Geld overmaken naar Turkije

Wil je geld overmaken naar Turkije? Lees dan vooral verder. Op deze pagina leggen we jou uit hoe je dit op een voordelige manier kunt doen. Dat wil zeggen, met minimale transactiekosten en ook nog eens tegen een gunstige wisselkoers.

Wat zijn de transactiekosten voor een overboeking naar Turkije?

De transactiekosten die je normaal dient te betalen variëren zo tussen de 5€ en 10€. Echter, er zijn ook opties waarbij je veel minder betaald. Via Transferwise betaal je bijvoorbeeld voor het overmaken van een bedrag van 100€ slechts 2,50€ aan transactiekosten.

Naast dat de transactiekosten veel lager liggen bij Transferwise, is ook de gehanteerde wisselkoers veel voordeliger. De transactie wordt namelijk uitgevoerd tegen de officiële middenkoers. Bij een van de bekende Nederlandse banken is dit de verkoopkoers. Voor 1 euro ontvang je dan ongeveer 8,7749 TRY. Bij Transferwise is dit 8,8258 TRY.

Goedkoop geld versturen met Transferwise

Hoeveel Turkse Lira krijgt de ontvanger van een overboeking op zijn bankrekening gestort? 

Wij hebben het onderstaande overzicht samengesteld, op de geldende wisselkoersen van 8 september. Houdt er echter rekening mee dat wisselkoersen continue veranderen, dus er zal waarschijnlijk altijd een klein verschil zitten met de daadwerkelijke ontvangsten ten opzichte van de onderstaande tabel. 

Dit neemt niet weg dat de partij waarbij je het voordeligst uit bent met geld overmaken naar Turkije, ook bij veranderende wisselkoersen de goedkoopste zal zijn.

BankTransactiekostenWisselkoersBedrag in TRYVerschil met Transferwise
ABN AMRO€ 10,008,7749789,74-8%
Rabobank€ 7,008,7958818,01-5%
ING€ 6,008,6941817,25-5%
SNS€ 5,008,7749833,62-3%
KNABNiet mogelijk
ASNNiet mogelijk
Transferwise€ 2,508,8258860,52

Hoe lang duurt een overboeking naar Turkije?

Geld overmaken naar Turkije gaat redelijk snel. Indien je dit doet via jouw bank, dan zal het bedrag binnen 3 werkdagen op de bankrekening van de ontvanger zijn bijgeschreven. 

Bij Transferwise heb je echter ook de optie, wat slechts 0,35€ extra kost, dat de ontvanger nog dezelfde dag het geld op zijn bankrekening heeft staan.

Op die manier ben je niet alleen goedkoper uit, het gaat ook nog eens sneller.

Hoe weet je zeker dat je de beste deal hebt gevonden?

Snel geld overmaken naar Turkije

Tegenwoordig kan je terecht op de vergelijkingssite van Monito. Op deze site kun je precies zien hoeveel het geld overmaken naar Turkije je gaat kosten. Alle aanbieders waarbij het mogelijk is om geld over te boeken naar Turkije worden hier voor jou vergeleken. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, het bespaart je ook nog eens veel geld.

Vergelijken en goedkoop geld versturen

Eenvoudig profiteren van deze goedkope overboekingen

Indien je geld wilt overmaken naar Turkije, dan kan je eenvoudig gebruik maken van de websites zoals Transferwise, Azim of Currencyfair. Je kan echter ook een bankrekening openen bij de N26 bank. 

Doordat de N26 standaard gebruik maakt van Transferwise bij het overmaken van geld, ben je op die manier altijd gegarandeerd van een zeer goede wisselkoers en lage transacties. Bovendien is deze bankrekening gratis.

Hetzelfde principe geldt bij bunq. Ook via een bankrekening bij bunq profiteer je altijd van voordelige wisselkoersen en lage transactiekosten.

Kan je ook goedkoop geld overmaken naar andere landen?

De methode die Transferwise gebruikt om geld over te maken naar Turkije, kan je tegenwoordig toepassen op bijna alle landen. Zo is geld overmaken naar Engeland, of geld overmaken naar Amerika op deze manier vele malen voordeliger, dan dat je gewend bent via jouw bank. 

Is het vertrouwd om op deze manier geld over te maken?

Via Monito kan je de beoordelingen van gebruikers teruglezen. Dit zijn gebruikers die echt gebruik hebben gemaakt van de diensten van deze aanbieders op het gebied van internationaal betalen. De beoordelingen geven in onze opinie aan, dat het om betrouwbare bedrijven gaat, die doen wat zij beloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *