Via Moneybeam kan je direct geld overmaken, of ontvangen, waarbij de transactie realtime wordt uitgevoerd. Doordat je niet de bankgegevens van de ontvanger hoeft in te voeren, is het erg eenvoudig om een moneybeam transactie uit te voeren.

Door het simpelweg uit te kiezen van een contact vanuit de contactenlijst, kan je direct geld overmaken. Het is de tegenhanger voor een tikkie wat in Nederland inmiddels erg populair is.

Verzenden en ontvangen

Je kan via Moneybeam zowel geld versturen als geld ontvangen. Dien je geld te ontvangen? Dan maak je een betaalverzoek aan, die vervolgens naar de persoon wordt verstuurd, die je hebt uitgekozen. De ontvanger hoeft dan alleen het betaalverzoek te bevestigen en het geld wordt verstuurd.

Doordat je altijd een aantal gratis geldopnames per maand kunt uitvoeren, kan je bij een geldautomaat ook direct het geld contant opnemen.

Een contact toevoegen

Je kunt moneybeam dus alleen gebruiken met bestaande contacten. Door middel van een telefoonnummer en email adres kan je een nieuw contact toevoegen.

Je hoeft voor het gebruik dus niet langer alle bankgegevens zoals IBAN en BIC code meer in te voeren. 

Moneybeam contact toevoegen

Beveiliging met een pincode

Voordat de transactie daadwerkelijk wordt uitgevoerd, dien je deze wel te bevestigen met een pincode.

Hierdoor wordt fraude of misbruik voorkomen. Indien dit niet het geval zou zijn, dan zou er bij diefstal van een telefoon geld kunnen worden gestolen.

Wat is het maximale bedrag?

Het maximale bedrag wat je op deze manier kan versturen is 1.000€ per dag. Het is dan ook meer bedoeld om geld over te maken naar vrienden voor bijvoorbeeld een avondje uit. Voor de echt grote aankopen kan je de “ouderwetse” manier van betalen gebruiken, waarmee je grote bedragen kunt overmaken.

Alleen voor geregistreerde gebruikers van N26

Moneybeam is wel gebonden aan de N26 bank. Op deze manier kunnen dus alleen mensen met een bankrekening bij de N26 bank onderling geld naar elkaar versturen. 

Op dit moment is het aantal gebruikers van de N26 nog niet al te groot. Zeker als je dat vergelijkt met het aantal rekeninghouders bij grote banken zoals de ABN AMRO of de Rabobank. Wel neemt het aantal nieuwe rekeninghouders maandelijks sterk toe. 

Doordat je nog steeds een gratis bankrekening kunt openen bij de N26, is het een interessante optie wanneer je opzoek bent naar een nieuwe bankrekening. Je kan dan de maandelijkse kosten uitsparen. 

  • Realtime geld versturen met moneybeam
  • Vanaf 0€ per maand een bankrekening

Realtime verwerking

Doordat een opdracht direct wordt uitgevoerd en verwerkt, kan je direct zien of het geld daadwerkelijk is bijgeschreven. 

Geen misbruik van bankgegevens

Verkoop je bijvoorbeeld iets via Marktplaats en heeft de koper een bankrekening bij de N26? Dan zorgt moneybeam ervoor dat je niet langer jouw bankgegevens hoeft door te geven aan de koper om een betaling uit te voeren. Het op die manier verstrekken van bankgegevens aan een onbekende geeft soms toch een beetje een vreemd gevoel. Eigenlijk ten onrechte, maar toch. Better safe than sorry.