Loungekey Pass

Indien je kiest voor het openen van een gratis bankrekening bij Revolut, dan krijg je bij een premium of metal account als extra Loungekey pass toegang. Dit is een extra die je niet krijgt bij het openen van de gratis bankrekening.

Wat zijn airport lounges?

Indien je regelmatig reist dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de airport lounges. Een airport lounge is een plek waar je voorafgaand aan een vlucht terecht kan voor een hapje en drankje. Bovendien zijn er vaak comfortabele stoelen aanwezig en is er doorgaan ook de mogelijkheid om even te douchen of jezelf op te frissen.

Hoe krijg je toegang tot een airport lounge?

Toegang tot een dergelijke lounge krijg je indien je een business class ticket hebt aangeschaft, of je hebt een bepaalde status bereikt binnen het frequent flyer programma bij een luchtvaartmaatschappij. Om een status te bereiken waarmee je toegang krijgt tot een lounge dien je wel behoorlijk wat te vliegen. 

Eigen en gedeelde lounges

Naast dat de vliegmaatschappijen hun eigen lounges hebben zijn er ook onafhankelijke lounges, die door externe bedrijven worden gerund. Deze worden gedeeld met meerdere luchtvaartmaatschappijen. Het is vaak zo dat een luchtvaartmaatschappij van een dergelijke lounge gebruik maakt, indien zij zelf niet zo heel veel vliegen op een bestemming.

Daarbij is het vaak zo dat de eigen airport lounges op het thuis vliegveld veruit de beste zijn. Zo zijn de KLM lounge op schiphol, de British Airways lounge in Londen en de Air France lounge in Parijs uitermate goede lounges. 

Je hebt een ruim aanbod aan snacks en drankjes en wordt er ook ontbijt en lunch geserveerd. Bij de gedeelde lounges is dit aanbod doorgaans iets minder.

De Loungekey pass access van de Revolut bank

Met de lounge key toegang van Revolut ben je in de gelegenheid om een pas aan te schaffen, die je toegang geeft tot een lounge. Het is echter niet zo dat je via Revolut direct onbeperkt gratis toegang hebt tot deze lounges. 

Bij de premium bankrekening van Revolut dien je vanaf het eerste bezoek direct te betalen. Bij de metal bankrekening krijg je één bezoek per jaar gratis. Voor extra bezoeken wordt er vervolgens 22 GBP in rekening gebracht.

Heb je een lange stopover, of ben je erg vroeg op het vliegveld, dan is dit in mijn ogen zeker het geld waard. Heb je slechts een uurtje dat je dient te wachten, dan vind ik het dit geld voor lounge access niet waard. 

Daarnaast zit er behoorlijk wat verschil in de kwaliteit van hetgeen geboden wordt. In sommige lounges is dit erg beperkt, terwijl andere loungen een breed aanbod hebben.

Wat is de toegevoegde waarde van deze Revolut dienst?

Nu zal je misschien denken wat heb ik aan de loungekey pass als service, indien ik voor elk bezoek dien te betalen. Dit is een goede vraag. Persoonlijk vind ik dit ook geen echt groot voordeel wat het aanschaffen van een premium of metal account waard maakt. 

Bovendien zijn er ook op veel vliegvelden wel lounges te vinden waar je ook gewoon een dagpas kan aanschaffen. Dit kost vaak hetzelfde, of is in sommige gevallen zelfs net iets goedkoper. En kan je gewoon de loungekey pass met credit cards betalen.

Het voordeel ligt hem vooral in het gemak. Via de app kan je direct zien waar er een lounge aanwezig is en kan je vervolgens direct via de app een toegangspas aanschaffen. 

Via een QR code kan je dan toegang verkrijgen. 

In totaal zijn er meer dan 1000 vliegveld lounges aangesloten, dus je zal bijna altijd wel een lounge kunnen vinden waar je met behulp van de Revolut lounge key toegang naar binnen kunt. 

Op de loungekey website kan je alle lounges die zijn aangesloten terugvinden.

In mijn opinie is deze dienst dan vooral ook leuk en gemakkelijk maar echt veel toegevoegde waarde heeft het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *