Gratis bankrekening

Er zijn behoorlijk wat veranderingen gaande op het gebied van bankieren. Zo is het tegenwoordig mogelijk om een gratis bankrekening te openen. Toch lees je hier nog niet heel erg veel over. Dat is in onze opinie eigenlijk best jammer. Je kan met een gratis bankrekening toch makkelijk het nodige geld besparen.

Een bankrekening voor niks, hoe kan dat?

Dat hebben we grotendeels te danken aan de nieuwe initiatieven die geïnitieerd zijn door de Europese Unie. Door bijvoorbeeld het invoeren van het IBAN systeem zijn overboekingen veel simpeler geworden. Hierdoor zijn de kosten verbonden aan overboekingen ook drastisch verminderd.

En dit heeft de deur geopend voor nieuwe banken. Deze nieuwe banken zijn veelal online banken, die voortrekkers zijn op het gebied van digitaal bankieren. Daarnaast zijn deze banken vooruitstrevend en gebruiksvriendelijk. In Nederland is Moneyou een relatief goedkope bank. Online vind je echter geheel gratis banken.

 Een gratis bankrekening openen kost je doorgaans slechts een paar minuten. En ook als je in Nederland woont, kan je gewoon profiteren van deze gratis bankrekeningen. Wij hebben een bank vergelijking gemaakt tussen de voor ons meest in het oog springende nieuwe banken.

De N26 bank, Duitse innovatie

Dit is in onze ogen de voorloper op het gebied van het nieuwe bankieren. Het gaat hier om een Duitse bank, wat wel zo prettig is uit oogpunt van betrouwbaarheid. Want je kan veel over Duitsers zeggen, maar ze zijn doorgaans wel betrouwbaar. 

Gratis bankrekening N26

Inmiddels kun je deze bank in heel Europa terugvinden. Dat wil zeggen online. Bankkantoren hebben zij niet, dus deze zal je dan ook niet tegenkomen.

Je kunt bij de N26 bankieren met het gebruik van de mobiele app of via de website. Het overboeken gebeurd via IBAN nummers zoals dit inmiddels vertrouwd is.

Is deze bank betrouwbaar?

De Duitse bankwetgeving is vergelijkbaar met de wetgeving in Nederland. Ook zij hebben een toezichthouder, de Bafin, zoals we in Nederland de AFM kennen. 

De N26 bank is in het bezit van de bankvergunning van deze Duitse toezichthouder. Het welbekende depositogarantiestelsel is een Europees initiatief. Dit houdt in dat jouw banktegoeden op de gratis betaalrekening van de N26 bank, net zoals bij de bekende Nederlandse banken, tot een bedrag van 100,000€ zijn gedekt.

Doordat de kosten van een groot kantorennetwerk achterwege blijven bij de N26 bank, kunnen zij goedkoop opereren. En dit voordeel wordt grotendeels teruggeven aan de klant. 

Dit is dan ook terug te zien in de enorme groei die deze bank heeft doorgemaakt. Ze naderen inmiddels 1 miljoen klanten in heel Europa en het ziet er niet naar uit dat deze groei binnenkort zal stoppen.

De gratis basis rekening van de N26 bank

Een standaard bankrekening kan je geheel gratis openen bij de N26 bank. In dit pakket zit een gratis betaalrekening met bijbehorende pas en eventueel een prepaid creditcard

Dit zijn zaken waarvoor je in Nederland bijna altijd dient te betalen. Zeker een prepaid creditcard is eigenlijk nooit gratis. Ze werken samen met Mastercard, die dan ook de uitgever is van deze prepaid creditcard.

Gratis betaalrekening N26

Zakelijk gebruik van de gratis bankrekening

De rekening staat op naam van een persoon. Er worden geen prepaid creditcards uitgegeven op een bedrijfsnaam. Voor grotere ondernemingen is dit een nadeel. 

Voor een freelancer of een ZZP`er is dit in de praktijk geen probleem. Je zou deze bank dus ook kunnen zien als de goedkoopste zakelijke rekening, in ieder geval voor kleine ondernemers. 

Onze eigen ervaring met de N26 bank

Het openen van een betaalrekening vonden wij erg prettig, eenvoudig en snel. Dit kost je slechts een paar minuten en er komt geen rompslomp aan te pas. Dit gaat dus veel sneller dan bij bijvoorbeeld de ABN AMRO of ASN bank.

De prepaid creditcard is een leuke extra en dat helemaal gratis en voor niks. Ook de app en de website versie vinden wij erg overzichtelijk en handig in gebruik. Daarnaast is het natuurlijk een prettig gevoel dat het saldo gedekt is door het depositogarantiestel. 

Eigenlijk is er op die manier weinig verschil met een Nederlandse bank. Het enige is dat je niet bij een kantoor kan binnenlopen. Maar daar kwamen we de laatste tijd toch al niet meer, dus dat zien wij ook niet als een gemis. Daarnaast is het niet mogelijk om een gezamenlijke rekening te openen. Althans nog niet op dit moment. 

Een gratis bankrekening van Transferwise

Ook Transferwise is een relatief nieuw bank. In dit geval gaat het om een Engelse bank. Dan moeten we er natuurlijk direct bijvertellen, dat de Brexit eventueel gevolgen kan hebben voor het depositogarantiestelsel. 

Betaalrekeningen in verschillende valuta bij Transferwise

Ook Transferwise werkt net zoals de N26 bank met IBAN nummers. Wanneer je een rekening opent krijg je een Euro rekening met het bijbehorende IBAN nummer. Wat echter onderscheidend is, is dat je ook een rekening in Britse Ponden of Amerikaanse Dollars kan openen.

Hierdoor kan je aanzienlijk besparen op koersverliezen. Door gebruik te maken van de US dollar rekening kun je eenvoudig in Dollars betalen. Je zou het eventueel zelfs kunnen gebruiken als speculatie middel, indien je verwacht dat er koersdalingen of stijgingen gaan plaatsvinden.

Een ideale bank voor remote freelancers

Transferwise is een goede en ook aan populariteit winnende optie. Vooral bij bijvoorbeeld freelancers, die remote werken en betalingen van buiten de eurozone ontvangen. 

Transferwise

Indien je jezelf laat uitbetalen op een Nederlandse bankrekening vanuit Amerika, dan betaal je nog steeds aanzienlijke kosten. 

Bij Transferwise zijn deze kosten bij buitenlandse overboekingen echter minimaal. 

Een ideale bank voor remote freelancers

Transferwise is een goede en ook aan populariteit winnende optie. Vooral bij bijvoorbeeld freelancers, die remote werken en betalingen van buiten de eurozone ontvangen. 

Indien je jezelf laat uitbetalen op een Nederlandse bankrekening vanuit Amerika, dan betaal je nog steeds aanzienlijke kosten. Bij Transferwise zijn deze kosten bij buitenlandse overboekingen echter minimaal. 

Sterke groei en favoriet bij investeerders

Inmiddels hebben ze al meer dan 5 miljoen klanten en wordt maandelijks 4 miljard Euro overgemaakt via Transferwise. Het zal dan ook geen verwondering wekken dat grote investeringsmaatschappijen hebben geïnvesteerd in Transferwise. Ze hebben het internationale betalingsverkeer inmiddels aardig op zijn kop gezet.

Overzichtelijk en eenvoudig

Het openen van een account gaat gemakkelijk online. Hierbij ontvang je dan een gratis debit mastercard om contant geld te kunnen opnemen. En ook om te betalen in winkels of bijvoorbeeld hotels.

Monese, een gratis aanbieder vanuit Engeland

Deze bank laat zich redelijk vergelijken met de N26 bank. Ook hier kan je eenvoudig online een gratis bankrekening openen. Monese is een Engelse bedrijf, waardoor zij naast een bankrekening in Euro`s ook een rekening in Engelse ponden aanbieden. 

Een gratis bankrekening in Britse Ponden

Dus niet alleen een gratis bankrekening maar ook gratis rekeningen in vreemde valuta is mogelijk bij Monese.

Monese gratis rekening

Gebruik van een prepaid creditcard

Bij de gratis bankrekening is standaard een prepaid creditcard inbegrepen. Hiermee kan je dus online shoppen en betalen op plekken, althans waar de prepaid creditcard wordt geaccepteerd.

Een favoriet van de Sunday Times

De bank is in 2014 opgericht en is net als de N26 bank een geheel online bank. The Sunday Times heeft dit bedrijf inmiddels op de lijst gezet van veelbelovende bedrijven die een verandering op het gebied van bankieren teweeg gaan brengen. 

Dat blijkt ook wel, want inmiddels wordt er jaarlijks al voor meer dan 3 miljard US dollar betaalt via de bankrekening van Monese.

De verschillende betaalrekeningen van Monese

Ze hebben verschillende opties voor het openen van een bankrekening. De basis optie, waarbij je dus ook prepaid creditcard ontvangt, welke zij op de website een debit mastercard noemen, is geheel gratis.

Kom je regelmatig in Engeland, dan kan dit een interessante optie zijn om toch behoorlijk wat euro per jaar te besparen op de bankkosten en wisselkoersen.

Rente op betaalrekeningen

Helaas hoeven we het verder over rente over je saldo niet te hebben. Dat is tegenwoordig buiten een summiere vergoeding bij SNS betalen niet meer het geval. 

Verder zijn er nog een aantal andere opties in Nederland zoals bijvoorbeeld Moneyou go, maar dan vinden wij zelf de hier genoemde banken een betere keuze. Maar dat is onze mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *