Je kunt op verschillende manieren saldo storten op een N26 bankrekening. Wij hebben deze op een rij gezet. Let er hierbij goed op, dat niet alle methoden om geld te storten op een N26 bankrekening gratis zijn. De N26 biedt de volgende mogelijkheden om saldo te storten op een N26 bankrekening.

Saldo storten op een N26 bankrekening

SEPA transfer

Je kan eenvoudig vanaf een andere bankrekening geld overmaken naar jouw N26 bankrekening. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden. 

In de app zie je de boodschap verschijnen dat het maximaal 2 werkdagen kan duren, voordat het geld is bijgeschreven. Mijn persoonlijke ervaring is echter dat het geld direct wordt bijgeschreven. Indien je het geld overmaakt van een bank die gebruik maakt van instant payments, wat tegenwoordig bijna alle banken doen, dan zal het geld realtime worden bijgeschreven.

IDEAL & Bancontact

Je kunt via de APP ook saldo storten op een N26 bankrekening, door gebruik te maken van IDEAL.

Deze optie is speciaal geïntroduceerd voor Nederlanders. Het geld zal dan direct, dat wil zeggen realtime worden bijgeschreven op de betaalrekening.

Saldo storten op een N26 bankrekening via Ideal

Voor België is er de optie om via Bancontact geld te storten op een N26 bankrekening. Ook bij het gebruik van Bancontact zal het geld realtime worden bijgeschreven.

Niet alleen voor euro`s is deze methode om geld te storten in onze opinie een van de beste. Betalen in vreemde valuta zorgt er op deze manier ook voor dat je geen torenhoge kosten kwijt bent. De wisselkoers die de N26 hanteert is namelijk erg gunstig.

  • Open een geheel gratis betaalrekening
  • Profiteer van gunstige wisselkoersen

Creditcard

Je kunt ook geld storten via een creditcard. Uitzonderingen zijn prepaid creditcards en een  American Express kaart. Deze kan je niet gebruiken om geld te storten.

Let er goed op dat er 3% kosten in rekening wordt gebracht, voor deze manier van geld storten. Dit zijn de kosten die een creditcardmaatschappij in rekening brengt bij de N26 en deze worden doorberekend aan de klant. 

Je kan dit eigenlijk zien als een soort van rente. Je leent als het ware geld van de creditcardmaatschappij.

Het minimale bedrag wat je op deze manier kunt storten bedraagt 20€. Per maand geldt er een  maximum bedrag van 450€.

Google Pay & Apple Pay

Voor Google Pay en Apple Pay gelden grotendeels dezelfde voorwaarden als bij een creditcard. Je kan ook tussen de 20€ en 450€ per maand storten. Ook via deze methode worden er 3% transactiekosten in rekening gebracht.

Om op deze manier geld te kunnen storten op een N26 bankrekening dien je wel Google Pay of Apple Pay te gebruiken. Echter, aangezien de kosten hoog zijn om op deze manier het saldo aan te vullen, is het in onze opinie niet de methode die de voorkeur zou moeten genieten.

Moneybeam

Via Moneybeam kan je geld versturen tussen verschillende rekeninghouders van de N26 bank. Hiervoor geldt er een erg hoge limiet, 100.000€ en worden er ook geen kosten in rekening gebracht. 

Een bijkomend voordeel is dat geld direct wordt bijgeschreven. Dus als je voor wat voor een reden dan ook direct geld nodig hebt, dan kan je dat via Moneybeam regelen. Op deze manier zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld een dringende factuur direct kunt betalen.

Je zou Moneybeam kunnen vergelijken met een tikkie zoals Nederlandse banken dit kennen. Helaas is het niet mogelijk om Moneybeam tussen verschillende banken te gebruiken.

Overige landspecifieke methoden

Ideal is een betalingsmogelijkheid die we alleen in Nederland kennen. Andere landen zoals Oostenrijk en Duitsland hebben weer een andere eigen methode. Deze methoden kan je ook gebruik om saldo te storten op een N26 bankrekening. 

Voor ons Nederlanders of Belgen zijn deze echter niet al te interessant.

Mogelijkheden geld storten Europa

Er is overigens wel een uitzondering. Voor mensen die in het grensgebied met Duitsland wonen kan Cash26 interessant zijn.

Cash26

In Duitsland zijn er steeds meer winkels die zich hierbij aansluiten. Het maakt het mogelijk voor klanten van een Duitse bank, om in een winkel contant geld op een bankrekening te storten. Ook kan je bij die locaties contant geld opnemen.

Inmiddels zijn grote ketens zoals Rewe, Rossmann en Penny aangesloten. Een locatie vinden in Duitsland om contant geld te storten is dan ook vrij eenvoudig.

Wel wordt 1,5% van het bedrag dat je stort in rekening gebracht, als zijnde transactiekosten. Als je dit vergelijkt met wat het op dit moment kost om bij bijvoorbeeld de SNS bank contant geld te storten, dan vallen deze kosten overigens erg mee. 

Bij de SNS betaal je 3% van het gestorte bedrag met een minimum van 9€. Op dit moment betaal je bij alle Nederlandse banken kosten om contant geld te storten. En daarbij is de trend dat dit steeds duurder wordt. 

Het zou erg welkom zijn als deze online bank in Nederland een zelfde methode, zoals Cash26,  zou kunnen introduceren. Dit zou een goede aanvulling zijn op de gratis bankrekening.

Het saldo van de bankrekening gebruiken

Heb je geld gestort, dan kan je weer betalen met de N26 bankrekening. Of je dit nu doet met de debit mastercard (de standaard n26 mastercard) of de debit card in de vorm van een maestro kaart die Nederlanders kunnen aanvragen.

Overigens is het wel zo dat je op dit moment bij de gratis N26 standard rekening geen fysieke bankpas meet ontvangt. Hiervoor dien je de betaalde N26 you of  N26 metal rekening te openen. Wel kun je bij de standard optie gewoon betalen met een mobiele telefoon of smartwatch door het gebruik van Apple Pay of Google Pay.

Met de gratis N26 standard rekening ontvang je overigens wel een virtuele creditcard voor het doen van online aankopen.

Is het gestorte geld wel veilig?

Bij de N26 is het Duitse depositogarantiestelsel van toepassing. Hierdoor zijn bedragen tot maximaal 100.000 gegarandeerd, mocht er onverhoopt iets mis gaan met deze bank. Het faillissement van een  bank is  nooit geheel uit te sluiten. Dit heeft het verleden ons wel geleerd. Echter, doordat zij geen kredieten verstrekken, is het risico substantieel lager in vergelijking met banken die dit wel doen. 

Veilig saldo storten N26 bankrekening

Het verstrekken van slechte leningen is namelijk de belangrijkste reden dat een bank in de problemen terecht komt. Het is niet uit te sluiten dat de N26 wel leningen kan gaan verstrekken in de toekomst. Daarentegen is er op dit moment nog niet gecommuniceerd dat dit zich in de pijplijn bevindt. Ze richten zich vooralsnog geheel op het betalingsverkeer.

De toekomst van contant geld

Er wordt steeds minder contant geld gebruikt. Het is zelfs zo dat pinbetalingen steeds minder populair worden. Meer en meer transacties worden contactloos afgehandeld. 

Om die reden dien je ervoor te zorgen dat je altijd voldoende saldo op de bankrekening bij de N26 hebt staan, om deze te kunnen gebruiken. Rood staan is namelijk niet mogelijk bij deze Duitse bank. Zij bezitten geen vergunning om kredieten te mogen verstrekken.