Heeft u wel eens gehoord van N26 bank? De kans is groot van niet. Toch heeft deze bank mijn interesse gewekt en daarom ben ik er eens dieper ingedoken. Wat is de N26 bank nu precies? Daarnaast, is de N26 bank een interessant optie voor Nederlanders?

Het lijkt erop dat met de komst van deze bank de bankwereld echt de overstap gaat maken naar de digitale wereld. Is het verstandig een betaalrekening te openen bij de N26 bank? Deze vraag gaan wij beantwoorden.

Historie van de N26 bank

Deze bank is geregistreerd in Duitsland en is dus een Duitse bank en geen Nederlandse bank. Dat is in mijn opinie een goed begin. Uit ervaring weet ik dat op het gebied van het bankwezen de Duitse wetgeving zeer strikt is en hierop ook zeer streng op wordt toegezien. Wetgeving op gebied van privacy is in Duitsland enorm strikt. En dat kan je als onderneming zijnde maar beter naleven. Zo is de nieuwe Europese data privacy wetgeving grotendeels gebaseerd op het systeem wat in Duitsland al jaren van kracht is.

En aangezien ik zelf jaren als CFO in Duitsland heb gewerkt, weet ik als geen ander dat het naleven van wetgeving in Duitsland een must is. Er zijn regelmatige audits en bij niet naleving van geldende wet- en regelgeving kan dit zelfs leiden tot gevangenisstraffen van directieleden. Dat zit dus wel goed.

Een geheel gratis bankrekening
Geld besparen met Transferwise
Snel en eenvoudig online te openen
Depositogarantiestelsel is van kracht

Een gratis N26 bankrekening

Een bankrekening bij de N26 is geheel gratis. Daarnaast profiteer je van de voordelen zoals een voordelige wisselkoers, zonder wisselkoersopslag.

Wie zijn de oprichters van de N26 bank?

Deze bank is opgericht in 2013 door Valentin Stalf en Maximilian Tayenthal. In de tussentijd hebben vooraanstaande investeerders in totaal 215 miljoen dollar geïnvesteerd. Partijen zoals Allianz X, Tencent Holdings Limited en zelfs mensen van het management team van Zalando hebben hun geld toevertrouwd aan N26 als investering.

De onderneming is de laatste jaren hard gegroeid. Inmiddels werken er meer dan 50 mensen en hebben ze kantoren in vooraanstaande steden zoals Barcelona, New York en Berlijn.

Kijkend naar het management team, dan zie je mensen met veel ervaring binnen het bankwezen en ook ervaring op het gebied van online betaalplatformen. Het geeft mij persoonlijk een beetje het gevoel van de Google op het gebied van online betalen. Vooruitstrevend en marktleider op hun gebied.

N26 bank

Hoe werkt het?

Rekeningen openen bij de N26 bank gebeurt geheel online en is super eenvoudig. Zoals het hoort bij een bankrekening, wordt er gewerkt met IBAN. Je krijgt dus een IBAN nummer voor jouw bankrekening.

Aangezien alle bankzaken via een app worden geregeld, dien je wel in het bezit te zijn van een smartphone die compatibel is, om zodoende de N26 app te kunnen gebruiken. Dit zal echter  voor het overgrote gedeelte van de mensen geen probleem zijn.

Nadat je jezelf hebt geregistreerd en jouw identiteit, verzendadres en e mailadres zijn gecontroleerd, kan je via een SEPA transfer geld overmaken naar jouw nieuwe rekening bij de N26 bank.

Daarna ontvang je binnen een paar werkdagen jouw Mastercard die dient als bankkaart. En dan heb je dus een nieuwe bankrekening geopend. Je kan eventueel ook een maestro kaart aanvragen. Deze kost normaal 34,80€ per jaar, maar krijg je op dit moment gratis. Dit is vooral bedoeld om te betalen op plekken waar geen Mastercard wordt geaccepteerd.

Kosten van de N26 bank

Het basispakket is geheel gratis. Met de geopende bankrekening kan je betalingen doen en ontvangen. Bovendien is dit geheel gratis voor alle valuta. En dat is direct een groot voordeel. Banken rekenen veelal kosten voor het doen en ontvangen van betalingen in valuta anders dan de EURO.

Ook ontvang je een gratis Mastercard. Dit is wel een zogenaamde debit Mastercard, je kunt deze dus niet als creditcard gebruiken. Je hebt saldo nodig om er mee te kunnen betalen.

Het N26 you pakket

Daarnaast is er ook het N26 you pakket. Dit pakket kost 9,90€ per maand en is de opvolger van N26 Black. Bij dit pakket kan je gratis vreemde valuta opnemen, waar ter wereld je ook bent. Reis je veel en pin je regelmatig buiten Europa? Dan kan dit interessant zijn.

Bovendien krijg je er een verzekeringspakket van Allianz bij. Dit verzekeringspakket omvat:

 • Een uitgebreide doorlopende reisverzekering.
 • Aanvullende garantie op jouw aankopen. Je krijgt maximaal 1 jaar extra garantie op aankopen gedaan met de N26 You kaart, bovenop de garantie van de product zelf.
 • Overval verzekerd voor contant geld. Hopelijk heb je dit nooit nodig, maar wordt je binnen 24 uur nadat je geld hebt gepind overvallen of bestolen, dan is het bedrag wat je opgenomen hebt verzekerd.

De uitgebreide N26 metal bankrekening

Indien je kiest voor de metal bankrekening, dan ontvang je naast de voordelen van de You bankrekening ook nog het volgende:

 • Diefstalverzekering en schadeverzekering voor de mobiele telefoon. De telefoon die je registreert bij het openen van de N26 rekening is verzekerd tegen diefstal en schade.
 • Een huurautoverzekering, indien je een auto huurt en betaalt met de N26 bankkaart.
N26 bank

Geld opnemen en storten

Met de mastercard kan je contant geld opnemen bij een geldautomaat. Wel is het zo dat je dit maximaal 5 keer per maand gratis kunt doen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Wel is het belangrijk om te vermelden, dat indien je jouw maestro kaart gebruikt om geld op te nemen, dat hier wel kosten aan zijn verbonden. Dus eigenlijk is het omgekeerd van wat je op dit moment gewend bent. Geld opnemen met een mastercard kost normaal gesproken geld, terwijl pinnen met je normale bankpas gratis is.

Omdat je tegenwoordig zoveel per pin betaalt, zie ik hier geen groot probleem. Pinnen bij een geldautomaat  doe ikzelf tegenwoordig nog maar sporadisch.

In Nederland is het storten van contant geld nog wel iets wat niet kan. Er zijn geen kantoren waarvoor je hier terecht kunt.

Is het depositogarantiestelsel van toepassing?

Aangezien het gaat om een Duitse bank, die in het bezit is van de benodigde vergunningen, is het Duitse depositogarantiestelsel van toepassing. Bedragen t/m 100,000€ zijn dus gegarandeerd door de Duitse staat.

En dit is een zeer rustgevende gedachte. Ik heb toch liever dat de Duitse staat mijn geld garandeert, dan dat dit gedaan wordt door een overheid uit een of ander onbetrouwbaar land. Of een land dat er financieel niet goed op staat zoals bijvoorbeeld Griekenland.

N26 bank

Is het gebruik veilig?

Zoals het hoort bij een bankrekening, geniet de databeveiliging de absolute prioriteit. Zo wordt er gebruik gemaakt van 3D beveiliging. Hierbij krijg je standaard een push notification, elke keer wanneer de kaart wordt gebruikt.

De app is op dit moment nog niet beschikbaar in het Nederlands. Echter termen zoals bank account, direct bank en your account spreken voor zich. Daar heb je geen cursus Engels voor nodig.

Google pay & Apple Pay

Zowel Google Pay als ook Apple Pay kan je gebruiken in combinatie met een rekening bij N26. In Nederland is het gebruik hiervan nog er gering, maar in de toekomst zal dit hoogstwaarschijnlijk wel gaan veranderen. En dan ben je er dus al klaar voor.

Zakelijk gebruik van N26

Het nadeel is dat de N26 bankkaart op een persoonlijke naam komt te staan. Je kan dus geen kaart aanvragen op een bedrijfsnaam Dat kan in sommige gevallen onhandig zijn. Zeker voor grotere bedrijven.

Voor kleine bedrijven en ZZP`ers is er echter wel een groot voordeel voor een zakelijke rekening bij de N26 bank. Dit voordeel is het gratis doen en ontvangen van betalingen, in welke valuta dan ook. Je zou dus specifiek een account hiervoor kunnen aanhouden.

Waar je normaal gesproken bij een bank betaalt voor elke transactie, kan je deze verzamelen en dan periodiek overmaken naar jouw zakelijke rekening, op naam van het bedrijf. Hierdoor bespaar je op een eenvoudige manier aanzienlijk op de transactiekosten.

De N26 bank in Nederland

De N26 bank is beschikbaar in Nederland. Het gebruik wordt steeds verder uitgebreid, maar is op dit moment nog niet beschikbaar in alle Europese landen.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je de mastercard overal kunt gebruiken. Ook in landen waar de N26 bank niet beschikbaar is.

Conclusie

In mijn opinie is de N26 een interessante optie voor het openen van een goedkope bankrekening. Het niet kunnen storten van contant geld is een van de weinige nadelen die ik kan bedenken. Aan de andere kant kun je jezelf afvragen hoeveel Nederlanders dit tegenwoordig nog doen. Zeker particulieren.

Voor bedrijven ligt dit natuurlijk anders. Maar zelfs voor zakelijke gebruikers kan je met het openen van een rekening, naast een bestaande bankrekening, veel geld besparen op de transactiekosten met betrekking tot vreemde valuta.

In mijn opinie is het concept van de N26 bank het concept van de toekomst. Traditionele banken zullen het steeds moeilijker krijgen. De enorme kosten die dit soorten banken moeten dragen en doorberekenen aan hun klanten, zal steeds meer mensen gaan afstoten.

Dezelfde trend is terug te zien bij het particulier geld lenen, via bijvoorbeeld Lender Spender, wat ook steeds populairder wordt.

Rood Staan of in het Engels een overdraw limit is niet mogelijk. Echter dat valt buiten het onderwerp van dit artikel. Daar zullen we later een aparte pagina aan wijden, nadat we ons onderzoek op dat gebied hebben gedaan.

N26 bank

Eenvoudig en snel een gratis bankrekening

37 Thoughts on “N26 bank”

 • Hallo ik ben Stan en ik vroeg me af of het mij geld daar kosten als ik een n26 rekening neem en die koppel aan Google pay op mijn smartwatch en of ik mijn Google pay dus dan ook kan gebruiken als debit card, verder heb ik gehoord dat je bij n26 fees betaald maar ik kan dat nergens terug vinden

    • Het gaat om een bankrekening geregistreerd in Duitsland. In principe is beslaglegging wel mogelijk, maar in de praktijk is het veel rompslomp om dat voor elkaar te krijgen. Het is de vraag of een deurwaarder hiertoe over zou gaan.

     • Let op; No hidden fees is een leugen. Ik maak nu 6 maanden geheel tevreden gebruik van een gratis rekening. Bedoeld als gemeenschappelijke huishoudrekening en vakantierekening. Meer dan ongeveer 500 euro zette ik er niet op. Plotseling moet ik nu 3% betalen als ik geld bijstort. De eerste storting per maand zou gratis zijn maar het maximum bedrag is nu ineens beperkt tot 150 euro per keer. Kennelijk is mijn betaalgedrag onderzocht en hebben ze de nieuwe betaalregels daarop aangepast. Heel vervelend dus ik overweeg de rekening weer op te zeggen.

     • Als je gewoon geld overmaakt vanaf een andere bankrekening via een SEPA overboeking worden er geen kosten in rekening gebracht. Ik heb zelf al meerdere jaren een bankrekening bij de N26 en nog nooit iets betaald.

 • Als ik een rekening wil openen bij bij N26 bank en er geld op stort kan ik dan in Thailand bij de ATM pinnen voor contant , met een goede wisselkoers en geen pinkosten ?

  • Pinnen buiten de eurozone met de n26 standaard is helaas niet gratis. Met N26 You is dit wel het geval. Indien je regelmatig buiten de eurozone pint, dan is dit het overwegen waard. Overigens is pinnen bij de Openbank bij filialen van de bank Santander wel altijd gratis.

 • Voor mijn eenmanszaak betaal ik nu bij ing ruim 10 euro per maand. Ik wilde overstappen naar n26, maar zie dat ik inmiddels wel een kaart moet afnemen, voor zeg 34 per jaar. Kaart heb ik niet nodig, dus blijf maar bij ing. Helaas, n26 dus toch niet gratis (meer)

  • N26 Business is nog steeds gratis. Je dient alleen eenmalig 10€ te betalen voor het ontvangen van een fysieke kaart. Bij de rekening die gratis is, is alleen een virtuele kaart inbegrepen. Er is echter geen sprake van maandelijkse kosten. In mijn opinie is KNAB een goed alternatief. Deze gebruik ik zelf ook en ben er erg tevreden over. Met name omdat de eerste 1,000 transacties bij de maandelijkse prijs van 6€ zijn inbegrepen. En indien je overstapt van een andere bank, dan ontvang je 50€ als welkomstcadeau.

  • Dat zit op dit moment nog niet in de planning. Het zal er ooit wel een keer van komen, maar wanneer dat is nu nog niet te zeggen.

 • Vanuit KNAB moeten alle aandeelhouders van een BV geregistreerd (>25%) staan als bestuurder bij KvK. Bij Triodos niet. Hoe zit dat bij N26?

 • Wanneer ik geld op wil nemen van mijn N26 rekening (en er is bijvoorbeeld afgelopen maanden geld uit China en USA op de N26 rekening gekomen), hanteren ze dan de wisselkoers van het opnemen?

  En nog een vraag, hoe verdient deze bank dan wel zijn geld…?

  • Dat zal de wisselkoers zijn van het moment van bijschrijven. De N26 verdient geld met de betaalde pakketten die zij aanbieden, een klein bedrag op transacties in vreemde valuta etc. Het grote voordeel dat zij hebben is dat de infrastructuur die zij hebben veel minder kosten met zich meebrengt dat de grote institutionele banken.

 • Is het van bank naar bank overmaken snel bv als ik iets koop van een particulier is dat geld dan gelijk op zijn bank b.v een auto een motor of zo iets .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *