Leaseplan bank

De leaseplan bank biedt alle jaren een hogere rente dan je bij de Nederlandse banken ontvangt. Dit is nog steeds het geval. Daarnaast valt de Leaseplan bank onder het depositogarantiestelsel. Er is dus eigenlijk geen reden om geen spaarrekening te openen bij dit bedrijf. De vraag is echter of dit nog steeds loont.

Het is tegenwoordig lastig om een spaarrekening zonder betaalrekening te openen. De Leaseplan bank is hierop een uitzondering. Zie bieden namelijk alleen spaarproducten aan en geen betaalrekeningen. Hierdoor is een tweede spaarrekening bij deze onderneming een prima alternatief.

Steeds lagere rente

Ook de Leaseplan bank heeft in de afgelopen jaren regelmatig zijn rente verlaagd. Hiermee hebben zij de algemene trend gevolgd. Wel is het zo dat je bij flexibel sparen nog een rente van 0,05% ontvangt.

Erg blij wordt je hier natuurlijk niet van. Maar indien je over een behoorlijk bedrag aan spaargeld beschikt, dan kan je door hier een spaarrekening te openen in ieder geval voorkomen dat je negatieve rente dient te gaan betalen. 

De hoogste rente die je kunt ontvangen bedraagt op dit moment 0,5%. Dan dien je echter wel jouw geld vast te zetten voor een periode van 5 jaar. Blijft de inflatie die we nu kennen op het huidige niveau, dan is over 5 jaar jouw geld echter fors meer waard.

Leaseplan bank rente

Persoonlijk ben ik echter van mening dat de inflatie de komende tijd wel weer zal gaan dalen. Daarentegen is het wel bijna zeker dat de inflatie meer dan 0,5% zal bedragen in de komende jaren.

Alternatieven

Betere alternatieven zal je in Nederland niet snel vinden. Om een hogere rente te ontvangen zal je moeten gaan kijken naar banken buiten Nederland. Zo is er bijvoorbeeld de Franse Renault bank die op een flexibele spaarrekening een rente van 0,25% biedt. Bij de Zweedse Klarna bank bedraagt de rente voor een deposito van 4 jaar op dit moment zelfs 1,7%.

Rekeningen bij genoemde banken zijn te openen via Raisin. Dit is Europa`s grootste spaar platform.  Via dit platform is er inmiddels meer dan 50 miljard Euro ondergebracht bij verschillende Europese banken. Hierbij is het van belang om te vermelden dat aangesloten banken vallen onder het Europese depositogarantiestelsel. Er is dus weinig om je zorgen over te maken.

  • Flexibel sparen met 0,30% rente
  • Termijndeposito rente van maximaal 1,5%
  • Flexibel sparen met 0,25% rente
  • Termijndeposito rente van maximaal 1,7%

Geld lang vastzetten of niet?

Persoonlijk ben ik van mening dat het op dit moment niet verstandig is om geld voor een langere periode vast te zetten. De lage rente is mede veroorzaakt doordat er veel extra geld in  omloop is gebracht. Door de hoge inflatie zal dit moeten gaan stoppen. Hierdoor zal het aanbod van geld afnemen, hetgeen de rente zal doen gaan stijgen. Het zal mij niet verbazen als er op dit gebied op korte termijn al de eerste stappen zullen worden gezet.

Ik zou op dit moment dan ook eerder kiezen voor een vrij opneembare spaarrekening bij de Renault bank dan voor een lange termijn deposito bij een andere aanbieder. Ook al kun je daardoor een behoorlijk hogere rente gaan ontvangen. Hierdoor loop je de kans mis om te profiteren van een hogere rente op het moment dat deze gaat stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *