Meest populaire cryptomunten

Wat zijn de meest populaire cryptomunten op dit moment? Uiteraard behoort de Bitcoin tot een van de populairste cryptomunten, maar er zijn degelijk wel andere cryptocurrencies die erg populair zijn. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

Bitcoin

Bitcoin BTC  is veruit de meest bekende cryptomunt. De Bitcoin koers is in 2021 dan ook tot ongekende hoogte gestegen. Hier dien ik toe te geven dat ik dit persoonlijk nooit had verwacht. Als je kijkt naar het Bitcoin nieuws, dan is dit niet altijd positief. Maar niks lijkt de koers van deze cryptomunt nog te kunnen stoppen.

Er zijn experts die verwachten dat de koers ver boven de 100.000€ zal gaan uitkomen. Vanuit dat oogpunt is er dus nog meer dan voldoende groeipotentieel.

De Bitcoin is de grootste cryptomunt ter wereld. Met een market cap die zo rond de 1 biljoen USD schommelt is de munt een gigantisch succes.

Ethereum

Op een tweede plek staat de Ethereum ETH. Met een market cap van $540 miljard dollar en een dagelijks handelsvolume van meer dan een miljard dollar, is dit de op een na grootste cryptomunt.

Wat een belangrijke eigenschap is van de Ethereum, is dat deze deflatoir is. Naarmate er meer transacties worden uitgevoerd, zullen er meer tokens vernietigd worden. Dit zou op termijn een belangrijke rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van de koers van de Ethereum.

Daarnaast wordt de technologie van Ethereum superieur geacht op het gebied van smart contracts. De gebruikte blockchain technologie is ook energiezuiniger dan bij de Bitcoin. 

Ripple

De koers van de Ripple XRP is in vergelijking met de Ethereum en de Bitcoin eigenlijk erg laag.

Op zich maakt dat niet veel uit, wanneer je wilt gaan investeren in cryptocurrency. Of wellicht is zelfs het tegendeel wel waar. Indien de koers van de Bitcoin dient te verdubbelen, dan dient deze boven de 100.000€ uit te komen. 

De Ripple dient slechts een koers van 1,50€ te bereiken om te verdubbelen ten opzichte van het huidige niveau. Gezien het feit dat de all-time high van de Ripple 3,40€ is, lijkt dit zeker niet onmogelijk.

Meest populaire cryptomunten XRP

Van belang is hier om de ontwikkelingen in de rechtszaak, die de SEC heeft aangespannen tegen het bedrijf Ripple, goed in de gaten te houden. De uitkomst van deze rechtszaak kan grote invloed hebben op de koers. Dit kan zowel negatief als positief uitpakken.

Litecoin

De Litecoin LTC zet in op gebruik bij dagelijkse transacties. Transacties worden aanzienlijk sneller uitgevoerd dan dat dit bij de Bitcoin het geval is. Dit maakt de munt aantrekkelijker om bijvoorbeeld in een winkel te gebruiken om de boodschappen af te rekenen.

Voorlopig dient de Litecoin het nog af te leggen tegen de Bitcoin. Veel mensen associëren cryptocurrencies nu eenmaal met de Bitcoin. Dit maakt het lastig om hier tegen te concurreren. 

NEO

2021 is ook voor de NEO een goed jaar geweest. De koers is meer dan verdrievoudigd in vergelijking met het begin van het jaar.

Toch heeft de koers niet het hoogste niveau van begin 2018 kunnen bereiken. Op dat moment was de NEO bijna 120€ waard.

De munt is vooral in Azië erg populair. De munt is dan ook uitgegeven door een bedrijf in Shanghai. Omdat Azië toch een erg belangrijke rol speelt bij de koersontwikkeling van de verschillende cryptomunten, is de populariteit in Azië een groot pluspunt.

Neo

Ook vanuit geopolitiek zou dit weleens een rol kunnen gaan spelen, wanneer China hun eigen crypto wil promoten.

Minder bekende cryptomunten

De bovengenoemde cryptomunten zijn bij veel mensen wel bekend. Dit zijn dan doorgaans ook de meest populaire cryptomunten. Waar je echter heel veel geld mee kunt verdienen, is het vinden van de meest populaire cryptomunten van de toekomst. Dit is echter niet eenvoudig.

Bij veel cryptomunten die worden gelanceerd vind je direct de meest enthousiaste verhalen. In de praktijk zijn er echter maar een beperkt aantal digitale valuta die succesvol worden. 

Er zijn een aantal cryptocurrencies die ik zelf met grote aandacht volg. 

Chainlink

Chainlink (Link) heeft jarenlang een koers genoteerd van zo tussen de 0,10€. en 0,50€.  Midden 2019 is hier verandering ingekomen. In 2021 ging het opeens hard en noteerde de munt boven de 40€. 

Na dit hoogtepunt van de koers is deze wel weer iets gezakt en noteert nu zo rond de 23€.

Veel analisten spreken de verwachting uit dat de koers op termijn boven de 100€ zou kunnen uitkomen. Dan praat je over een winst van 500% ten opzichte van de huidige koers.

Uniswap

De Uniswap (UNI) kocht je aan het eind van het vorig jaar voor nog geen 3€. Inmiddels is deze digitale munt bijna 20€ waard. Het succes van de Uniswap is redelijk technisch. Eenvoudigweg komt het erop neer dat Uniswap het eenvoudiger maakt om Ethereum tokens te verhandelen. Aangezien veel analisten zeer positief zijn over de Ethereum tokens, kan Uniswap hierop meeliften.

Beleggen in cryptocurrencies

Het beleggen in cryptocurrencies is en blijft uitermate risicovol. Zelf al beleg je in de meest populaire cryptomunten, het risico blijft groot. Vergeet hierbij niet dat er geen sprake is van onderliggende waarde. De prijs wordt bepaald op basis van vraag en aanbod. 

Experts bevelen dan ook altijd aan, om niet al jouw geld in cryptocurrencies te investeren. Het is verstandig om beleggingen goed te spreiden en daarnaast ook gewoon een bedrag aan te houden op een spaarrekening. Ook al levert dit weinig tot niks op, het is altijd verstandig om geld achter de hand te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *