Hello Bank de Belgische online bank

De Hello bank is nog niet zo heel erg bekend. Deze innovatieve, mobiele bank maakt onderdeel uit van BNP Paribas Fortis. Hieraan kan je direct zien dat het om een professionele partij gaat en dat dit niet zomaar een online bank uit een of ander land is. 

Wie of wat is de Hello bank?

Deze in 2016 opgerichte bank richt zich geheel op de markt voor mobiel bankieren. De zichtrekening, hetgeen je kan vergelijken met wat wij in Nederland de betaalrekening noemen, is geheel gratis. Bovendien krijg je bij het openen van een zichtrekening ook nog eens twee betaalkaarten gratis.

Een gratis bankrekening voor binnen de EER-zone

Betalen en geld opnemen binnen de EER-zone is gratis. De EER- zone bestaat uit de landen van de Europese Unie plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

Wel een wisselkoersopslag bij betalingen in vreemde valuta

In tegenstelling tot de N26 bank wordt er wel gewerkt met een koersopslag bij het betalen in vreemde valuta. Deze opslag bedraagt 1,63%. Dit is een percentage wat zich verhoudt tot de wisselkoersopslag bij andere banken. 

Sparen, lenen en verzekeren is ook mogelijk

Wat de Hello bank onderscheidt van een online bank zoals de Revolut is dat je ook een spaarrekening kan openen. Bovendien kan je ook geld lenen en verzekeringen afsluiten. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de bestaande relatie met BNP Paribas Fortis.

Alleen voor inwoners van België

Tot op heden kunnen alleen inwoners van België gebruik maken van de gratis bankrekening bij de Hello bank. 

Op zich is dit vreemd omdat deze bank zich richt op de markt van online bankieren, waar ook banken zoals N26, Revolut en bunq zich oprichten. Hiermee beperk je direct het aantal potentiële klanten.

Voor inwoners van België is het echter een goede optie om een gratis bankrekening te openen. Op die manier profiteer je van de voordelen van gratis bankieren. Het nadeel is echter wel de wisselkoersopslag die je dient te betalen.

Transferwise om de kosten voor vreemde valuta te beperken

Voor het doen van bankbetalingen kan je dit opvangen door gebruik te maken van Transferwise. Op deze manier voorkom je de wisselkoersopslag en bovendien kan je ook gewoon gratis een account openen bij Transferwise.

Voor het doen van geldopnames buiten de EER- zone ontkom je echter niet aan deze kosten. 

Kom je nauwelijks buiten deze EER-zone dan is dit echter niet zo van belang. Is dit wel het geval, dan is dit in onze opinie echter wel een belangrijk nadeel van deze bankrekening.

Kosten zijn leeftijdsafhankelijk

Naast de gratis debetkaarten kan je ook een prepaid creditcard aanvragen. Voor gebruikers tot 28 jaar is dit gratis. 

Gebruikers die ouder zijn dienen hiervoor 25€ te betalen. Voor dit bedrag krijg je dan wel de beschikking over een prepaidkaart die 2 jaar geldig is. 

Wil je daarnaast ook een virtuele kaart aanvragen, dan wordt hiervoor 15€ extra in rekening gebracht.

Ook voor de kosten van het opnemen van geld wordt er een onderscheid gemaakt tussen de verschillende leeftijdsgroepen. Tot 28 jaar kan je gratis geld opnemen met de prepaid kaart en voor boven de 28 jaar wordt hiervoor een bedrag van 3€ in rekening gebracht.

Onze conclusie

In onze opinie is de Hello bank een goed initiatief van de BNP Paribas Fortis om op deze manier een gratis betaalrekening aan te bieden. 

Voor mensen die toch graag een bankrekening openen bij een bekende bank, dan is de Hello bank in onze opinie een goed alternatief. Het is een goedkope bankrekening maar in onze opinie niet geheel gratis.

Persoonlijk hebben wij echter toch de voorkeur voor de N26 en Revolut, met name door het niet toepassen van een wisselkoersopslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *