Grip app

De Grip app is een gratis app van de ABN AMRO. Deze app je kan gebruiken om inzicht te krijgen in jouw uitgaven. Het mooie van deze app is dat deze ook met een andere bankrekening te gebruiken is. Dit digitale huishoudboekje helpt je jouw uitgaven onder controle te houden.

Inzicht in uitgaven is ontzettend belangrijk

Inzicht in uitgaven is in onze opinie erg belangrijk. Bijna iedereen heeft wel eens meegemaakt dat je jezelf afvraagt waar je jouw geld aan uit hebt gegeven. Voor je gevoel heb je namelijk helemaal niet zoveel geld uitgegeven.

Door het gebruik van de Grip app worden inkomsten en uitgaven automatisch toegekend aan categorieen. Deze categorieën zijn bijvoorbeeld hypotheek, boodschappen, restaurant, elektriciteit en nog vele anderen. 

De intelligente software kent vervolgens de uitgaven toe aan een bepaalde categorie. De Grip app geeft je op die manier snel een overzicht in de uitgaven die je doet. Hierdoor kan je direct zien hoeveel geld je bijvoorbeeld hebt uitgegeven aan kleding. 

Grip verdeeld uitgaven naar categorieën

Het is uiteraard van belang dat uitgaven in de juiste categorie worden geplaatst. Anders verliest een dergelijk overzicht aan waarde. Bepaalde uitgaven worden standaard aan een categorie toegekend. Je hebt echter de mogelijkheid om deze kosten in een andere categorie te plaatsen. 

Eigen categorieën aanmaken is niet mogelijk

Het is helaas niet mogelijk om een eigen categorie aan te maken. Aan de andere kant zijn er wel een groot aantal categorieën beschikbaar. Maar zou je bepaalde kosten nog verder gespecificeerd willen hebben en lukt dat niet met de bestaande categorieën, dan is dat helaas niet mogelijk.

Hoe ga je aan de slag met dit digitale huishoudboekje?

Om aan de slag te gaan dien je de app te downloaden. Vervolgens dien je jouw bankrekening te koppelen aan de app. Dit hoeft niet perse een bankrekening bij de ABN AMRO te zijn. Ook al heb je een bankrekening bij bijvoorbeeld de Rabobank, SNS, ING of zelfs bunq, dan kan je nog gebruik maken van de app.

De gegevens van deze banken kunnen namelijk worden ingelezen.

Omdat het hier om een app gaat, dien je te beschikken over een mobiele telefoon. Jouw mobiele nummer wordt gebruikt om een activatiecode te sturen. Vervolgens voor je de activatiecode in om grip te activeren. Daarna dien je een 6 cijferige pincode te kiezen om de app te beveiligen.

grip app beginnen

Hoe zit het met de veiligheid?

De veiligheid is uiteraard erg belangrijk. Je werkt uiteindelijk met bankgegevens en dat is zeer betrouwbare informatie. De gegevens worden beveiligd door de pincode die jezelf dient in te geven. Daarnaast dien je per bankrekening toestemming te geven om de gegevens in de app te verwerken. 

Zorg er wel voor dat je het juiste mobiele nummer opgeeft. Je krijgt op dit nummer een sms met activatiecode. Geef je per ongeluk een verkeerd nummer op, dan zal je de activatiecode niet ontvangen. Vul de activatiecode ook juist in, om op die manier de app te kunnen gebruiken.

Verschillende bankrekening toevoegen

Maak je gebruik van meerdere bankrekeningen, dan kan je deze allemaal toevoegen. Op die manier krijg je een totaaloverzicht van de uitgaven. Van bovengenoemde banken worden afschrijvingen automatisch geladen. En is er een keer een bedrag op een verkeerde categorie geboekt, dan kan je via de opt out optie de categorie eenvoudig aanpassen.

Heb je een ABN AMRO creditcard, dan kunnen ook deze gegevens worden ingelezen. Deze ics creditcard is compatibel met de app. Op die manier kan je alle uitgaven bijhouden. 

Gegevens van andere creditcards, zoals bijvoorbeeld een American Express kan je helaas niet inlezen, zodat je de uitgaven die je hier meedoet niet automatisch kan toekennen aan een categorie.

Nadat je alle uitgaven inzichtelijk hebt gemaakt, kan je gaan bekijken of je ergens geld kunt besparen

De Grip app is een apart product, wat je bijvoorbeeld niet direct terugziet bij het mobiel bankieren. Je dient deze app apart te downloaden vanuit Google Play of de Ios versie via de Apple store.

Het instellen van budgetten

Naast het bijhouden van wat je nu per maand uitgeeft, kan je ook budgetten instellen. Op het moment dat je een budget dreigt te overschrijden krijg je een melding. Dan is het uiteraard aan jezelf wat je hiermee wilt doen. 

Stop je geld uit te geven aan de categorie waar je het budget hebt overschreden, of neem je deze melding voor lief. Grip zet de uitgaven overzichtelijk op een rij, maar kan uiteindelijk niet voorkomen dat je meer geld uitgeeft dan dat je daadwerkelijk zou willen.

In onze opinie is de grip app een goede aanvulling op de bankieren app. Zeker indien je van meerdere bankrekeningen gebruik maakt, dan heeft het gebruik van deze app veel voordelen. En bovendien is het gebruik geheel gratis.

2 Thoughts on “Grip app”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *