Jongerenrekening openen

Voor elke doelgroep bestaat er wel een specifieke bankrekening. Zo heb je een studentenrekening, zakelijke rekeningen en een betaalrekening voor kinderen. Maar er bestaat ook de speciale jongerenrekening.

Loyaliteit maak jongeren interessant voor een bank

Banken proberen mensen zo jong mogelijk aan zich te binden. Aangezien mensen doorgaans erg loyaal zijn aan hun bank, is het aantrekkelijk om iemand zo jong mogelijk klant te maken. Hierdoor wordt er bij het openen van een jongerenrekening doorgaans een aantal extra`s gegeven, hetgeen het interessant maakt om een bankrekening te openen.

Zo kan je bijvoorbeeld de SNS jongerenrekening geheel gratis openen. Val je in de leeftijdsgroep van 12 tot 25 jaar, dan kan je op die manier profiteren van deze gratis bankrekening. Hetzelfde geldt voor de Rabo jongerenrekening en ook bij de ABN AMRO en ASN kan je als jongere zijnde een gratis rekening openen.

Bij Triodos dien je wel een klein bedrag per maand te betalen. Dit is 1€ per maand. Omdat Triodos zich richt op het duurzaam bankieren, wordt dit bedrag besteed aan het verbeteren van de wereld. 

De goedkoopste bankrekening voor een jongere is dus simpelweg een gratis bankrekening.

Geen specifieke jongerenrekening maar wel een gratis rekening

Banken zoals Revolut bieden geen aparte jongerenrekening aan. Maar aangezien deze bankrekening geheel gratis is, kan je deze bankrekening ook prima gebruiken als jongere zijnde. Hetzelfde geldt voor de N26 bank. Bovendien hebben beide banken een zeer uitgebreide en innovatie app, hetgeen jongeren zeer aanspreekt.

Een ander optie is om te gaan bankieren bij bunq. Bij het openen van een rekening bij bunq kan je maar liefst 25 bankrekeningen openen. Omdat je een aparte bankpas kunt aanvragen voor verschillende rekeningen,kan je op die manier ook eenvoudig een aparte rekening voor jouw kind openen.

Op jonge leeftijd leren omgaan met geld

Wanneer je kind nog geen 18 jaar oud is, dan dient wel een wettelijke vertegenwoordiger de documenten voor het openen van een bankrekening te ondertekenen. In onze opinie is een bankrekening openen voor je kind op jonge leeftijd een verstandige keuze. Op die manier leer je ze al op een jonge leeftijd goed om te gaan met geld. 

Rood staan is beperkt mogelijk bij een jongerenrekening. Dit is in onze opinie een goede zaak. Je wilt kinderen niet al op jongere leeftijd leren om te leven van geleend geld. Daarnaast is rood staan erg duur. Zeker wanneer je dit doet op een een normale betaalrekening. 

Aangezien jongeren toch al geen groot budget hebben om te besteden, zou de rente die je per maand dient te betalen bij rood staan, nog een extra aanslag doen op het te besteden budget.

Alles wat je nodig hebt als jongere zijnde

Contant geld opnemen, mobiel bankieren is standaard inbegrepen bij deze bankrekeningen voor jongeren. Daarnaast kan je altijd wel gebruik maken van een handige app. Dit is natuurlijk ook noodzakelijk voor deze leeftijdsgroep, aangezien zij opgroeien met online bankieren en waarschijnlijk geeneens meer weten hoe je een acceptgiro op papier zou moeten invullen.

Eenvoudig online een jongerenrekening openen

Bijna alle jongerenrekening kun je online openen. Op die manier komt jouw kind voor het eerst in aanraking met de wereld van het online bankieren. Je kan op die manier jouw kind op een veilige manier wegwijs maken met geld. 

Je kan ook de dagelijkse bestedingslimiet zo instellen dat je op die manier zeker weet dat jouw kind niet onverantwoord grote bedragen gaat uitgeven. De standaard limiet is doorgaans 250€ per dag, maar deze kan je zelf of naar beneden of naar boven bijstellen.

 

Onze website is puur informatie, waarmee we nogmaals duidelijk willen maken dat wij niet adviseren of bemiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *