Hoogste spaarrente europa

De spaarrente verschilt van land tot land. Wel is het zo dat in alle landen van Europa de spaarrente historisch laag is. Doordat het tegenwoordig eenvoudig is om ook buiten Nederland te sparen, kan je eenvoudig profiteren van de hoogste spaarrente in Europa.

Weet waar je gaat sparen

Wel is het zo dat je de nodige voorzichtigheid dient te betrachten bij het sparen in het buitenland. Het is raadzaam alleen een spaarrekening te openen bij een bank, welke in het bezit is van een lokale bankvergunning en een bankvergunning van de Europese Unie.. Op die manier weet je zeker dat de bank onder toezicht staat. 

Daarnaast kan je dan in het geval een bank failliet zou gaan, het geld wat je kwijtraakt door een faillissement, terugclaimen bij de overheid, van het land waar de bank gevestigd is. Dit is overigens wel beperkt tot een bedrag van 100,000€ per rekeninghouder per bank.

Eenvoudig een spaarrekening openen in het buitenland

Raisin is een bedrijf dat actief is op sparen over de landsgrenzen. Zij maken het eenvoudig om een spaarrekening bij een buitenlandse bank te openen. Op die manier wordt het eenvoudig om te profiteren van de hoogste spaarrente in Europa. Nadat je jezelf eenmaal hebt geregistreerd bij Raisin, kan je eenvoudig jouw spaargeld stallen bij banken in verschillende landen in Europa. 

Via Raisin kan je profiteren van rentes tot wel 1,5%. In dat geval gaat het om termijndeposito`s. Bij flexibel sparen liggen de rentepercentages lager. 

Ook bij Nederlandse banken is de rente bij deposito`s hoger dan bij een vrij opneembare spaarrekening.

Het is verschil is echter wel erg minimaal. Dan praat je over een paar honderdste van een procent, dat je extra ontvangt bij deposito sparen. 

Een bank die ook erg actief is op dit moment is de Bigbank. Bij deze bank spaar je gewoon in Euro`s, maar profiteer je wel van een hogere rente die op dit moment zo rond maximaal 1,5% bedraagt. 

Spaarrekening buitenland

Alternatieve aanbieders van spaarproducten

In Nederland verschaft Dela op dit moment de hoogste spaarrente. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat Dela niet in het bezit is van een bankvergunning, waardoor het depositogarantiestelsel niet van toepassing is. Dit zie je vaker terugkomen. Indien er een rente van 2% of hoger worden verstrekt, dan is er vaak geen sprake van dekking door het depositogarantiestel. 

De hogere rente is in dat geval een compensatie voor het hogere risico dat je loopt met een dergelijke spaarrekening. In tegenstelling tot wanneer een bank failliet gaat, ben je in dergelijke gevallen gewoon je geld kwijt bij een faillissement. Hierbij dien je voor jezelf de afweging te maken of een hoge spaarrente dit risico waard is. 

Kijk uit voor wisselkoersfluctuaties

De hoogste spaarrente van Europa zorgt ervoor dat jouw spaargeld meer oplevert. Het is echter ook van belang om er rekening mee te houden in welke valuta je de spaarrekening aanhoudt. Door een rekening te openen in een andere valuta dan de euro, loop je een wisselkoersrisico. Ook al ontvang je in dat geval de hoogste rente, dit kan snel teniet worden gedaan door een koersdaling van de munt waarin je spaart. 

De meeste banken in Europa bieden een euro spaarrekening aan, maar in bijvoorbeeld Oost Europese landen zou het ook om een lokale valuta kunnen gaan. In dat geval loop je het risico dat de waarde van een lokale munt daalt. Het voordeel dat je geniet, door de hoogste spaarrente van Europa, kan dan snel weer teniet worden gedaan door het wisselkoersverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *