Je wilt gebruik maken van de mogelijkheid om goedkoop geld over te maken in bijvoorbeeld Amerikaanse dollars. Maar ook als je bijvoorbeeld geld dient over te maken in minder gangbare valuta, zoals de Nieuw Zeelandse dollar, dan biedt Transferwise uitkomst. Maar hoe gebruik je Transferwise nu eigenlijk? Wij hebben het hieronder stap voor stap uitgelegd. Stop vandaag nog met het onnodig betalen van hoge kosten voor overboekingen in vreemde valuta.
Inhoudsopgave
Het gebruik van Transferwise uitgelegd
Uiteraard dien je eerst naar de website van Transferwise te gaan om te beginnen met de overboeking. Hier dien je de .com extensie te gebruiken. Wanneer je op de website arriveert zal je zien dat de extensie .com/nl zal zijn. Er is nog geen Nederlands domein beschikbaar en daardoor is de website alleen te gebruiken in het Engels, of eventueel in het Duits of Frans.
Het selecteren van het bedrag dat je wilt overmaken
Bij een volgende keer dat je gebruik maakt van de website, kan je dan simpelweg gewoon inloggen en nog sneller profiteren van de lage kosten voor het overboeken van vreemde valuta. En vergeet niet, ook voor het overboeken van een klein bedrag kan je ontzettend veel geld besparen.
Wanneer je gebruik maakt van een gratis bankrekening van bijvoorbeeld Revolut, dan kan je via de app die bij deze bankrekening hoort automatisch gebruik maken van de service van Transferwise. De vraag hoe gebruik je Transferwise zouden wij van de goedkoopste bankrekening dus ook kunnen beantwoorden met door het gebruik te maken van een bankrekening bij N26 of Revolut.
Het bepalen van het over te maken bedrag
Vervolgens kom je terecht op het scherm zoals dit hieronder staat.
De website neemt de gegevens over zoals je deze op de homepage had ingevuld. Wil je toch een ander bedrag overmaken dan is dat geen enkel probleem. Wil je bijvoorbeeld honderd dollar overmaken, dan zal je even moeten spelen met de bedragen om exact op het bedrag van 100 dollar uit te komen.
Wat ik zelf doe in dit geval is om eerst het bedrag van 100 dollar in te vullen en dan te bekijken hoeveel euro de ontvanger zal ontvangen.
Vervolgens neem ik dat bedrag over in het eerste veld. Er zal dan een kleine afwijking zijn van een paar centen, hetgeen je dan dient aan te passen. Echter in dit geval heb je wel direct een indicatie wat betreft het bedrag in euro`s wat benodigd is.
Het invullen van jouw persoonlijke gegevens en het over te maken bedrag
De volgende stap is een keuze maken of het gaat om een zakelijke of privé overboeking. In dit geval heb ik zelf gekozen voor een privé overboeking.
Vervolgens dien je jouw persoonlijke gegevens in te vullen, zoals naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer.
Invoeren van de gegevens van de ontvanger
Indien je dat allemaal gedaan hebt, dan wordt het tijd om de ontvanger te selecteren. Indien je dit gedaan hebt, dan dien je naast de data zoals naam en woonplaats ook de bankgegevens in te voeren.
Voor banken in Amerika kan dit soms complex zijn, omdat je te maken krijgt met een routing nummer, hetgeen we niet kennen in Nederland. Dit staat echter op de bankkaart van de ontvanger. Dit zal je dan even moeten navragen bij degene naar wie je het geld wilt versturen.
Er is echter ook checkbox met “I Know their bank details”. Wanneer je deze niet aanvinkt, dan krijg je de optie om een email te laten versturen naar de ontvanger van het geld. De ontvanger zal dan zijn of haar bankgegevens dienen door te geven. Doet deze persoon dit niet tijdig, dan zal de transactie worden geannuleerd en krijg je jouw geld weer terug.
Alles nog even controleren en vervolgens betalen
Indien je dit allemaal hebt ingevuld, dan krijg je nog een scherm waar alles nog eens wordt samengevat. Indien alles klopt, dan kan je dit bevestigen en dan kom je terecht in het scherm waar je kunt betalen voor jouw betaalopdracht.
De betaling geschiedt dan in Euro`s. Nadat je dit gedaan hebt, dan zal het geld in de lokale valuta de volgende werkdag op de lokale bankrekeningen staan.
Zeker voor overboekingen naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, ofwel Groot Brittannië, kan je heel eenvoudig geld besparen. Maar ook als je bijvoorbeeld Australische dollars dient over te maken zal de besparing enorm oplopen.
Stop direct met het betalen van torenhoge kosten
Zo eenvoudig is het besparen op de kosten van een overboeking in vreemde valuta
In onze ogen werkt dit allemaal super eenvoudig en is alles vanzelfsprekend. Het enige waar je even op dient te letten zijn de gegevens van de buitenlandse bankrekening.
Dit is echter ook het geval indien je geld gaat overmaken via bijvoorbeeld de ABN AMRO of de ING. Alleen is het verschil dat je dit dan veel meer geld gaat kosten. Banken rekenen nu eenmaal torenhoge kosten wanneer je geld overmaakt in vreemde valuta.
Hetgeen je krijgt te zien wat je dient te betalen in euro`s is bij Transferwise het totaalbedrag.
Er is geen sprake van extra kosten of verborgen kosten in de vorm van een wisselkoers opslag of dergelijke. Bij Transferwise rekenen ze geen extra opslag op de wisselkoers.