Kosten geld wisselen

De kosten van geld wisselen zijn behoorlijk hoog. Omdat je tegenwoordig in bijna alle landen van de wereld wel terecht kunt met een pinpas of creditcard, kan je jezelf afvragen of het nog wel noodzakelijk is om geld te wisselen. Ook kan je bijna altijd ter plekke wel pinnen.

Transactiekosten

Steeds vaker zie je voorbijkomen dat je geld kunt wisselen zonder transactiekosten. Laat je echter niet voor de gek houden. De transactiekosten zitten dan gewoon in de gehanteerde wisselkoers verwerkt.

Welke wisselkoers wordt er gebruikt?

Ga je geld wisselen en kijk je je eerst even online wat de koers is van een vreemde valuta, dan zal je schrikken welke koers er bij het wisselen wordt gebruikt. Dit maakt de kosten van geld wisselen zo hoog. Ik kan je hier een aantal voorbeelden geven:

 MuntOfficiële middenkoersWisselkoers GWK TravelexVerschil in %
Amerikaanse Dollar1,13211,03-9,0%
Britse Pond0,85740,78-9,0%
Australische dollar1,58231,37-13,4%
Thaise Baht37,892731,84-16,0%
Turkse Lira15,553613,24-14,9%

Vreemde valuta bestellingen

Ga je op reis naar een land waarvan de valuta niet zo gangbaar is en wil je toch op voorhand beschikken over het buitenlands geld? Dan is het verstandig om deze valuta op voorhand te bestellen. Dit kan bijvoorbeeld bij een gwk travelex vestiging. 

Vergeet echter niet dat je in bijna elk land wel op de luchthaven kan pinnen. Alleen in landen zoals Cuba dien je hiermee uit te kijken. In Cuba ontkom je bijna niet aan het wisselen van geld. Bij een reis naar Cuba is het verstandig voldoende euro`s mee te nemen.

Kijk echter wel uit wanneer je gaat wisselen, zodat je het juiste bedrag in lokale valuta ontvangt. Het komt regelmatig voor dat je niet voldoende geld terugkrijgt in de vorm van de lokale valuta. Zelfs op de luchthaven krijg je niet altijd voldoende geld terug.

 • 8 keer goedkoper dan een bank
 • Volledige transparantie
 • Verstuur geld naar 65 landen
 • Uitstekende waardering op  Trustpilot
 • Ook contant geld op halen
 • Gewaardeerd met 4.6
 • Zonder wisselkoersopslag
 • 4.7 waardering op Trustpilot
 • Aanbieding voor nieuwe klanten
 • Meer dan 4 miljard USD verzonden
 • Open een multicurrency rekening
 • Betalen tegen echte wisselkoers

Multi currency rekeningen

Multi currency rekeningen die worden aangeboden door online banken zijn sterk in opkomst. Dit maakt betalen in het buitenland nog voordeliger. Je kunt dan betalen tegen de echte wisselkoers, zonder opslag of kosten. Bij zowel Wise als ook Wirex kan je een multi currency rekening openen. Een dergelijke rekening openen is zelfs gratis.

Wanneer je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Amerika, dan is dit echt een aanrader. Je zal veel voordeliger uit zijn. Zeker als je ook nog eens uitgebreid gaat shoppen, dan kan je ontzettend veel geld besparen.

Bij Wise dien je wel eenmalig 6€ te betalen om een prepaid creditcard in jouw bezit te krijgen. 

Geld overmaken naar het buitenland

Ga je geld overmaken naar het buitenland? Bekijk dan eens de kosten van een money transfer service zoals Remitly, XE, Wise of Currencyfair. Geld overmaken naar het buitenland is bij deze aanbieders vele malen goedkoper dan bij een bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *