvragen van een debit mastercard, daar is er nu ook de N26 maestro card beschikbaar.

Overigens dien je de mastercard niet te verwarren met een credit card. Het is een debitcard wat eigenlijk te vergelijken is met een prepaid creditcard.

Is deze online bank betrouwbaar?

De N26 is in het bezit van een Duitse bankvergunning. Hiermee vallen zij ook direct onder het Duitse depositogarantiestelsel. En niet alleen dat. Wetgeving is enorm strikt in Duitsland. Voor banken wordt hierop toegezien door de Duits variant van de AFM, te weten BAFIN.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat controle op naleving van wetgeving in Duitsland veel strikter is dan dat we dit in Nederland kennen. Als CFO van een Duitse onderneming heb ik talloze instanties over de vloer gehad, om allerlei audits op verschillende gebieden uit te voeren.

Zo is de nieuwe data privacy wetgeving (AVG) grotendeels uit Duitsland komen overwaaien. Daar is het al jaren zo dat je als ondernemer, vanaf een bepaalde omvang, verplicht bent een speciale data protection officer in dienst te hebben. En dat kan je maar beter doen ook. Want de controles en eventuele boetes zijn niet mis. 

Daarom ben ik persoonlijk van mening dat een Duitse bank absoluut betrouwbaar is.

Een gratis N26 rekening openen

Waar Nederlandse banken nog steeds een maandelijks bedrag in rekening brengen, daar is een bankrekening bij de N26 wel geheel gratis. Hetzelfde geldt voor Revolut.

Het gaat in dit geval om de standaard bankrekening. Kies je voor N26 You of voor N26 metal, dan dien je wel maandelijks te betalen. 

Echter, deze bankrekeningen komen met vele extra`s, zoals bijvoorbeeld verschillende verzekeringen. In het verleden bestond er ook N26 black, maar dit is komen te vervallen door het aanbieden van de nieuwe betaalpakketten.

Direct een gratis bankrekening openen

 

De bankkaart bij het openen van een bankrekening

Bij het openen van een N26 bankrekening kan je een gratis N26 mastercard aanvragen. Om de N26 maestro kaart aan te vragen, dien je wel eerst saldo te storten. Dit gaat om een bedrag van 100€. Heb je dat eenmaal gedaan, dan heb je de mogelijkheid om geheel gratis de maestro kaart aan te vragen.

De mogelijkheden met een N26 bankrekening

Zoals hierboven al aangegeven worden er geen kosten in rekening gebracht, voor het aanhouden van een bankrekening. Met deze gratis bankrekening heb je de mogelijkheid om contant geld op te nemen. Dit geldt voor opnames in Euro`s. Kies je voor het N26 You pakket, dan is geld opnemen in elke valuta gratis. 

Wel is het zo dat je voor dat pakket 9,90€ per maand dient te betalen.

Geld opnemen bij een pinautomaat

Hier dien je even goed op te letten. Met de debit mastercard kan je in Nederland 5 keer per maand gratis geld opnemen. Bij het opnemen van geld via de N26 maestro kaart wordt er echter 2€ per opname in rekening gebracht. Voor het pinnen kan je dus beter de debit mastercard gebruiken.

De N26 maestro card aanvragen

Het aanvragen van de N26 maestro kaart is een tikkeltje omslagtig. Je vindt niet direct op de website alle informatie die je zou willen vinden. Dit omdat deze kaart erg specifiek is voor Nederlanders. 

Nadat je jouw rekening hebt geopend en de 100€ op jouw rekening hebt gestort, kan je onder de My account knop en vervolgens onder de keuze Card settings, die je eenvoudig terugvindt in de app, een kaart aanvragen. Zonder dat je de app hebt geïnstalleerd is het niet mogelijk om een maestro kaart aan te vragen.

Wat zijn de ervaringen van gebruikers met deze nieuwe bank?

Er zijn verschillende N26 reviews terug te lezen op het internet. Deze zijn over het algemeen erg lovend. 

Als je de reviews doorleest, dan is het wel van belang om goed te begrijpen dat je de app dient te downloaden om te kunnen bankieren. Dat blijkt niet altijd even duidelijk, gegeven de recensies en reacties.

Is het moeilijk om een N26 account te openen?

Deze vraag kunnen we kort beantwoorden met een nee. Het is veel eenvoudiger en sneller dan het openen van een bankrekening bij bijvoorbeeld de ABN AMRO, ING of Rabobank. 

Het aanvragen en openen van een rekening neemt niet meer dan 5 tot maximaal 8 minuten in beslag. Bovendien is de bankrekening ook per direct geopend en heb je binnen een paar werkdagen al de bijbehorende bankkaart in jouw bezit. 

Direct een gratis bankrekening openen

 

Hoe is het mogelijk dat deze bankrekening gratis is?

Een bank heeft verschillende verdienmodellen. Banken zijn ontstaan om geld uit te lenen aan mensen en bedrijven. Deze leningen worden gefinancierd door hetgeen mensen en bedrijven op een bankrekening of spaarrekening hebben staan. 

Doordat er minder rente wordt verstrekt aan de mensen met een positief saldo, dan er wordt berekend aan mensen die geld lenen kunnen banken winst maken. 

Daarnaast zijn er allerlei andere diensten waarvoor banken kosten voor in rekening brengen. Denk maar eens aan het wisselen van valuta, verzekeringen en nog veel meer. 

De maandelijkse kosten die in rekening worden gebracht voor het aanhouden van een bankrekening is dan ook slechts een klein gedeelte van de inkomstenbron van een bank.

Daarnaast houden banken zoals Revolut, N26 en Bung geen kantorennetwerk aan. Dit bespaart enorm in de kosten. Doordat zij op die manier veel goedkoper opereren, kunnen zij ook hun diensten veel goedkoper aanbieden. Hierdoor is het mogelijk dat de rekening van N26 kan worden aangeboden zonder dat er kosten voor in rekening worden gebracht.

Daarnaast maken zij voor overboekingen in vreemde valuta gebruik van Transferwise. Op die manier kunnen zij ook veel gunstigere tarieven aanbieden voor het overboeken in vreemde valuta.

Kan ook een Nederlander een gratis bankrekening openen?

Dat kan zeker. De N26 bank is ook toegankelijk voor Nederlanders. Het enige wat je nodig hebt om een rekening te openen is een kopie van een identiteitsbewijs. Er daarnaast dien je de app te downloaden en dan kan je gelijk aan de slag met jouw nieuwe bankrekening. En dat geheel gratis. Ook al zijn het geen grote bedragen die je dient te betalen voor het aanhouden van een bankrekening, elke euro die je bespaart is er toch weer één.  Begin vandaag nog met geld besparen!

One Thought on “N26 maestro pinpas”

  • Hi, ik deel het bovenstaande, het is een “gemakkelijke bank” mits de bank app bij veranderingen van bijv. mob nr. “refreshed” wordt (het nwe nr.. In je persoonlijke pag) want anders gaat het bij aanvragen van bijv. een maestro card fout, (wordt niet afgebeeld) alhoewel de app wel actief blijft (geld overmaken).
    Een maestro card activeren is makkelijker gezegd dan gedaan. ABNAMRO / ING pinautomaten (de Geldmaat nog niet geprobeerd) hebben niet de tool hiervoor, dus daar kom je geen steek verder. Je moet dus op zoek – denk ik – naar een “echte ATM”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *