Hoe krijg ik mijn financiën op orde

Wanneer je worstelt met de vraag, hoe krijg ik mijn financiën op orde, dan hebben wij voor jou een aantal handige tips, om je financiën op orde te krijgen.

Financiële buffer opbouwen

Het allerbelangrijkste is het opbouwen van een financiële buffer. Een saldo op een spaarrekening waar je op terug kunt vallen, wanneer dit noodzakelijk is. Gaat bijvoorbeeld de wasmachine stuk, dan is het uitermate prettig als je voldoende geld op een spaarrekening hebt staan, waar je dit van kunt betalen.

Het geheim van het opbouwen van een buffer is dat je dit met kleine bedragen kunt doen. Wanneer je maandelijks 50€ opzij zet, dan heb je na verloop van tijd toch een aardig bedrag achter de hand. Door wellicht een keer minder uit eten te gaan kan je dit al bereiken. Maar dan dien je dit ook echt te doen. Je dient de juiste keuzes te maken.

Hoe krijg ik mijn financiën op orde? Verschillende spaarpotjes maken!

Het verdelen van geld over verschillende spaarrekeningen of bankrekeningen is ook erg zinvol. Zelf gebruik ik een aparte rekening voor de vaste lasten, zoals de zorgverzekering, elektriciteit en dergelijke. 

Aan het begin van elke maand, is het eerste wat ik doe, geld overboeken naar deze aparte rekening, waarvan deze rekeningen kunnen worden betaald. Dit is geld wat je niet aan andere zaken kunt uitgeven, waardoor het ook beter is om dit direct apart te zetten. Hiervoor gebruik ik een gratis bankrekening.

Zo kom je niet in de verleiding om het geld aan iets anders uit te gaan geven. Wel dien je eerst jouw uitgaven op een rij te zetten, om zodoende effectief verschillende bankrekeningen of spaarrekeningen te openen.

Kritisch naar jouw uitgaven kijken

Het kritisch kijken naar de uitgaven die je doet, zal er bijna altijd toe leiden dat je wel iets kunt schrappen. Of dat je wellicht iets kunt besparen.

Zo kan het overstappen naar een andere internetprovider je een behoorlijke korting opleveren. Hier hoef je weinig voor te doen. En zelfs als je niet wilt overstappen, bel dan eens met de internetprovider of ze jou geen goede aanbieding kunnen doen. Dit is bijna altijd mogelijk als je dan een nieuw jaarcontract afsluit. De besparing hierbij kan al snel oplopen tot meer dan honderd euro. En dat slechts met één telefoontje. Ook dit helpt om jouw financiën op orde te krijgen.

financiën op orde krijgen

Hoeveel heb je maandelijks nodig

Je dient jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen. Hierbij dien je jouw uitgaven af te stemmen op hetgeen er binnenkomt. Er zou niet meer mogen uitgaan dan dat er binnenkomt. En eigenlijk dient er nog iets over te blijven, zodat je ook nog kunt sparen. Ook al is dat vandaag de dag voor veel mensen erg lastig, op lange termijn is dit toch echt noodzakelijk. Structureel de uitgaven bijhouden is een must. 

Ben je niet in staat om balans te brengen in de inkomsten en uitgaven? Dan zou je hulp moeten gaan zoeken. Hiermee moet je ook niet te lang wachten.  Des te langer je wacht, des te groter de financiële problemen zullen worden en des te moeilijker het wordt om dit op te lossen. Speel je al langer met de vraag, hoe krijg ik mijn financiën op orde, neem dan zo snel mogelijk actie.

Een app gebruiken

De financiën op orde brengen met een handige app kan ook. Je kunt verschillende apps downloaden, die je helpen om inzicht te krijgen en te behouden in jouw uitgaven. Grip is op dit gebied een erg populaire app. Deze app helpt je om jouw uitgaven te categoriseren.

Dit zou ik iedereen aanraden. Zelfs als je geen problemen hebt om rond te komen. Door gebruik te maken van een app maak je dit eenvoudig. Je hebt dan als het ware direct jouw administratie op orde.

Gebruik je liever geen app, maak dan een overzicht in bijvoorbeeld excel. Een overzicht heb je namelijk altijd nodig. 

Wanneer jouw geldzaken op orde zijn, dan geeft dit veel gemoedsrust. Ook weet je dan wat je per maand nodig hebt om van te leven. Wel dien je dan te kijken wat je echt nodig hebt. 

Ik hoop dat onze tips je zullen helpen jouw financiën op orde te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *