Geld pinnen met creditcard

Hoe zit het met geld pinnen met een creditcard? Is dat mogelijk en zo ja, is het verstandig om op deze manier geld op te nemen?

Geld pinnen met een standaard creditcard

Met zowel een Visa kaart, Mastercard en ook American Express, kan je geld opnemen bij een geldautomaat. Echter, dit is geen goedkope optie om te pinnen. Er zijn namelijk altijd transactiekosten aan verbonden.

Wat zijn de kosten voor geld opnemen met een creditcard?

Hetgeen je betaald hangt er mede vanaf of je een positief saldo op de kaart hebt staan. Het is namelijk mogelijk om extra geld op een creditcard te storten, zo dat het saldo in de plus komt te staan.

Heb je geen positief saldo op de kaart staan, dan is pinnen met een creditcard als het ware geld lenen. En ook in dat geval gaat is de slogan geld lenen kost geld van toepassing.

Bij zowel Visa en Mastercard bedragen de transactiekosten 4% van het opgenomen bedrag. Indien je over positief saldo beschikt, dan bedraagt dit 1% met een maximum van 1,50€. per opname.

American Express brengt 3,5% per transactie in rekening bij het opnemen van geld.

Extra kosten bij het opnemen van vreemde valuta

Naast de transactiekosten, wordt er in het geval van het geld opnemen in vreemde valuta, ook nog een wisselkoersopslag toegepast. Deze bedraagt tussen de 2% en 2,5%.

Bij het opnemen van euro`s betaal je deze wisselkoersopslag uiteraard niet.

Daarnaast wordt er ook rente in rekening gebracht over het opgenomen geld. In tegenstelling tot betalingen die je doet met een creditcard, waarbij de rente pas in rekening wordt gebracht indien je de rekening niet op tijd betaald, wordt er bij het pinnen vanaf het moment dat je geld opneemt al rente berekend.

Geld pinnen met creditcard vreemde valuta

Pinnen met een bankpas heeft de voorkeur

Door met een creditcard te pinnen betaal je dus behoorlijk wat kosten. Je kunt wel zeggen dat geld pinnen met een creditcard best wel een dure aangelegenheid is. Persoonlijk maak ik hier dan ook alleen gebruik van in een echte noodsituatie. 

Het gebruik maken van de gewone bankpas bespaart je gewoonweg veel geld.

Het bedrag dat je kan opnemen hangt af van het type creditcard dat je in jouw bezit hebt. Daarnaast kan hoelang je gebruik maakt van de creditcard ook een rol spelen.

Hoe zit het met geld opnemen met een prepaid creditcard?

Geld opnemen met een prepaid creditcard is goedkoper. Omdat je geen gebruik maakt van een krediet, maar gewoon jouw eigen geld opneemt, bespaar je hiermee veel geld. 

Daarnaast kan je door het gebruik maken van een prepaid creditcard van bijvoorbeeld N26 of bunq ook nog eens besparen op de wisselkoerskosten. Op die manier is contant geld opnemen buiten Europa, in een vreemde valuta, veel goedkoper. 

Daarnaast is een prepaid creditcard van zowel N26 en bunq ook nog eens gratis. Naast een voordeel bij het opnemen van vreemde valuta, betaal je dus ook geen jaarlijkse bijdrage.

Voorwaarden voor het aanvragen van een creditcard

Het aanvragen van een creditcard is verbonden aan een aantal voorwaarden. Zo dien je voor het aanvragen van een Visa card te beschikken over een minimum netto inkomen van 1100 euro per maand. 

Daarnaast kan een negatieve BKR notering roet in het eten gooien. Een prepaid creditcard is echter door iedereen aan te vragen. Hier komt geen BKR controle aan te pas en ook is er geen eis met betrekking tot een minimuminkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *