GWK mr pay

Steeds minder banken bieden de mogelijkheid om contant geld op een bankrekening te storten. Alleen traditionele banken zoals de Rabobank, ABN AMRO, ING en in sommige gevallen de Regiobank bieden deze mogelijkheid. Door sommige banken wordt Mr Pay van het GWK gebruikt om de mogelijkheid tot geld storten mogelijk te maken.

Geld storten bij de SNS bank

Bij de SNS is contant geld op de bankrekening storten mogelijk. Je kan dit doen door GWK mr pay te gebruiken. 

Op die manier kan je op een kantoor van het GWK contant geld overmaken naar de bankrekening. Dat wil zeggen, je maak thet eerst over naar het GWK, waarnaar het geld wordt doorgestort naar jouw SNS rekening. Dit houdt in dat het geld niet direct op jouw bankrekening zal staan. Dit zal pas de volgende werkdag het geval zijn.

Verwacht vragen bij storten van grote bedragen

Een medewerker van het GWK is echter wel verplicht om vragen te stellen indien je een groot bedrag aan contant geld wilt storten. Dit uit oogpunt van het witwassen van geld. 

Indien je meer dan 10,000€ contant stort, bestaat er bovendien een meldplicht. Contante betalingen worden steeds schaarser en zeker indien het om grote bedragen gaat.

In het geval dat een medewerker van Mr Pay van het GWK deze richtlijnen niet volgt, dan kan er in het ergste geval medewerking aan witwassen ten laste worden gelegd.

Neem bewijsstukken mee indien je deze hebt

GWK mr pay vragen

Heb je een bewijsstuk dat aantoont waarom je een groot bedrag contant hebt ontvangen, wat je via Mr Pay van het gwk op jouw bankrekening wilt storten, dan is het verstandig om dit bewijsstuk mee te nemen. 

Dit voorkomt verdere vragen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een vrijwaringsbewijs voor een auto, een bevestiging dat je iets via Marktplaats hebt verkocht en ga zo maar door.

De kosten van het gebruik van Mr Pay van het GWK

Mr Pay van het GWK berekent geen extra kosten voor het storten van het geld op jouw eigen betaalrekening bij de SNS. 

Ook al worden er geen extra kosten berekend voor het overboeken, geld storten op je eigen rekening via het GWK met gebruik van Mr Pay is niet goedkoop. 

De transactiekosten bedragen een minimum van  9,50€. Het percentage wat aan transactiekosten wordt berekend is 3%. 

Bij bedragen van meer dan 300€ ga je dus nog meer dan deze 9,50€ betalen. Stel je stort 3,000€, dan betaal je maar liefst 90€ aan transactiekosten. Het maximum van de transactiekosten is overigens wel vastgesteld op 100€.

Mr Pay is alleen voor Nederlandse bankrekeningen

Inmiddels kan je Mr Pay ook gebruiken voor het storten van geld op een rekening bij bunq. Het dient echter wel altijd om een Nederlands bankrekening te gaan. Geld storten op een bankrekening bij N26 of op een rekening bij de Openbank zal niet mogelijk zijn. Het criteria is dat het IBAN nummer met NL dient te beginnen.

Contant geld storten bij de N26 bank

Helaas kan je Mr Pay dus niet gebruiken voor een storting van contant geld op een rekening bij de N26. In Duitsland is het mogelijk om geld te storten via Barzahlen. Dit is een methode waarbij je bij een winkel geld kan storten op jouw bankrekening. 

Woon je dicht bij de grens met Duitsland, dan is dit het overwegen waard indien je jouw contante geld op een bankrekening wilt storten. Deze methode waarbij je 1,5% aan transactiekosten dient te betalen is behoorlijk goedkoper dan Mr pay van GWK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *