Gratis online bankrekening openen

Tegenwoordig heeft iedereen een bankrekening nodig. Een gratis online bankrekening openen is echter iets waar nog niet veel mensen voor kiezen. 

De kosten van meerdere bankrekeningen

Veel mensen zijn zelfs in het bezit van meerdere betaalrekeningen. Hiervoor dienen zij elke maand betalen en daarnaast hebben de meeste mensen ook nog één of meerdere spaarrekeningen. 

Een betaalrekening is doorgaans echter niet gratis. Des te meer betaalrekeningen je aanhoudt, des te meer je dient te betalen. Wanneer mensen een betaalrekening uitkiezen, wordt er vaak niet gelet op de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht.

Waar kan je een online bankrekening openen zonder kosten?

Een gratis online bankrekening openen doe je bijvoorbeeld bij de N26 bank. Bij deze bank kan je geheel gratis een bankrekening openen. En gratis betekent ook dat er geen maandelijkse kosten in rekening worden gebracht.

Hetzelfde gaat op voor Revolut. Hier hoef je niet te betalen voor het openen van een bankrekening. En ook wordt er niet maandelijks een bedrag in rekening gebracht.

Mensen zijn huiverig om  een rekening bij een nieuwe bank te openen

Veel mensen zijn huiverig om over te stappen van een bank waar ze al jaren hun bankzaken regelen. Op zich wel te begrijpen, want je geeft toch jouw geld in handen van een bedrijf. En dat doe je natuurlijk het liefst bij een bedrijf wat je vertrouwt, of waar je al lang ervaring mee hebt.

De zekerheid met het depositogarantiestelsel

Echter, sinds de komst van het depositogarantiestelsel is er veel veranderd. Elke bank in de Europese Unie, die in het bezit is van een bankvergunning, valt automatisch onder dit stelsel. Dus eigenlijk is er niet veel om je ongerust over te maken.

Wel is het natuurlijk zo, dat indien er iets mis gaat met een bank en deze gaat failliet, dan kan het afhankelijk van het land waar de bank gevestigd is, een langdurig proces zijn om jouw geld terug te krijgen.

De Europese Unie ziet hier echter wel op toe dat dit ook  echt gaat gebeuren. Dus je moet in sommige gevallen even geduld hebben maar je zal je geld terugkrijgen. Ga je een gratis online bankrekening openen bij een bank die in het bezit is van de benodigde bankvergunningen, dan heb je deze zekerheid ook.

Goedkoop bankieren buiten de SEPA zone

Dus eigenlijk is er niets wat je tegenhoudt om een dergelijke gratis rekening te openen. 

Integendeel. Een gratis online bankrekening biedt nog andere voordelen. En dan met name op het gebied van geld overmaken en ontvangen van buiten de SEPA zone. 

Doordat zowel de N26 als ook Revolut gebruik maken van Transferwise, is dit vele malen goedkoper dan bij bestaande en traditionele banken.

Veel keuze bij Nederlandse banken maar geen gratis betaalrekeningen

Bij het openen van een bankrekening heb je keuze uit veel banken. Zo zijn er de Nederlandse banken zoals de Triodos bank, ASN bank, ABN AMRO of je kan kiezen voor SNS betalen. 

Wat al deze grote banken gemeen hebben is dat het niet mogelijk is om een gratis betaalrekening te openen. 

Je zal elke maand dienen te betalen. Hetgeen je per jaar kwijt bent voor een bankrekening valt op zich wel mee. Maar toch kan je dit bedrag eenvoudig besparen. Een gratis online bankrekening openen bespaart je toch eenvoudig een paar euro per maand. 

Een gratis online bankrekening openen doe je binnen een paar minuten

Het openen van een gratis online bankrekening is eenvoudig en snel. Dit doe je geheel online en binnen enkele werkdagen heb je vervolgens al jouw bankkaart in jouw bezit. Dit is in de vorm van een debit mastercard, die helaas niet overal in Nederland wordt geaccepteerd. 

Bij de N26 bank is het echter tegenwoordig ook mogelijk om na het openen van de bankrekening een maestro kaart aan te vragen waarmee het wel mogelijk wordt om de kaart overal in Nederland te gebruiken. Dit is het voordeel van het openen van een bankrekening bij een nieuwe bank.

Mobiel bankieren via een app op de telefoon

Om te kunnen bankieren dien je een app op je telefoon te installeren. Het in het bezit hebben van een smartphone is dan ook een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van een gratis online bankrekening. 

Echter, iedereen in Nederland is tegenwoordig wel in het bezit van een smartphone, dus in de praktijk zal dit geen probleem zijn.

Een gezamenlijke rekening openen is niet mogelijk

Daarnaast zijn de gratis online bankrekeningen naamgebonden. Een gezamenlijke rekening openen is daarom ook niet mogelijk. Je kan natuurlijk wel de gratis bankrekening samen gebruiken, maar deze zal op naam van 1 persoon staan. 

Ook  al kies je voor de goedkoopste bank binnen de bekende grote Nederlandse banken, je zal altijd dienen te betalen voor het openen en aanhouden van een bankrekening. 

Dus waarom niet gewoon kiezen voor de gratis optie bij de N26 of Revolut?

2 Thoughts on “Gratis online bankrekening openen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *